Lucrezi un loc de munca de la 9 la 5 sau intre locuri de munca si cauti o modalitate de a castiga un venit suplimentar? Sau poate vrei sa devii propriul tau sef? Ei bine, sa inveti cum sa devii blogger este o modalitate prin care le poti face pe amandoua.

Incepeti-va propriul blog in care va impartasiti experienta si oferiti valoare publicului dvs., daca este facut in mod corect, poate deveni o modalitate foarte profitabila de a castiga mai multi bani.

Daca sunteti nou in blogging, probabil ca doriti un blog care sa fie usor de inceput, care poate fi gestionat cu usurinta si, mai important, va va castiga mai multi bani. Dar de unde stiu asta? Ei bine, sunteti chiar aici citind blogul Clever Girl Finance, care ne castiga mii de dolari pe luna.

In aceasta postare pe blog, voi impartasi resursele pe care le folosim, precum si sfaturi si strategii (toate bazate pe experienta mea personala de a incepe acest blog). Aceste resurse si strategii mi-au permis sa cresc de la doar ca castig cateva sute de dolari pe luna pana acum am o echipa si castig mii de dolari! Si cea mai buna parte a tuturor? O poti face si tu cu ceva timp si angajament.

Beneficiile blogging-ului

Blogging-ul face o serie de lucruri cu adevarat minunate pentru mine si compania mea. Imi permite sa-mi impartasesc experienta ca expert in bani, de care sunt super pasionat. De asemenea, ne ajuta sa crestem gradul de cunoastere a marcii, sa ne crestem publicul si ne ofera posibilitatea de a lucra cu cateva marci uimitoare.

In plus, pe baza continutului pe care il cream aici, suntem platiti si pentru a scrie si pentru alte puncte de vanzare, printre altele. Toate acestea contribuie la castigurile companiei noastre.

In plus, mi-a permis sa trec de la conducerea companiei mele ca o agitatie secundara la a deveni proprietar de afaceri cu norma intreaga. Acum sunt propriul meu sef, imi stabilesc propriul program si platesc salarii echipei mele.

Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cum sa incepeti un blog de succes.

Cum sa devii blogger si sa incepi un blog de succes

Nu lasati site-urile elegante pe care le vedeti online sa va pacaleasca. Este destul de usor sa devii blogger, atata timp cat esti dispus sa-ti petreci timp instalandu-l in mod corect si te voi ghida prin asta. Iata ce vom acoperi:

  • Decizia de nisa de blogging (va voi spune cateva dintre cele populare)
  • Alegerea unui nume de domeniu
  • Configurarea blogului dvs
  • Crearea de continut valoros (pe care il partajati!)
  • Monetizarea blogului dvs

De asemenea, vom analiza instrumente si resurse specifice pentru a va ajuta sa incepeti corect. de exemplu

  • O gazda pentru site-ul dvs
  • Un blog si un sablon real
  • Fotografii de stoc si o resursa de design
  • O platforma de marketing prin e-mail pentru a interactiona cu publicul dvs
  • Instrumente de partajare a continutului social

Nu uita ca, daca intentia ta este sa-ti transformi blogul intr-o agitatie secundara care sa faca bani, vrei sa te asiguri ca ti-ai configurat afacerea corect.

1: Examinati diferite nise de blogging si decideti asupra uneia

Inainte de a-ti petrece timpul (sau banii) pretios pentru a va crea blogul, trebuie sa va decideti asupra subiectului sau a nisei dvs. Ce tip de blog vrei sa incepi? Va trebui sa determinati despre ce veti scrie si care este publicul dvs. ideal. Acesta este un pas cu adevarat important.

Atunci cand blogul tau are o tema de continut, vei atrage un public interesat sa afle despre subiectul despre care scrii. Daca scrieti despre un milion de subiecte diferite si complet fara legatura, atunci va fi greu sa va convingeti publicul sa ramana.

De ce? Ei bine, pur si simplu nu vor fi interesati de toate lucrurile diferite pe care le distribuiti.

