Autoritatea de domeniu (DA) este o metrica a unui site web dezvoltata de Moz. Este una dintre cele mai importante cifre cunoscute de catre specialistii in optimizarea motoarelor de cautare (SEO). Cu cat este mai mare DA-ul, cu atat veti avea mai multe sanse de a obtine un trafic puternic si o pozitie inalta in rezultatele cautarii.

Este autoritatea de domeniu ceva care poate fi schimbat sau este imutabila si neschimbatoare? Este un fapt ca exista lucruri practice pe care le puteti face pentru a imbunatati aceasta cifra importanta. Dar inainte de a discuta despre cum puteti creste autoritatea unui domeniu de site web, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le intelegeti.

Autoritatea de domeniu

In primul rand, iata cateva informatii cheie despre autoritatea de domeniu. Aceste informatii va vor ajuta sa intelegeti mai bine cum puteti sa va mariti autoritatea de domeniu:

Conform instapress.ro, autoritatea domeniului se bazeaza pe mai multi factori. Cu toate acestea, in principal, acesti factori sunt legati de profilul de legaturi, cum ar fi numarul de legaturi catre site-ul dvs. si cat de autorizate sunt acele site-uri.

Este foarte dificil sa obtineti un DA de 100. Site-uri precum Facebook si Google il au, asa ca nu va descurajati daca nu ajungeti niciodata la 100.

Autoritatea de domeniu este greu de influentat direct. Nu puteti schimba scorul DA asa cum ati putea schimba metaetichetele.

Cum sa imbunatatiti autoritatea domeniului paginii web

Am ajuns la intrebarea pe care acest articol incearca sa o raspunda: Cum imbunatatiti autoritatea domeniului paginii web?

Imbunatatirea profilului dvs. de legaturi este un aspect crucial. La nivelul cel mai de baza, pentru a avea un profil de legaturi bun, trebuie sa tineti cont de doua lucruri:

1. Eliminati linkurile proaste.

2. Obtineti legaturi bune.

Sa tratam prima: eliminarea legaturilor proaste. Acest lucru este destul de simplu. Solicitati eliminarea acestor legaturi si, daca aceasta nu reuseste, respingeti-le.

Acum, ce se intampla cu al doilea aspect: obtinerea legaturilor bune? Sa fim realisti, aveti doua optiuni.

– Optiunea 1 este sa angajati serviciile unei agentii SEO care are relatii cu site-uri web si autori, care pot asigura legaturi de retrocedare legitime de inalta calitate. Aceasta este o optiune buna, dar costisitoare si cu riscuri.

– Optiunea 2 este sa creati un site cu continut de inalta valoare care sa atraga legaturi datorita genialitatii sale. Acest lucru poate fi invatat usor intr-un curs de SEO sau marketing digital.

Marketingul de continut este solutia pentru obtinerea autoritatii de domeniu. Desi inca nu am enumerat lucrurile pe care le puteti face pentru a va creste DA, se doreste sublinierea celui mai important factor: imbunatatirea autoritatii dvs. de domeniu prin realizarea de marketing de continut de calitate.

Pasul #1: Asigurati-va ca verificati daca SEO tehnic este in vigoare

Verificati SEO tehnic in toate aspectele, este absolut important ca baza. Poate sa nu fie atractiv sa optimizati fisierul robots.txt sau sa desenati o structura URL, dar fara aceste caracteristici importante, nu veti avea un SEO eficient. Primul este primul. SEO tehnic cuprinde nucleul unui efort de imbunatatire a DA.

Pentru a imbunatati Moz Domain Authority , trebuie sa va imbunatatiti SEO general, iar aceasta include toate detaliile pe care SEO-ul le cunoaste si le iubeste: structura site-ului, navigabilitate, structura URL, metaetichete, etichete de titlu, numar de cuvinte, cuvinte cheie, etichete alt etc. SEO si marketingul de continut au nevoie unul de celalalt. Ei chiar merg impreuna.

Verificator de autoritate de domeniu : asigurati-va ca SEO este la egalitate inainte de a trece la o cautare DA mai inalta.

Pasul #2: Creati o multime de continut de pagina web cu link-uri

Acum, intram in ceva care are un impact mai direct asupra DA: continutul sau dintr-o pagina web cu link-uri (De exemplu fraze care spun: „deschide acest site”) .

Pentru a face marketing de continut, trebuie sa aveti o multime de continut care poate fi conectat. Adica, creati un explorator de legaturi seo Moz. Puteti crea articole sau infografice aproape in fiecare zi. Asta are o multime de rezultate, avand in vedere ca unele articole au peste 1.000 de cuvinte.

