8 martie celebreaza femeile si mamele din toata lumea, dar cu siguranta exista lucruri pe care nu le stiai despre aceasta zi, motiv pentru care urmeaza o lista a 10 detalii pe care nu le stiai despre 8 martie  :

10. Manifestatie a femeilor din Rusia

Stiati ca in anul 1917 , in plin razboi mondial, femeile din Rusia organizeaza pe data de 23 februarie o manifestatie impotriva razboiului si ororilor? La doar cateva zile dupa acest eveniment, tarul este detronat  si astfel incepe Marea Revolutie Socialista.

9. Ziua Magha Puja

O alta sarbatoare celebrata pe data de 8 martie este si cea buddhista numita Magha Puja care mai este respectata inca in Tailanda, Cambodgia si Laos. In aceasta zi se celebreaza inmanarea de catre Buddha a invataturilor sale sfinte catre 1250 de iluminati.

8. Sarbatoarea Purim

Tot pe 8 martie se celebreaza anual sarbatoarea evreiasca a salvarii de la nimicire a minoritatii evreiesti din Persia. In aceasta zi, evreii asculta fragmente din cartea lui Ester la sinagoga, unde se fac acte de caritate pentru cei saraci si se trimite mancare gatita prietenilor si rudelor.

7. Ziua Femeii – militarea pentru drepturi egale

Ziua Internationala a Femeii era folosita la inceput pentru militarea pentru drepturi egale cu ale barbatilor printre care si dreptul la vot.

6.Congresul de la Copenhaga

Congresul Internationalei Socialiste  de la Copenhaga hotaraste in anul 1910 ca in ultima duminica a lunii februarie din ultimul an sa fie sarbatorita Ziua Internationala  a Femeii.

5. Anul 1909

Ziua Femeii a fost sarbatorita pentru prima oara in Statele Unite ale Americii in anul 1909 , dar nu pe 8 martie , ci in ultima duminica a lunii februarie din acel an si a fost initiata de Partidul Socialist American.

4.  8 martie – o sarbatoare religioasa

Daca nu stiati, in ziua de 8 martie sunt celebrati Cuviosul Teofilact Marturisitorul, Episcopul Nicomediei, Sfantul Ioan al lui Dumnezeu, dar si Sfantul Ierarh Pavel, asadar nu trebuie sa uitam de partea religioasa a acestei zile.

3. Ziua Femeii – un mare plus pentru florarii

Se stie faptul ca florile sunt cele mai cumparate cadouri in ziua de 8 martie, motiv pentru care vanzarile la flori ating cote maxime. Oamenii cumpara de 10 ori mai multe flori decat la o sarbatoare normala.

2. Ziua in care barbatii recunosc atuurile femeilor

8 martie a devenit treptat  ziua in care barbatii isi rasfata femeile, mamele, iubitele, fetele cu flori, cadouri, invitatii in oras si gesturi frumoase.

1. Trecerea de la 23 februarie la 8 martie

Trecerea de la 23 februarie la 8 martie se datoreaza adoptarii calendarului iulian. Astfel, data de 8 martie a devenit prilejul de a ne arata recunostinta si dragostea fata de femei , dar, mai ales, fata de cele care ne-au dat viata si care si-au dedicat ani de zile din viata lor pentru a ne creste.