Concediul alaturi de familie la mare este poate cea mai asteptata activitate a verii. Insa, pentru a va putea bucura cu adevarat de cele cateva zile de relaxare si fericire, trebuie sa aveti grija, mai ales daca il luati si pe cel mic cu voi.

Iata de ce trebuie ferit copilul la plaja!

Soare

Cei mici sunt mult mai predispusi arsurilor solare si insolatiilor, decat suntem noi, adultii. Asadar incearca sa nu stati la plaja in orele de varf (incepand cu ora 11:00 si pana la ora 16:00). In acest timp va puteti odihni sau lua masa prin statiune, iar daca copilul are un program de somn in care doarme la pranz, respecta-l.

Nu uita insa nici de crema cu factor de protectie solara pentru cei mici. Copilul tau trebuie sa fie sanatos, si nu bronzat, asa ca alege o lotiune special creata pentru el, cu factor de protectie 50 si rezistent la apa. Aplica-i aceasta lotiune pe tot corpul din ora in ora, mai ales daca sta foarte mult in apa. Nu uita nici de o sapca pe care sa o poarte tot timpul cat sta la soare.

Apa

Daca vrei ca copilul tau sa se bucure de mare si de valuri nu uita sa ii cumperi tot felul de accesorii, si cel mai important, supravegheaza-l in permanenta. Copiii nu-si dau seama ca exista pericolul de inec si se vor aventura, mai ales daca le place apa.

Taieturi

Plajele din Romania nu sunt tocmai cele mai curate, iar nisipul este plin de scoici. Chiar si tu te-ai putea taia foarte usor daca mergi desculta pe malul marii, asa ca ai mare grija de cel mic. Alege-ti o portiune de plaja unde sa aveti cat mai mult nisip fin si tine-ti copilul incaltat daca merge printre scoici. Riscul de infectie este unul destul de mare si sunt sigura ca nu iti doresti sa-ti petreci concediul in spitale.

Conjuctivita

Aceasta boala apare in special la copii pe timpul verii, deoarece este contagioasa si se transmite foarte usor prin apa, indiferent ca vorbim de cea de la piscina, sau de apa marii. Daca cel mic are probleme la ochi (lacrimare excesiva, inrosire, sensibilitate sporita) este cazul sa te duci la medicul olftalmolog pentru o consultatie.

Aglomeratia

Poate nu-ti dai seama, insa aglomeratia este un pericol pentru cel mic. Acesta se poate pierde foarte usor de tine, mai ales daca nu-l tii de manuta in permanenta.