Când te-ai saturat de modul în care arată și se simte dormitorul tău,atunci vrei sa ii schimbi infatisarea.

Chiar vrei să începi să redecorezi întreaga cameră? Doriți să reproiectați câteva elemente pentru a vă ușura viața? Sau poate ar trebui să o lași asa cum este in acest moment? Nu vă stresați, puteți transforma complet locuinta cu doar câteva lucruri.

Dacă nu știți de unde să începeți, am găsit câteva sfaturi ale experților despre cum să vă refaceti întreaga cameră în cel mai bun mod posibil pentru dvs.

Găsește inspirația

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a începe decorarea este să te gândești la ceea ce cauți.

Care sunt stilurile tale preferate? Preferați designul modern sau poate rustic?

Îți plac culorile vibrante sau tonurile neutre dezactivate?

Ca să nu mai vorbim, trebuie să vă țineți cont de buget pe tot parcursul procesului, astfel încât să puteți lucra eficient și să obțineți aspectul dorit fără a depasi suma alocata.

Căutați online câteva idei și inspirație și găsiți ceea ce vă place.

Alegeți culorile

Atunci când decorați o cameră, este o idee bună să alegeți schema de culori la început. În acest fel,veți putea găsi piese care să arate bine împreună și să creeze un design minunat în ansamblu.

În caz contrar,ați putea ajunge să alegeți piese grozave care să pară prea aglomerate sau chiar plictisitoare împreună. Vrei ca,camera să fie coezivă pentru cele mai bune rezultate.

Indiferent dacă doriți o schemă de culori dezactivată sau una mai vibrantă,trebuie să decideți înainte de a începe planificarea și cumpărăturile.

Plantele

Indiferent de tipul de design care vă place,există întotdeauna loc pentru verdeață într-o cameră.

Nu vă faceți griji, totuși, plantele nu trebuie să fie reale.Dacă te găsești capabil să păstrezi plante în viață,mergi pentru cele reale! În afară de a face o cameră să arate infinit mai bine, acestea sunt minunate pentru dvs.,deoarece vă ajută să curățați aerul.

Spatiu de depozitare

Un lucru important de avut în dormitor este,desigur, spațiul de depozitare. Indiferent dacă aveți un dulap sau un sifonier,este întotdeauna important să vă dați seama dacă mai aveți nevoie de ceva.Dacă faceți acest lucru, puteți planifica decorul în consecință:gândiți-vă să găsiți noptiere cu sertare,rafturi plutitoare pentru a le pune pe perete.

Nu te complica

Dormitorul dvs. ar trebui să fie un spațiu sigur în care să vă puteți relaxa. Adăugarea a prea multe accesorii și a diferitelor elemente poate face ca acesta să pară dezordonat,mai degrabă decât stilat și pus la punct. Când vine vorba de ultimele lucruri decorative, cum ar fi accesoriile sau pernele, nu puneti prea multe – doar câteva vor fi mai mult decât suficiente.

Spațiul

Acesta este un punct destul de evident,dar am vrut să-l menționăm si pe el. A avea suficient spațiu pentru a vă deplasa într-o cameră este vital pentru design.

Suprapopulându-l cu mobilier  îl veți face să se simtă mai mic și mult mai înghesuit, ceea ce nu doriți.

Când alegeți mobilierul, asigurați-vă că măsurați mai întâi camera.Luați cu dvs. o ruleta de măsurare la magazin și verificați dacă aveți spațiu pentru tot ce doriți și multe altele.

Lenjeria

Acest detaliu poate fi trecut cu vederea uneori,dar face diferența cu aspectul unui dormitor. Când alegeți lenjeria de pat,țineți cont de designul general,astfel încât să se amestece perfect în el.Dacă nu sunteți încă sigura,cel mai sigur ar fi să alegeți culori neutre,cu modele puține sau deloc.