Continutul conduce o afacere. Ea formeaza miezul a ceea ce faci. Puteti avea un nivel ridicat de succes daca reusiti sa produceti suficient continut.

Nu doar continutul este cel care conduce linkurile, desigur. Este continut de top, cu putere, autoritate si valoare. Nu exista industrie mai plictisitoare decat una care nu poate produce continut atractiv. 

Pasul 3: Dezvoltati link-uri interne pe web

Construirea de link-uri interne de inalta calitate pe web este adesea trecuta cu vederea in moda „ backlink-urilor de inalta calitate” . Importanta legaturilor interne trebuie subliniata excesiv. 

Legaturile interne tes un web puternic in cadrul site-ului dvs., de care beneficiaza atat utilizatorul, cat si motoarele de cautare care acceseaza cu crawlere si indexeaza site-ul dvs. Un site care nu are legaturi interne este ca o colectie de pietricele: deconectate si slabe. Dar un site care are legaturi interne puternice transforma acele pietre in beton, interconectate si de nedespartit.

Cel mai bun lucru despre a avea mai mult continut este ca veti avea mai mult continut la care sa va conectati. Si cu cat conectati mai mult la nivel intern, cu atat este mai mare capacitatea dvs. de a crea o retea densa si puternica de site-uri.

Pasul #4: eliminati in mod regulat linkurile toxice

SEO nu este doar glorie si maretie. Exista problema de a va plimba prin foile de calcul si de a face o munca repetitiva, naucitoare.

Nu este usor, dar merita. Trebuie sa elimini backlink-urile sau link-urile toxice . Din cand in cand, ar trebui sa va uitati prin profilul de link, sa gasiti linkurile spam si sa scapati de ele.

Veti obtine un mare avantaj competitiv prin curatarea periodica a profilului de acele link-uri. Acest lucru nu este ceva pe care majoritatea webmasterilor il fac in mod regulat. Sigur, webmasterii sunt vazuti sa curete cu razbunare, dar numai dupa ce au experimentat caderea unei penalitati de algoritm sau au suferit o penalizare manuala care paralizeaza web-ul.

Nu asteptati pana cand apare o penalizare pentru a va curata profilul de link. Fa-o din cand in cand si continua sa o faci lunar sau bilunar.

Doar asa vei avea un profil de link ordonat, curatandu-l in mod regulat. Puteti crea cele mai impresionante backlink-uri pe care le-a vazut vreodata lumea, dar daca profilul dvs. este plin de link-uri nedorite, nu veti experimenta succesul pe care il doriti de la marketingul de continut, iar DA va ramane scazut.

Pasul # 5: Aveti rabdare pentru a imbunatati pozitionarea SEO

Daca faceti exact ceea ce a fost explicat in pasii anteriori, AD dvs. va creste. Unul dintre factorii care nu primeste prea multa atentie in discutiile despre DA superior este factorul de varsta al domeniului.

In general, cu cat domeniul este mai vechi, cu atat este mai mare autoritatea acestuia. Examinati profilul de link al unui site web si descoperiti cateva domenii istorice. Aceste domenii istorice au avut niveluri ridicate de DA.

Pentru a afla cat de vechi este un domeniu, puteti utiliza instrumentul gratuit Age Age oferit de Webconfs.com.

Cu toate acestea, varsta domeniului nu se traduce automat in autoritatea domeniului. Daca domeniul intra in paragina, mentine tehnici SEO invechite, nu are continut proaspat sau creeaza un profil de link prost, iti vei pierde DA.

Pe masura ce urmariti marketingul de continut, veti vedea ca DA creste treptat. Ideea este ca este nevoie de timp. Aveti rabdare pentru a imbunatati pozitionarea SEO. Victoria sau autoritatea SEO nu se intampla intr-o zi. Se intampla pe termen lung.

Veti gasi o multime de continut in alta parte pe web care explica cum ar trebui sa va imbunatatiti DA. Unele dintre ele sunt destul de bune. Dar cea mai mare parte rateaza ideea. Nu va puteti „imbunatati verificatorul de autoritate al domeniului Moz ” prin modificarea asta si aia. 

Ar trebui sa stiti ca imaginea de ansamblu a SEO astazi: este marketingul de continut. Si poti castiga doar in celelalte domenii: autoritatea domeniului, traficul, rezultatele cautarii organice si clasamentul, concentrandu-te pe continutul tau. Un continut mai bun inseamna totul mai bun. Va poate imbunatati autoritatea domeniului, deoarece este vorba despre continutul dvs.