Corpul de Control al ministrului Igas a descins in forta la Arges, unele scaune sus-puse fiind in pericol sa se prabuseasca. Conform unor surse din cadrul IJP, vizat de verificarile dispuse de ministrul de Interne ar fi adjunctul inspectoratului, Costel Nedelescu.
Martea trecuta, 15 ofiteri de la Capitala au descins la sediul Politiei Arges si au anuntat ca timp de trei saptamani nu mai pleaca. Oamenii din Corpul de Control al ministrului s-au instalat in birouri si au inceput sa rasfoiasca actele institutiei, pagina cu pagina, declarandu-se interesati de activitatea sefilor. Intre timp, dupa ce si-a vazut oamenii pusi pe treaba, directorul general adjunct al Corpului de Control al  ministrului de Interne, comisarul-sef Constantin Duvac, a dat o fuga in biroul prefectului ca sa-l puna la curent cu scopul si durata vizitei.
La numai cateva ore de la sosirea inspectorilor, la bursa zvonurilor incepusera sa circule informatii care mai de care mai alarmante, una dintre acestea sustinand ipoteza ca acest control survine unui val de reclamatii la adresa unor sefi din Politia Arges primite de ministru. Intr-o discutie cu reporterii „Ancheta”, comisarul Duvac a negat categoric zvonurile, confirmand insa identitatea celui care a dispus controlul: insusi ministrul Igas, prin natura functiei. „Coordonez personal operatiunea, care va dura trei saptamani, dupa care se va incheia un raport preliminar, iar concluziile vor fi depuse pe masa ministrului.
Controlul din Arges nu vizeaza o persoana anume, ci pe toti politistii care detin functii de conducere in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, incepand de la functia numarul 1 in jos. Pe toata perioada inspectiei nu se va lua nicio decizie de schimbare a vreunei persoane din functie. Astfel de masuri pot surveni, in functie insa de rezultatele verificarilor, dar numai dupa incheierea raportului”, ne-a declarat comisarul-sef Constantin Duvac. Capul adjunctului Nedelescu sta sa cadaL-am intrebat pe seful IPJ Arges, Dan Nicolae, care au fost scopul si durata vizitei oamenilor lui Igas. „Ce ma intrebati, domnule, pe mine? Intrebati-i pe ei”, a sarit seful Politiei. Asa am facut, i-am intrebat pe ei. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ne-a confirmat controlul realizat de oamenii din subordinea sa si ne-a declarat ca sunt probleme la varful conducerii Politiei Arges. Conform informatiilor pe surse care au rasuflat in timpului controlului, vizat ar fi capul adjunctului IPJ Arges, Costel Nedelescu.
Acesta are in subordonare Serviciul de Investigare a Fraudelor Economico-Financiare si Serviciul de Investigatii Criminale, de activitatea carora oamenii lui Igas au fost foarte curiosi. „Nu doar ca am trimis o echipa de la minister care a efectuat un control, dar este in continuare la Inspectorat si in acest moment (n.r. vineri) continua activitatea pe fond. Scopul principal a fost ca am vrut sa vedem care sunt neajunsurile cu care ne confruntam la nivelul Inspectoratului de Politie din judetul dumneavoastra”, ne-a declarat Traian Igas. Cum informatia care a rabufnit pe surse, conform carora ar urma sa fie inlocuiti din functie, la pachet adjunctul IPJ Arges, Costel Nedelescu, si seful IPJ Valcea, Ion Stoica, l-am intrebat pe ministrul de Interne daca sunt vizate nume si cum apreciaza activitatea actualului sef al Politiei Arges, Dan  Nicolae.
„Corpul de Control nu vizeaza o persoana anume, ci urmareste actiunile responsabililor de la varful Inspectoratului de Politie Arges. Pana in prezent, am perceput activitatea sefului Inspectoratului Arges ca fiind buna, s-a implicat bine in anumite actiuni, dar am inregistrat unele neajunsuri la unii dintre sefii de servicii aflati in subordinea sa”, a completat ministrul. Sa fie vorba tocmai de numele care au aparut pe surse, tinand cont ca un control similiar are loc si la Valcea? „Vreau sa vad care sunt concluziile controlului si, daca e asa cum banuiesc eu, pe baza informatiilor pe care le am, voi dispune masurile care se impun. Daca nu se confirma, evident ca nu se impun masuri, ci felicitari. Sa asteptam mai intai finalizarea raportului”, a conchis ministrul Igas.

Surse din Politia Arges ne-au declarat ca nici seful de la Municipiu nu ar dormi foarte linistit zilele astea si ca pana acum ar fi iesit cam sifonat la controlul pe management. Se pare ca oamenii de la Bucuresti nu au fost deloc multumiti de ce au gasit la Politia Pitesti, motiv pentru care si scaunul lui Mihai Neagoe s-ar cam clatina.