Ravonna Renslayer a revenit pentru episodul final al sezonului 2 al Loki , desi soarta ei in viitorul MCU a ramas neclara. Gugu Mbatha-Raw a debutat ca Ravonna Renslayer in sezonul 1 Loki , prezentat ca judecatorul ferm si dedicat de la Time Variance Authority, care a supravegheat cazul initial al lui Loki dupa evadarea acestuia in timpul Rapturii in timp a Razbunatorilor din Endgame . Dupa ce adevarul despre TVA a fost dezvaluit, necinstitorul Renslayer s-a angajat intr-o misiune de a cauta liberul arbitru si creatorul TVA: He Who Remains de Jonathan Majors. Acest lucru a facut-o sa aiba un rol esential in debutul unei noi variante Kang the Conqueror in sezonul 2 Loki .

Dupa ce a lipsit la inceputul sezonului 2 Loki , Ravonna Renslayer s-a intors alaturi de ceasul inteligent artificial al Tarei Strong, Miss Minutes, in episodul 3, „1893”, intr-o misiune de a urmari varianta lui Kang the Conqueror, Victor Timely. Interceptate de Loki, Mobius si Sylvie, Renslayer si Miss Minutes au fost impinse printr-o Usa a Timpului catre Citadela la Sfarsitul Timpului, unde a fost dezvaluit adevarul despre parteneriatul dintre Cel care ramane si Renslayer. Dupa ce a facut mai multe ravagii pe TVA, Sylvie – in timp ce incanta Hunter X-5, alias Brad Wolfe – a taiat-o pe Renslayer, trimit-o in Vidul din penultimul episod al sezonului 1 al Loki , „Calatorie in mister”, lasandu-i soarta incerta.

Renslayer il intalneste pe Alioth in vid

Ravonna Renslayer in the Void la sfarsitul sezonului 2 episodul 6 al Loki

La sfarsitul sezonului 2 Loki , episodul 6, „Glorious Purpose”, fostul Dumnezeu al rautatii al lui Tom Hiddleston a devenit cea mai puternica fiinta din MCU, stand de paza peste liniile de timp infinite ale multiversului si aducand ordinea inapoi in nou- TVA renovat. In timp ce totul la TVA parea sa revina la un sentiment de normalitate, Ravonna Renslayer a fost aratata trezindu-se in Vidul dupa ce a fost taiata cu doua episoade mai devreme. Acolo, ea a fost stropita cu o stralucire violeta vibranta, care probabil a emanat de la monstrul nor Alioth, creatura care a fost introdusa in timpul sezonului 1 din Loki „Calatorie in mister”.

Loki uneste liniile temporale ale multiversului la sfarsitul finalului sezonului 2, toate acestea se reunesc pentru a forma forma lui Yggdrasil, un arbore mitic din mitologia nordica care conecteaza fiecare taram din mitologia nordica, desi invaluie intregul multivers in MCU.

Ce este Alioth? Gardianul Vidului a explicat

Alioth a fost vazut pentru prima oara in Loki sezonul 1, episodul 5, dupa ce Zeul Necazului a fost taiat de la TVA si s-a trezit in Vidul, un pustiu la sfarsitul timpului. Deoarece TVA nu poate distruge de fapt lucrurile pe care le tunde, ei trimit totul taiat si fiecare cronologie stearsa in Vid, unde Alioth devoreaza orice materie organica , lasand in urma doar cochiliile cladirilor, reperele si obiectele diverse. Dupa cum a explicat Classic Loki al lui Richard E. Grant, „Suntem intr-un rezervor de rechini. Alioth este rechinul”. Cu toate acestea, multe variante de Loki taiate reusisera sa supravietuiasca in Vid, unele traind in subteran, ramanand departe de Alioth la suprafata.

Dupa ce Loki si Sylvie l-au vrajit pe Alioth, Cetatea de la Sfarsitul Timpului a fost dezvaluita, iar cele doua variante God of Mischief s-au intalnit fata in fata cu Cel care ramane. Varianta Kang Cuceritorul a oferit o scurta istorie a Razboiului Multiversal, mentionand ca el l-a imblanzit pe Alioth si a folosit creatura pentru a pune capat razboiului. Dupa sfarsitul razboiului, He Who Remains l-a pastrat pe Alioth ca caine de paza, asigurandu-se ca nimeni, in afara de doua variante Loki care lucreaza impreuna, nu-l poate accesa. Chiar si dupa moartea lui The Who Remains, Alioth pare sa cerceteze in continuare Vidul , desi fara a fi taiat nimic nou, nu este clar cat de mult va rezista creatura nehranita.

Ce inseamna sfarsitul lui Renslayer in sezonul 2 Loki

Sylvie il incanta pe Hunter X-5 si o tunde pe Ravonna Renslayer in Loki sezonul 2 episodul 4

Ravonna Renslayer fiind taiata si intalnirea cu Alioth in Vidul la sfarsitul sezonului 2 Loki , episodul 6, inseamna ca este probabil sa fi fost consumata de creatura de rau augur. Cu toate acestea, disparitia ei nu a fost vazuta de fapt pe ecran, ceea ce inseamna ca este posibil sa supravietuiasca si sa se intoarca in viitorul MCU. Dupa moartea lui He Who Remains in finalul sezonului 1 al Loki , Alioth poate sa fi fost eliberat de datoria sa de a devora indivizi taiati, asa ca Renslayer poate fi in siguranta. Ea ar putea chiar sa se intoarca la Citadela la Sfarsitul Timpului, desi aici locuieste acum Loki, tinand impreuna liniile temporale ramificate ale multiversului.

Miss Minutes a dezvaluit anterior ca He Who Remains si Ravonna Renslayer au avut o relatie , aceasta din urma ajutand varianta Kang the Conqueror sa castige Razboiul Multiversal. Aceasta conexiune poate sugereaza ca Renslayer are o istorie cu Alioth, care a fost folosit si ca arma in razboi si, desi Renslayer nu si-ar aminti acest lucru, poate ca Alioth o are. Daca acesta este cazul, este posibil ca Alioth pur si simplu sa nu o devoreze pe Renslayer, permitandu-i sa traiasca in siguranta in Vid. O teorie MCU sugereaza ca Vidul va fi important pentru Avengers: Secret Wars , ceea ce inseamna ca Ravonna Renslayer s-ar putea intoarce in proiectul final al Sagai Multivers dupa aparitia ei in Loki .