De exemplu, scriem despre finante personale si subiecte de afaceri pentru femei. Acesta este obiectivul nostru. Uneori scriem despre moda, frumusete sau relatii. Cu toate acestea, scriem intotdeauna despre asta din perspectiva modului in care se raporteaza la bani.

Vezi unde merg cu asta?

Nise populare de blogging

Unele dintre cele mai populare nise de blogging includ:

  • Sanatate si bunastare de exemplu Fitness, alimentatie sanatoasa
  • Alimente de exemplu coacere, gatit
  • Frumusete si stil, de exemplu, moda, par
  • Imbunatatirea personala, de exemplu, finantele personale, conducerea unei afaceri
  • Stil de viata, de exemplu, o combinatie a doua sau mai multe dintre nisele de mai sus te face un blogger de stil de viata!

Indiferent de nisa pe care o decideti, doriti sa fiti sigur ca continutul dvs. va ajuta publicul sa isi rezolve problemele. Totul este sa adaugi valoare pentru a-i face sa revina. Acest lucru este esential atunci cand vine vorba despre cum sa incepeti un blog de succes.

2: Alegeti un nume de domeniu si obtineti gazduire

Acesta va fi numele blogului tau, asa ca alege cu intelepciune. Odata ce v-ati hotarat asupra numelui blogului dvs., asigurati-va ca faceti o cautare de nume de domeniu pentru a va asigura ca nu este luat, adica cautati YOURBLOGNAME.com.

Am ales un nume de blog (Clever Girl Finance) care sa faca imediat evident despre ce era continutul meu si pentru cine este. Cu toate acestea, nu exista reguli pentru denumirea blogului dvs.

In timp, numele blogului tau va deveni sinonim cu continutul pe care il creezi, doar asigura-te ca iti place numele ales. Nu ar trebui sa te coste atat de mult sa-ti achizitionezi singur numele de domeniu (fara gazduire) si odata ce ai gasit un nume care iti place, iti recomand sa-l cumperi.

Nu va pot spune de cate ori m-am gandit la un nume de domeniu, l-am cautat si am vazut ca este disponibil si apoi am amanat. Data viitoare cand am incercat sa-l cumpar, a fost luat. Sfatul meu ar fi sa il cumparati imediat si sa il pastrati pana cand sunteti gata sa il utilizati.

Odata ce ati achizitionat numele de domeniu, veti avea nevoie de gazduire. Gazduirea este, in esenta, locul unde vor fi gazduite blogul si continutul acestuia. O optiune populara pentru gazduire este GoDaddy.

3: Configurati-va blogul

Odata ce domeniul si gazduirea dvs. sunt indepartate, este timpul sa va configurati blogul. Iata cateva optiuni:

Optiunea 1: va puteti instala blogul utilizand WordPress. Sunt cea mai populara platforma de blogging, datorita capacitatii lor mari de SEO si usor de utilizat.

In plus, deoarece o multime de oameni sunt pe WordPress (aproximativ 25% din blogurile din lume – wow) exista si o multime de resurse disponibile pentru a va ajuta.

Puteti folosi un tutorial despre cum sa-l configurati si este foarte simplu – tot ce trebuie sa faceti este sa urmati instructiunile. Odata ce ati configurat WordPress, distractia poate incepe acum si aceasta este sa va selectati tema si designul blogului!

Optiunea 2:  Puteti achizitiona numele de domeniu, dar va puteti gazdui blogul in alta parte si exista cateva alternative excelente, dintre care una este Squarespace.

Personal, am folosit si iubit Squarespace de cativa ani pentru diferite site-uri web pe care le-am detinut si au evoluat enorm in ultimii ani.

Daca ati ales sa utilizati aceasta platforma, ei va ofera gazduirea si, prin urmare, tot ce trebuie sa faceti este sa va cumparati numele de domeniu si sa il conectati la site-ul dvs. Squarespace. Din nou, acest lucru este, de asemenea, foarte usor de facut si au un tutorial grozav aici.

