Ce reprezintă SEO?

SEO este abrevierea pentru search engine optimization, mai exact optimizarea motoarelor de căutare.

În ce constă optimizarea motoarelor de căutare?

Optimizarea motoarelor de căutare sau, altfel spus, optimizarea SEO reprezintă niște procedee și strategii utilizate în scopul creșterii nivelului de vizibilitate a website-ului dumneavoastră în motoarele de căutare, astfel încât respectivul portal să ocupe una dintre pozițiile fruntașe în cadrul acestora, mărind în același timp în mod considerabil șansele ca numărul clienților și cumpărătorilor serviciilor oferite de dumneavoastră să crească.

Optimizarea SEO

Este drept că pe măsură ce numărul portarurilor online care oferă același tip de servicii clienților este în continuă creștere devine tot mai dificil să faceți față iureșului concurenței.

De aceea este recomandat să apelați la serviciile unor specialiști SEO, unii dintre cei mai buni în acest sens putând găsi dacă accesați Mogu.ro
Spuneam anterior că SEO implică niște strategii și niște proceduri astfel încât să ridice poziția pe care o ocupă propriul dumneavoastră website în motoarele de căutare.

Dar oare ce implică și în ce constau aceste strategii de optimizare SEO?
Prima etapă în procesul de optimizare SEO este reprezentat de optimizarea on-page. În această etapă specialiștii analizează din prisma unor potențiali clienți care sunt elementele inadecvate și minusurile în ceea ce privește modul în care vă prezentați portalul online, retusându-le într-un mod corespunzător, menit să va aducă mai mulți vizitatori, respectiv clienți. Spre exemplu, folosirea unor cuvinte în context greșit sau a unor fotografii irelevante, care nu fac decât să țină la distanță potențialii clienți.

O altă procedură din sfera optimizării SEO este identificarea și folosirea corespunzătoare a unei liste de cuvinte ce poartă denumirea de cuvinte cheie astfel încât să oglindească într-un mod relevant obiectul și particularitățile serviciilor oferite de dumneavoastră, dar în același timp să se muleze cât mai bine pe interesele și nevoile potențialilor clienți.

Scrierea de conținut este un procedeu fără de care optimizarea SEO nu se poate materializa. Prin acest proces se asigură un conținut de înaltă calitate paginii dumneavoastră web, rezultând un conținut original, concis și relevant, impecabil din punct de vedere ortografic și gramatical.

Link buildingul este și el o etapă importantă în realizarea optimizării SEO.

Acesta constă în crearea unei rețele de link-uri care fac mențiune, recomandă serviciile oferite de dumneavoastră și trimit la adresa site-ului dumneavoastră, având că scop creșterea numărului de vizitatori și implicit al clienților.

Greșeli de SEO

Acum că am demostrat importanța optimizării SEO, cu sigurantă că vor exista persoane care vor dori să facă asta pe cont propriu. În cazul în care v-ați decis să faceți acest lucru pe cont propriu, vă recomandăm să fiți cu băgare de seamă, existând riscul să faceți una sau mai multe din următoare greșeli de SEO.

Greșeli de SEO ce vizează cuvintele cheie

Cuvintele constituie esența serviciilor pe care le oferiți, însă o greșeală frecvent întâlnită în acest sens este utilizarea abuzivă a acestora. Trebuie să menționăm faptul că nu frecvența folosirii cuvintelor cheie vă asigură succesul în rândul vizitatorilor și clienților online, ci modul în care le utilizați, mai exact, gradul acestora de relevanță, raportarea corectă la context, nuanțele semantice ale acestora adaptate în mod corespunzător.

De asemenea, o altă greșeală ce interferează cu cuvintele cheie este utilizarea mult prea generalizată a acestora care practic vă blochează ascensiunea propriului portal online în motoarele de căutare.

Cuvintele cheie trebuie să reflecte în mod relevant particularitățile serviciilor oferite de dumneavoastră și avantajele de care clienții beneficiază prin alegerea și utilizarea acestora, ce le oferiți în plus față de competitori. Dacă de exemplu aveți o afacere cu produse de cofetărie, ați lansat pe piață și produse fără gluten și în același timp sunteți adeptul folosirii ingreditelor sănătoase, unul dintre cuvintele cheie care v-ar putea caracteriza serviciile ar fi ,,prăjituri fără gluten din ingrediente BIO”, și nu doar ,,prăjituri fără gluten”, așa cum probabil sunteți tentat să generalizați,

Greșeli de SEO care vizează conținutul

Una dintre cel mai frecvent întâlnite greșeli de SEO în acest sens sunt concretizate printr-un conținut de calitate îndoielnică, amiguu, informații irelevante sau copiate de pe alte site-uri fără a specifica sursa,
în această categorie intrând și greșelile gramaticale sau de ortografie. Acestea, la fel ca și duplicarea conținutului care constă în scrierea și publicarea unor articole foarte asemănătoare unul cu celălalt, fără a aduce nimic nou, original, sunt greșeli pe care trebuie să le evitați dacă doriți să sporiți nivelul de încredere pe care potențialii clienți sunt dispuși să vi-l acorde.

Greșeli de SEO ce vizează link buildingul

Încercarea de crea link-uri false sau de a le obține în mod fraudulos prin cumpărare, vânzare sau schimb de link-uri menite să promoveze site-ul dumneavoastră reprezintă grave abateri de etică și greșeli de SEO.

Este important să știți că link building presupune timp și reflectă nivelul de încredere pe care îl inspirați celorlați, fapt ce se realizează prin perseverență și un conținut de înaltă calitate a portalului online care vă definește.