Ați visat vreodată să vă cultivați legumele perfect sănătoase chiar in curtea casei unde locuiti?
Nimic nu se compară cu legumele cultivate în casă și chiar mai ajungi să reduci costurile cumparand legumele preferate de la magazinul alimentar.
Dacă sunteți începător in a cultiva legume, acest lucru poate fi destul de descurajant, dar odată ce ați reușit,rezultatele sunt atât de satisfăcătoare incat cu greu veti mai dori sa renuntati la acest obicei.
Cultivarea unei grădini cu legume este, de asemenea, ceva în care se poate implica întreaga familie. Așadar,sapă aceste sfaturi și trucuri care te vor ajuta să crești in grădina ta legume gustoase:
Crește ceea ce iubești
Poate că acest lucru nu este atât de evident pentru cei mai mulți, dar una dintre cele mai bune modalități de a începe o grădină de legume și pentru a avea succes este să cultive legumele pe care le iubești cel mai mult si pe care le consume frecvent.
Deoarece există o mulțime de legume din care puteți alege, alegeți-le pe care nu numai că vă bucură să le gătiți,ci și pe cele care vă fac fericiți!
Un alt sfat este să fii realist cu ceea ce plantezi,fii atent să nu plantezi excesiv … nu vrei sa ai foarte mult de munca.
Solul este totul in cultivarea legumelor
Plantele își extrag substanțele nutritive din sol, motiv pentru care este atât de important ca legumele dvs. să fie plantate într-un sol sănătos și bogat. Acesta este un pas vital care nu trebuie omis!
Solul adecvat asigură o recolta bună, cu toate acestea, vestea bună este că, dacă la început, nu reușești cu tipul de sol și umiditatea,acesta poate fi îmbunătățit în timp.
Bună expunere la soare
Majoritatea legumelor necesită mai mult soare decât umbră, deci dacă ați început o grădină de legume într-o zonă mai umbrită, poate fi necesar să o mutați într-o zonă diferită a curții. De obicei, legumele cu cea mai rapidă creștere necesită 6-8 ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi. Un alt sfat pentru o grădină vegetală mai reușită este să vă asigurați că nu există copaci sau arbuști sau sa nu blocați legumele în niciun moment al zilei.
Asigurați-vă plantele împotriva dăunătorilor
Dăunătorii sunt exact ceea ce implică numele lor – supărări! Acesta este ceva ce cu siguranță nu vă doriți în grădina dvs. de legume, dar, din păcate, multe grădini le au. Dăunătorii slăbesc plantele și iau nutrienții din interiorul lor, slabindu-le.
Dar, înainte de a lua pesticidele, încercați soluții alternative. De cele mai multe ori poți combate problemele dăunătorilor folosind remedii naturale foarte eficiente, ceea ce înseamnă că nu trebuie să folosești substanțe chimice dăunătoare care îți pot deteriora chiar și legumele.
Începeți cu gradini mici
Acesta este un sfat extraordinar, mai ales dacă ești începător! Este bine să începeți mai întâi mic și să aveți succes și apoi să începeți un proiect uriaș și să vă frustrați de rezultatele nefericite. Una dintre cele mai frecvente erori pe care le fac începătorii este plantarea prea mult prea devreme. Asigurați-vă că vă planificați grădina cu grijă și să cultivați doar ceea ce știți că voi și familia dvs. veți mânca.