Instagram si-a anuntat planurile de imbunatatire pentru acest 2022, iar prioritatile vizeaza videoclipurile de pe platforma.

Anuntul a fost facut de propriul CEO al aplicatiei, Adam Mosseri, care a indicat ca Instagram va acorda prioritate videoclipurilor in cronologia utilizatorilor.

„Ne vom dubla concentrarea pe video, nu mai suntem doar o aplicatie de partajare a fotografiilor si ne vom consolida toate formatele video in Reels si vom continua sa dezvoltam acel produs”, a spus Mosseri pe contul sau de Twitter.

In octombrie, Instagram a declarat ca „Video” este noua casa pentru IGTV, fluxuri video si fluxuri live. De acum, aceasta caracteristica apare chiar langa Reels, dar poate ca compania inca intentioneaza sa-si integreze toate formatele video, deoarece niciuna dintre aplicatiile sale non-Instagram nu a decolat, asa cum a facut Threads.

Un alt accent pe Instagram in 2022 va fi transparenta. Desi oamenii inca gasesc aceasta declaratie foarte contradictorie cu actiunile sale, Mosseri a facut un pas inainte pentru a le spune oamenilor cum functioneaza Instagram. La inceputul acestui an, a publicat povesti despre algoritmul aplicatiei si a introdus noi functii de control, dupa controversa Instagram pentru copii.

„Nu numai ca ne vom dubla munca privind controalele, dar ne vom extinde pentru a face mai mult in jurul transparentei. Credem ca este important ca oamenii sa inteleaga cum functioneaza Instagram daca vor modela ceea ce isi doresc sau ce este mai bine pentru ei.”

Video, o prioritate

In planurile pentru anul viitor, video va continua sa fie una dintre prioritati, in special videoclipuri scurte sau „Reels”. Si mesageria va fi de asemenea importanta, care este, potrivit lui Mosseri, „modul principal” in care oamenii comunica pe internet.”

Platforma va dubla controalele, dar va „face mai mult” atunci cand vine vorba de transparenta. „Credem ca este important ca oamenii sa stie cum functioneaza Instagram daca il vor modela asa cum doresc sau ce este mai bine pentru ei”, a spus el.

Instagram nu uita de creatori, pe care ii vor ajuta sa-si castige existenta pe reteaua de socializare. Aceasta implica introducerea de noi instrumente de monetizare.

Accentul pus pe continutul video reitereaza faptul ca Instagram nu este doar o aplicatie de partajare a fotografiilor si isi propune sa-si dezvolte produsele video in anul viitor, asa cum a facut-o in 2021.

Un alt aspect pe care se va concentra Instagram este transparenta. Platforma doreste ca utilizatorii sa stie mai multe despre cum functioneaza si ar putea introduce mai multe functii, astfel incat oamenii sa aiba mai mult control asupra serviciului. Aceasta se adauga eforturilor recente ale platformei de a vorbi despre algoritmii folositi si caracteristicile de confidentialitate pe care le-a introdus. Scopul este de a face platforma mai fiabila si mai usor de inteles. Speram ca Instagram poate functiona bine in acest sens si sa prezinte un loc mult mai sigur pentru noi toti!

Aplicatia se va concentra si pe mesageria pentru utilizatori. comunicati mai bine, deoarece mesageria, asa cum subliniaza Mosseri, este „ forma principala de comunicare”. Intrucat vorbim de continut video, creatorii de continut vor fi si ei o prioritate pentru Instagram in 2022 si ne putem astepta la noi functii si pentru ei.

Desigur, Mosseri nu a dezvaluit ce este in lucru, dar ne putem astepta la mai multe detalii pe masura ce intram in 2022 saptamana viitoare. Ce parere aveti despre viziunea Instagram pentru 2022? Ce functii noi vrei sa vezi pe Instagram? Spune-ne gandurile tale in comentariile de mai jos.