Ai simtit vreodata ca este atat de greu sa fii bun cu banii tai? Vestea buna este ca sa fii bun cu banii tai sau sa te faci mai bine cu banii tai nu trebuie sa fie dificil.

Trucul este sa inveti diferite moduri de a-ti reduce cheltuielile si de a economisi bani care nu sunt coplesitori. Incepand obiceiuri bune de bani si renuntand la cele proaste, te vei imbunatati cu banii si vei atinge obiectivele financiare in cel mai scurt timp!

10 sfaturi cheie pentru a te imbunatati cu banii tai

Iata 10 sfaturi care va vor simplifica modul in care va ganditi si va gestionati banii. Acest lucru, la randul sau, va ajuta sa va imbunatatiti!

1. Lucreaza-ti mentalitatea de bani

Daca vrei sa fii bun cu banii sau sa-ti gestionezi mai bine banii, trebuie mai intai sa te decizi ca esti gata. Aceasta inseamna sa lucrezi la mentalitatea ta si sa te imputernicezi mental pentru a reusi. O modalitate de a ramane imputernicit ar putea include tinerea unui jurnal, rostirea afirmatiilor, citirea cartilor, vizionarea videoclipurilor motivationale sau obtinerea unui mentor. Toate acestea sunt modalitati de a-ti tine sub control mentalitatea.

Poate ca ati auzit zicala „devii ceea ce gandesti”. Ei bine, daca vrei sa-ti gestionezi mai bine banii, trebuie sa-i tii in fruntea mintii.

2. Stabiliti obiective specifice si masurabile

Probabil ca ai cateva obiective pe care banii te pot ajuta sa le atingi, nu? Stabilirea obiectivelor va ajuta sa va expuneti „de ce”. De asemenea, iti ofera ceva spre care sa lucrezi sau, cu alte cuvinte, un motiv pentru a fi mai bun cu banii tai.

Pe masura ce va stabiliti obiectivele, retineti ca doriti ca acestea sa fie masurabile. De asemenea, doriti sa va impartiti obiectivele mari in bucati mici usor de digerat, astfel incat sa nu fiti coplesit de a urmari obiective masive. Un loc bun pentru a incepe este sa va concentrati sa va imbunatatiti cu 1% in fiecare zi.

3. Creati un plan pentru finantele dvs

Cand aveti un plan in vigoare, este mai usor sa ajungeti acolo unde incercati sa ajungeti. Odata ce ti-ai stabilit obiectivele, vrei sa creezi un plan pentru a le atinge. Cum intentionati exact sa va platiti datoria, sa economisiti pentru pensie, sa va mariti economiile de urgenta, sa puneti bani deoparte pentru celelalte obiective si sa faceti toate celelalte lucruri pe care ati dori sa le faceti?

Ei bine, un loc bun pentru a incepe sa va prezentati planul este sa determinati cat va va costa fiecare articol. Apoi determina de cat timp ai nevoie si apoi stabileste lucrurile pentru a incepe sa desemnezi fonduri pentru fiecare dintre obiectivele tale in functie de prioritatea pe care le-ai atribuit-o.

4. Fa-ti bugetul cel mai bun prieten

Stiu, stiu, nu multor oameni iubesc (sau chiar le place) sa bugeteze. Cu toate acestea, daca sunteti cu adevarat seriosi sa va imbunatatiti cu banii, va trebui sa va indragostiti de ei. Bugetul dvs. este practic acolo pentru a va ajuta sa va urmariti cheltuielile in raport cu veniturile dvs.

Scopul dvs. ar trebui sa fie sa cheltuiti mai putin decat castigati SI sa mariti diferenta dintre venituri si cheltuieli, astfel incat sa puteti elibera fonduri pentru a va indeplini obiectivele. Cheia pentru bugetarea cu succes este gasirea unei metode de bugetare care sa usoare lucrurile pentru dvs. si una care va place.

5. Automate, automate, automate

Automatizarea economiilor este urmatorul tau cel mai bun prieten! Studiile arata ca oamenii care automatizeaza economiile economisesc mai mult decat cei care nu o fac. De ce? Pentru ca raman in concordanta cu depozitele lor. Drept urmare, ei nu isi ofera sansa de a dezbate daca ar trebui sa economiseasca sau nu.

Fondurile au fost alocate automat in conturile lor de economii si ar trebui sa faca pasi suplimentari pentru a le cheltui! Automatizarea este una dintre cele mai usoare modalitati de a va imbunatati cu banii!

6. Cumparati cu un plan

Cel mai simplu mod de a-ti deraia bugetul este sa mergi la cumparaturi fara un plan sau o lista. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand ridicati articole ieftine fara sa va dati seama cat de repede se pot aduna acele mici costuri. Un exemplu perfect este mersul la cumparaturi. Acelasi lucru se poate intampla daca rasfoiti fara minte magazine online etc.

Pentru a fi mai usor pentru tine si pentru portofel, fa o lista cu ceea ce ai nevoie inainte de a merge in magazine. Avand o lista de referinta, va face mai probabil sa va respectati planul.

7. Verificati-va creditul

Setati un memento in calendar pentru a va verifica creditul frecvent. Vrei sa te asiguri ca toata munca grea pe care o depui pentru a-ti imbunatati finantele nu este afectata de raportari inexacte sau de furtul de identitate. Apropo, aveti dreptul legal la o copie gratuita a raportului dvs. de credit la fiecare 12 luni de la fiecare dintre cele 3 birouri de credit principale.

8. Ramaneti motivat cu podcasturi si videoclipuri financiare

Ascultand in mod regulat podcasturi financiare si urmarind sfaturi de bani de la YouTuberurile tale preferate te vor motiva sa-ti atingi obiectivele financiare. A auzi cum si-au depasit altii dificultatile financiare te poate ajuta sa realizezi ca si tu poti face asta!

De asemenea, exista multe moduri prin care poti invata sa economisesti si sa investesti banii. A te educa in mod constant pe diferite subiecte legate de bani te va ajuta sa fii mai bun cu banii.

9. Opriti incarcarea achizitiilor

Datoria cu cardul de credit este proasta, indiferent de cati bani castigati. Plata unei dobanzi mari poate costa sute pana la mii de dolari pe an. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va reduceti rapid datoria cardului de credit si sa nu va incarcati cardurile. Daca nu puteti plati intregul sold in fiecare luna, atunci puneti plasticul deoparte, astfel incat sa puteti scapa de datorii si sa incepeti sa economisiti bani!

10. Distreaza-te putin

Tot distractiv si fara joaca… ei bine, stii cum se spune. Este in regula sa traiesti putin facand spluri din cand in cand, atata timp cat se incadreaza in planurile tale si nu iti deraieaza obiectivele. O modalitate excelenta de a face acest lucru este sa creati un cont de splurge sau distractie pentru lucruri precum cumparaturi, calatorii, mese in oras etc. si sa ii desemnati niste fonduri in fiecare luna din bugetul dvs.

Incepe acum sa te faci mai bine cu banii tai

Daca incepeti cu aceste 10 sfaturi, veti fi pe cale sa va imbunatatiti cu banii tai! Un alt lucru de retinut atunci cand va gestionati banii este ca trebuie sa va definiti nevoile fata de dorintele dvs.

Acest lucru va va ajuta sa aplicati aceste sfaturi mai usor, deoarece veti putea determina de ce aveti nevoie cu adevarat, ceea ce va scadea achizitiile impulsive si va va permite sa va atingeti obiectivele de bani mai rapid. Aflati mai multe despre renuntarea la datorii si obtinerea succesului financiar cu cursurile si fisele noastre financiare GRATUITE!