4: Incepeti sa creati continut valoros pentru un blog profitabil

Ok, deci blogul tau este gata de functionare. Acum, aici va trebui sa depui efortul pentru a-ti crea continutul. Acest lucru va va ajuta sa va cresteti audienta, sa va imbunatatiti clasamentul web si sa va apropiati de visul dvs. de a incepe un blog de succes. Dupa cum am mentionat, crearea de continut valoros m-a ajutat sa lucrez cu marci, sa-mi cresc publicul, sa fiu platit sa scriu pentru alte magazine si multe altele.

Este o idee buna sa creati un calendar de continut sau sa planificati in fiecare luna despre ce veti scrie si cat de des (zilnic, bisaptamanal, saptamanal etc.). Acest lucru nu numai ca va va ajuta sa ramaneti pe drumul cel bun pe masura ce creati continut, dar va va asigura si ca nu ramaneti fara idei despre ce sa vorbiti pe blogul dvs. Petreceti ceva timp privind tipul de continut pe care bloggerii mari de nisa il creeaza pentru a va ajuta sa va inspirati.

Astazi, folositi un instrument gratuit, apelati Asana pentru a ne planifica calendarul de continut si continutul postarilor de blog. Ne tine organizati si setam mementouri in el, astfel incat sa nu pierdem termenele limita de creare a continutului. Este destul de grozav.

In plus, veti dori sa va imbunatatiti continutul cu fotografii si grafice pentru a le face mai atragatoare si mai usor de digerat, in functie de subiectele pe care le creati.

Pentru fotografiile de stoc, ne place PixaBay, imaginile sunt gratuite si au o selectie foarte larga. Pentru imagini mai putin obisnuite, puteti obtine imagini platite din Adobe Stock Photos. Si pentru design, folosim versiunea platita a Canva, deoarece am o echipa. Cu toate acestea, am inceput cu versiunea lor gratuita, care este, de asemenea, excelenta.

Alte cateva sfaturi despre crearea continutului : Verificatorul ortografic este prietenul tau (si de asemenea al meu). De asemenea, asigurati-va ca despartiti paragrafele lungi, folositi marcatori si creati anteturi usor de citit si interesante pe baza subiectului dvs. etc. Un blog atragator din punct de vedere vizual, bine scris si bine organizat nu este doar atractiv, dar va face si oamenii vor sa impartaseasca si exact asta vrei!

In plus, iata lista noastra cu cele mai bune carti despre blogging pentru a va ajuta sa obtineti mai multe informatii despre cum sa deveniti blogger!

5. Construieste-ti lista de e-mail

Adica lista ta de abonati! Acestea sunt persoanele care se vor inscrie pentru a primi e-mailuri de la tine, deoarece sunt interesati de blogul tau. Motivul pentru care doriti sa construiti o lista este ca de fapt veti „detine” acest public si puteti comunica direct cu ei prin e-mailuri catre ei.

Chiar daca oamenii te urmaresc pe retelele sociale, nu detii acesti urmaritori. Aceasta inseamna ca, daca, de exemplu, Instagram inceteaza astazi, urmaritorii tai vor disparea alaturi de ei.

De asemenea, cresterea propriei liste de abonati inseamna ca ii puteti anunta cand lansati produse sau servicii. Odata ce ati lansat, puteti transforma un procent din abonatii dvs. in clienti platitori real.

Puteti incuraja oamenii sa se inscrie pentru lista dvs. oferindu-le un bonus, cum ar fi o lista de verificare sau o mini carte electronica. De asemenea, asigurati-va ca plasati butonul de abonare in zone vizibile de pe blogul dvs. Pentru a gazdui lista noastra, folosim o platforma de marketing prin e-mail numita ConvertKit. O alta optiune populara este Mailchimp.

