Cizmele reprezintă încălțămintea care poate fi purtată în sezonul rece în combinație cu diverse articole de vestimentație, pentru obținerea unui aspect elegant sau casual, în funcție de tipul cizmelor și de combinațiile pe care le faci.

Acestea pot fi găsite în dimensiuni, design-uri și lungimi diferite, ceea ce le face potrivite pentru preferințe diverse și pentru ținute diverse. Cum poți face să arăți bine în perechea de cizme pe care o alegi? Iată câteva informații esențiale în acest sens. 

Alege cizmele în funcție de statura pe care o ai 

O pereche de cizme dama înalte, până deasupra genunchilor, nu se potrivesc la fel de bine persoanelor înalte și cele scunde, la fel cum nu se potrivesc în același fel persoanelor slabe și celor mai corpolente. 

Pentru o persoană de statură mică, slabă, este ideală o pereche de cizme înalte, dar cu tocuri, pentru a obține un aspect mai înalt. Este important ca partea de sus a cizmei să nu fie largă, astfel încât aceasta să se așeze bine pe pulpă, altfel efectul vizual va fi unul nu tocmai plăcut. De asemenea, este indicată evitarea unor cizme cu tocuri prea groase de către aceste persoane, deoarece s-ar obține un aspect neplăcut pentru picioarele subțiri. 

Pentru o persoană scundă, cu un corp generos, sunt recomandate cizmele cu toc care au menirea de a subția silueta. Pot fi alese și tocurile mai groase sau pătrate, deoarece se va obține un aspect echilibrat al picioarelor. 

Ce fel de cizme să alegi pentru ținutele zilnice?

Cizmele pot fi purtate în numeroase combinații, cu articole vestimentare diverse, pentru obținerea unui aspect elegant sau a unui aspect casual. Dacă dorești să porți o pereche de blugi strânși, alege o pereche de cizme dama piele înalte, strânse pe picior și asortează la această ținută o geacă de piele. Pentru fuste și rochii scurte, alege o pereche de cizme până la genunchi, mai ales dacă este vorba despre o ținută de zi. Dacă dorești o ținută sexy de seară, alege o pereche de cizme lungi, strânse pe picior, cu tocuri înalte și asortează-le la o rochie sau la o fustă scurtă. 

Oricare ar fi varianta de ținută pe care o preferi, ai șansa de a alege dintr-o varietate mare de cizme în diverse culori, design-uri și materiale. Nu trebuie decât să găsești varianta care te avantajează cel mai bine pentru a avea aspectul dorit.