Turismul rural inseamna natura si sanatate, verdele pajistilor montane, poieni cu flori, paduri dese si racoroase, locuri cu liniste si aer curat, intoarcerea la radacini, la satul cu vechi obiceiuri si traditii, cu oameni ospitalieri, o calatorie in maretia si intelepciunea naturii.

Casa batraneasca    

Sa intram direct in subiect, alaturi de Violeta Kovacs, care isi prezinta pensiunea:  „La inceput a fost un vis. Un vis care s-a nascut la 5 km de Targu Mures, pe drumul care duce la Miercurea Nirajului. Sotul meu si-a dorit sa renoveze casa copilariei pentru a putea oferi fiicei noastre, Ana Maria, o copilarie adevarata. O copilarie cu vacante de poveste, dar si cu responsabilitati. Astfel aici a fost primul ei cal, caruia ii poarta si azi singura de grija si il calareste cu maiestrie. Acesta a fost inceputul.

Unicate cu suflet    

„In scurt timp, mai povesteste Violeta Kovacs, dintr-un refugiu pentru week-end casa a devenit un camin. Incetul cu incetul a inceput sa prinda contur ideea de a face o pensiune agroturistica. Intrucat avem o pensiune si in Targu Mures, stiam exact cum se pune pe picioare aceasta afacere. La inceput i-am invitat pe oaspetii nostri doar pentru a lua masa la iarba verde sau pentru calarie. Toti au fost incantati si chiar turistii   ne-au sugerat sa extindem casa batraneasca si sa o mansardam. S-au obtinut cinci camere cu baie, camera de zi si de luat masa. Mobila a proiectat-o si desenat-o sotul meu, Zoltan, iar tamplarii din sat au confectionat-o. Paturile sustinute de roti de car, dulapuri pictate, obiecte sculptate, toate sunt unicat si toate au suflet.   

Curtea a fost amenajata folosind numai materiale naturale cum ar fi lemnul, sindrila, stuful, piatra cubica. Avand in vedere ca turistii prefera sa petreaca mult timp in aer liber, savurand atmosfera de la tara, am mai multe terase si foisoare amenajate rustic, care sa ofere conditii ideale de relaxare, departe de viata stresanta de la oras. Pentru originalitate, am folosit lucruri pe care le aveam deja. Astfel, o sanie a devenit loc pentru a servi o cafea sau o palinca, o caruta veche a fost transformata in loc de luat masa.

Totul depinde doar de imaginatie, de care sotul meu nu duce lipsa.”Ferma coltului de Rai    Din gospodaria sotilor Kovacs nu putea sa lipseasca ferma, iar Violeta Kovacs mai spune: „Am construit grajduri ca in povesti, pentru ponei, cai, porci, vaci, cotete pentru gaini, rate si gaste. Copiii oaspetilor nostri nu se pot dezlipi de la privitul animalelor, nemaivorbind de o calatorie pe un ponei sau cu o caruta trasa de ponei. Motivul rotii de caruta apare si la suporturile pentru flori. Pe fiecare centimetru patrat de gospodarie se poate vedea amprenta sotului meu. 

 Sa revenim la denumirea pensiunii: EDEN, adica un colt de rai, unde turistul se intoarce in timp la anii copilariei, la viata de la tara, in casa bunicilor. Dimineata ne trezim la cantatul cocosului. La micul dejun simtim aroma de neuitat a painii, tocmai scoasa din cuptor, langa cana de lapte proaspat muls si toate bunatatile preparate aici. Acest loc este special. Aici revenim la lucrurile simple, adevarate, de care am uitat si care ne aduc linistea interioara.  

 In serile de iarna facem planuri pentru amenajarea gradinii. Gospodaria este minunata vara, cand este o explozie de flori plina de miresme. Cei care iubesc florile stiu cata bucurie pot aduce daca sunt ingrijite cu dragoste. Acesta este Edenul in care noi ii asteptam pe toti cei ce iubesc natura si viata la tara”.   In micul sat ardelenesc, oaspetii familiei Kovacs au parte de un peisaj inconjurat de livezi, iar singu­rele zgomote ce se aud sunt doar cantecul greierilor, latratul cainilor, iar seara concertul broastelor.