Imi place cat de robust este atunci cand vine vorba de organizarea publicului nostru in categorii in functie de interesele lor, trimiterea automata de e-mailuri de bun venit si multe altele.

6. Promoveaza-ti continutul peste tot

Pe masura ce creati continut, doriti sa va asigurati ca oamenii il citesc si ca blogul dvs. este remarcat, asa ca nu va fie teama sa il distribuiti in toata lumea.

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest etc. sunt doar cateva site-uri de socializare unde puteti incepe sa va promovati continutul. Hei, poti chiar sa incepi cu prietenii si familia!.

Pentru a nu fi coplesit, alegeti una sau doua platforme pentru a incepe. Rezerva-ti ceva timp o data pe saptamana si programeaza-ti continutul pentru partajare. Folosim Later (in special pentru Instagram) si SmarterQueue (pentru Facebook, Twitter, LinkedIn etc.) si le iubim pe amandoua.

6. Castiga bani prin blogging

Aici toata munca ta grea va da roade; prin monetizarea blogului tau! Pentru ca la sfarsitul zilei, cum sa incepi un blog de succes include si a castiga bani.

Cand vine vorba de monetizare, exista o serie de moduri de a face acest lucru. Puteti:

  • Creati produse digitale precum carti electronice, seminarii web si foi de lucru
  • Vinde produse fizice si, in functie de nisa ta, optiunile sunt nesfarsite
  • Dezvoltati un curs si/sau oferiti coaching pe baza continutului pe care il impartasiti/problema pe care o ajutati cititorii sa o rezolve
  • Deveniti un afiliat si distribuiti produsele pe care le iubiti si le utilizati
  • Ai publicitate pe blogul tau
  • Construiti autoritatea marcii prin continutul dvs. care va invita colaborari cu marcile si va atrage alte oportunitati.

Incepeti cu una dintre aceste cai si apoi adaugati altele pe masura ce trece timpul. Aceste fluxuri combinate pot crea un blog (si o afacere) extrem de profitabil pentru tine.

7. Obtineti mai mult trafic catre blogul dvs

Un lucru pe care  vreau sa-l subliniez atunci cand vine vorba despre cum sa incepi un blog de succes este ca nu poti sa-l construiesti si sa te astepti ca oamenii sa vina in masa la el.

Pur si simplu nu functioneaza asa. Va trebui sa-ti atragi publicul in mod proactiv pentru a obtine trafic si asta include distribuirea continutului tau peste tot. Unele dintre modalitatile mele preferate de a partaja continutul meu sunt prin Instagram, Facebook, Pinterest, podcast-ul meu si pe canalul meu YouTube.

Retineti ca am inceput sa fac podcast si sa creez videoclipuri abia dupa ce ideea mea principala de a avea un blog a fost stabilita. De asemenea, incurajez publicul meu existent sa-mi partajeze continutul pe care l-au considerat cel mai valoros – ca aceasta postare pe blog.

Pentru a creste traficul catre site-ul dvs., a afla cum functioneaza SEO poate schimba jocul. Si asta se intampla pur si simplu pentru ca majoritatea oamenilor nu au rabdarea sa o faca.

Sincer, rezultatele SEO pot dura ceva timp. Dar daca este facut corect, merita 100% implementat pentru a va creste traficul si, la randul sau, pentru a va creste veniturile. Moz ofera o resursa SEO incredibila pentru a va uda picioarele daca sunteti interesat sa implementati SEO.

8. Ai rabdare

Odata ce ai construit un blog, scalarea acestuia poate dura timp, dar daca esti consecvent, vei culege beneficiile. Pe masura ce biblioteca de continut si publicul dvs. cresc, vor creste si oportunitatile de a-ti genera bani pe blog.

Exista o multime de posibilitati de a crea un blog care este extrem de profitabil. De exemplu, venituri crescute din publicitate, oportunitati de a lucra cu marci, recenzii de produse sau chiar crearea propriilor produse. Retineti, totusi, piesa de baza a blogului dvs. este continutul de calitate in primul rand.