Blocurile BCA reprezintă o alegere excelentă pentru diferite aplicații în construcții, datorită avantajelor multiple și utilizărilor diverse. Acest material este rezistent, asigură un grad bun de confort termic în interiorul locuinței și este prietenos cu mediul. Află mai multe din acest articol. 

Ce este BCA-ul?

BCA-ul (Betonul Celular Autoclavizat) este un material de construcție ecologic, fabricat dintr-un amestec de ciment, var, nisip, apă și un agent de expansiune (pudră sau pastă de aluminiu). Acesta este supus unui proces de autoclavizare în condiții de temperatură și presiune înalte, rezultând blocuri cu structură aerată și proprietăți superioare de izolare termică și acustică. 

Producția de BCA implică un consum redus de resurse naturale și energie, comparativ cu alte materiale de construcție, datorită procesului de fabricație și compoziției sale. De asemenea, este un produs reciclabil și prietenos cu mediul înconjurător, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 și a amprentei de carbon a construcțiilor.

Avantajele BCA-ului

BCA-ul este un material de construcție din ce în ce mai popular, datorită avantajelor sale, în comparație cu alte materiale tradiționale. Achiziționează BCA Ytong la prețuri convenabile și iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale utilizării acestuia in proiectele tale.

Proprietăți termo si fonoizolante superioare

Datorită structurii poroase, BCA-ul ajută la menținerea unei temperaturi constante în interiorul clădirilor și la reducerea costurilor de încălzire și răcire. De asemenea, atenuează zgomotele puternice din exterior.

Rezistență la foc

BCA-ul este un material ignifug, ceea ce îl face potrivit pentru construcții în zone cu risc crescut de incendii. Acesta nu favorizează propagarea flăcărilor și poate rezista la temperaturi ridicate, fără a degaja fum toxic. Astfel, atât clădirea, cât și locatarii sunt mai bine protejați în cazul izbucnirii focului. 

Ușurința în manipulare și montaj

Deoarece are o greutate scăzută, BCA-ul este un material ușor de transportat și de manevrat, în comparație cu alte materiale de construcții. Totodată, dimensiunile și formele standard ale blocurilor facilitează montajul și realizarea rapidă a construcțiilor, ceea ce duce la economii de bani și timp. 

Sustenabilitate și impact redus asupra mediului

Așa cum am menționat anterior, producția de BCA implică un consum redus de energie și resurse naturale. De asemenea, este realizat din substanțe non-toxice și reciclabile, ceea ce contribuie la diminuarea cantității de deșeuri generate în procesul de construcție și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Utilizări ale BCA-ului în construcții

BCA-ul se utilizează, în principal, pentru ridicarea pereților unei clădiri, indiferent că este o locuință, o școală, un spațiu de birouri sau comercial ș.a.m.d. Pentru zidurile exterioare se folosesc blocuri cu o grosime mai mare, pentru a acoperi cerințele de rezistență. Pentru compartimentări ai la dispoziție blocuri cu o grosime mai mică. 

În același timp, blocurile BCA pot fi utilizate pentru garduri, planșee și acoperișuri de tip terasă, stâlpi portanți pentru construcții în aer liber, mobilier fix, suport pentru grătar și nu doar atât. 

Alegerea BCA-ului pentru construcții aduce numeroase avantaje, de la rezistența sporită, proprietăți bune de izolare termică și fonică la ușurința în utilizare și sustenabilitate. Merită să iei în considerare acest material pentru diferite aplicații, cum ar fi zidirea pereților exteriori și interiori ai locuinței sau a unei clădiri comerciale.