In zilele noastre, multi oameni sufera de stres din cauza stilurilor de viata ocupate. De fapt, prea mult stres poate provoca multe efecte secundare asupra dispozitiei, comportamentului si corpului. Poate duce chiar la probleme fizice pe termen scurt si lung, cum ar fi capacitatea de invatare afectata, memoria afectata, hipertensiunea arteriala, osteoporoza, un sistem imunitar slab si boli coronariene. Mentinerea unui stil de viata sanatos si o dieta adecvata vor ajuta la controlul stresului. In plus, exista si unele tipuri specifice de alimente care pot ajuta la combaterea stresului. Continuati sa cititi aceasta postare pentru a le verifica!

1. Afine

Antioxidantii prezenti in afine sunt foarte eficienti in reducerea nivelului de stres. Afinele au, de asemenea, vitaminele E si C si minerale esentiale, cum ar fi manganul si magneziul, care pot ajuta la ameliorarea stresului. Consumul regulat de afine poate ajuta, de asemenea, in tratarea insomniei, depresiei si a altor tulburari ale dispozitiei, care sunt considerate ca urmare a stresului. De asemenea, puteti manca afine ca gustare sau le puteti include intr-o salata de fructe sau branza de vaci. In afara de afine, puteti manca si afine pentru a ajuta la controlul stresului.

2. Lapte

Oamenii care beau deseori lapte sunt mai putin stresati. Un pahar de lapte degresat ofera corpului o cantitate buna de calciu, proteine, antioxidanti si vitamine A si D. Acesti nutrienti va ajuta sa va linistiti si sa luptati impotriva radicalilor liberi eliberati in corp ori de cate ori sunteti stresati. Pentru un mic dejun stresant, opteaza pentru un castron de cereale din cereale integrale cu un pahar de lapte cu continut scazut de grasimi. In plus, consuma un pahar de lapte caldut inainte de a te culca pentru a dormi bine. Daca nu sunteti un fan al laptelui, treceti la consumul de produse lactate, cum ar fi iaurtul si branza de vaci.

3. Ciocolata neagra

Potrivit unui studiu clinic al Proteome Research din Journal of American Chemical Society, consumul de aproximativ 1,5 uncii de ciocolata neagra in fiecare zi poate reduce semnificativ nivelul hormonilor de stres din organism. Ciocolata neagra este compusa din magneziu, un mineral care ajuta la combaterea stresului, depresiei, oboselii si iritabilitatii. Cand sunteti stresat, mancati ciocolata neagra pentru a va stimula starea de spirit si a reduce nivelul de stres. O alta optiune, puteti bea, de asemenea, un pahar de lapte cald de ciocolata sau alte tipuri de desert care contine ciocolata neagra.

4. Somon

Fiind un peste cu apa rece, somonul are un continut ridicat de acizi grasi omega-3 si contine puternice proprietati antiinflamatorii. Acizii grasi omega-3 ajuta la stimularea substantelor chimice din creier, cum ar fi serotonina, care este foarte eficienta in mentinerea unei stari de spirit fericite si reglarea hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina si cortizolul. In plus, acizii grasi omega-3 va ajuta si creierul sa functioneze mai eficient. Se recomanda sa consumati doar 2 sau 3 portii de somon pe saptamana. In afara de somon, puteti manca si ton, macrou si sardine. Sau, puteti lua zilnic suplimente de acizi grasi omega-3 dupa consultarea medicului dumneavoastra.

5. Avocado

Avocado sunt bogate in proteine, minerale si vitamina E si C. De asemenea, contin potasiu, fibre si grasimi sanatoase. Acesti nutrienti sunt de ajutor in reglarea hormonilor de stres prin mentinerea sanatatii nervilor si a celulelor creierului. Consumul de avocado pe zi poate reduce semnificativ nivelul tensiunii arteriale si al hormonilor de stres. De asemenea, puteti adauga avocado la smoothie-ul sau salata de fructe preferata. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, consuma avocado proaspat in loc sa mananci cele ambalate.

6. Ceai verde

Ceaiul verde este incarcat cu antioxidanti puternici, inclusiv polifenoli, catechine si flavonoide. Acesti antioxidanti contin un efect calmant asupra corpului si mintii, care va poate ajuta sa va oferiti o dispozitie pozitiva. In plus, are si un aminoacid numit teanina care ajuta la promovarea relaxarii si la imbunatatirea atentiei si concentrarii.

Un studiu dintr-un jurnal american a indicat faptul ca persoanele care au consumat cel putin 5 cani din acest ceai pe zi au o dispozitie si o sanatate mai bune in comparatie cu persoanele care au consumat mai putin de 1 cana pe zi.

Cand simtiti stres, savurati imediat o ceasca de ceai verde. Cu toate acestea, 5 cani pe zi nu pot fi potrivite pentru unele persoane. Deci, puteti bea 2 pana la 3 cani de ceai verde pe zi.

Daca nu sunteti un fan al ceaiului verde, alegeti ceaiul negru. Efectul pozitiv al ceaiului verde va fi cel mai bun la persoanele care nu beau alcool si nu fumeaza.

7. Portocale

Continutul ridicat de vitamina C din portocale ajuta la cresterea sistemului imunitar. In plus, este si un antioxidant natural care poate lupta impotriva radicalilor liberi. Portocalele contin, de asemenea, cantitati semnificative de vitamina A si o multime de minerale sanatoase.

Pentru a profita de beneficiile acestor nutrienti in portocale, consumati pur si simplu un pahar de suc de portocale pe zi. De asemenea, puteti adauga portocale la deserturi si la alte produse de patiserie. In afara de portocale, puteti consuma si alte citrice.

8. Migdale

Migdalele sunt bogate in magneziu, seleniu, zinc, uleiuri sanatoase si vitamine B si E care ofera beneficii de stres. In plus, sunt crocante si astfel ajuta la difuzarea tensiunii.

Puteti manca migdale crude sau prajite ca gustare sanatoasa. Sau puteti adauga migdale la deserturi si produse de patiserie. In afara de migdale, puteti manca fistic si nuci pentru a reduce hormonii stresului, pentru a reduce tensiunea arteriala si pentru a va creste nivelul de energie.

9. Spanac

Spanacul care apartine legumelor verde inchis este bogat in vitaminele A, B si C. Spanacul are, de asemenea, o cantitate buna de minerale esentiale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor si potasiu, care ajuta la reducerea hormonilor de stres din corp si la stabilizarea dispozitie.

O ceasca de spanac pe zi poate oferi corpului dvs. efecte relaxante si calmante. Sau puteti adauga spanac la omleta, sandvis, salata sau invelis.

10. Orez brun

Orezul brun este format din vitamine B, care sunt foarte importante pentru mentinerea tesuturilor, celulelor si organelor. Acestia actioneaza ca un stabilizator natural al dispozitiei si, de asemenea, ajuta la reactiile biochimice legate de functionarea creierului, imunitatea, globulele rosii sanatoase si functionarea cardiaca. Cand corpul dvs. primeste cantitati suficiente de vitamine B, este mai bine pentru dvs. sa luptati impotriva stresului si a altor tulburari de dispozitie. Daca va simtiti prost sau iritabil in data viitoare, consumati produse din orez brun pentru a va ajuta sa va simtiti mai bine.