Specialiștii sunt de părere că cele mai versatile și convenabile colțare sunt cele într-o culoare neutră. Deși este mai ușor de pus la punct restul amenajării atunci când dispunem de un colțar neutru, asta nu înseamnă că nu putem opta pentru culori mai bogate și mai îndrăznețe.

La alegerea colțarului nu vom ține cont doar de culoare sau de numărul de locuri, ci vom ține cont și de încăperea unde vom aplasa colțarul și de caracteristicile sale, printre care posibilitatea de a-l extinde sau de a-i deplasa șezlongul. 

Colțare bucătărie gri și maro

Printre cele mai populare neutre se numără gri și maro. Ce e drept, atunci când suntem în căutare de colțare bucătărie, aceste nuanțe par întotdeauna cele mai potrivite. Un colțar gri funcționează foarte bine atât cu o bucătărie minimalistă sau cu accente scandinave, dar și cu o bucătărie mai îndrăzneață. Culorile îndrăznețe și modelele contemporane întotdeauna se vor împleti armonios. Gândiți-vă cât de bine poate arăta un colțar gri cu accente galbene și turcoz. Un colțar maro este iarăși foarte potrivit pentru bucătărie. Un colțar maro închis funcționează excelent înconjurat de neutre de culoare mai deschisă. Este alegerea perfectă dacă aveți deja un accent de culoare, cum ar fi un covor, perdele sau chiar robotul de bucătărie. Cu toate acestea, maro funcționează foarte bine și cu acele culori mai profunde și mai bogate, cum ar fi verde sau roșu. 

Colțare extensibile din piele neagră

Deși culoarea colțarului este importantă, materialul poate contribui la aspectul unic. Cele mai moderne colțare extensibile sunt fabricate din piele neagră, iar pielea neagră poate fie să intimideze, fie să entuziasmeze. În camera de zi este cel mai potrivit un colțar extensibil din piele neagră, dar la fel de indicat este și pentru un spațiu de birou generos. Deși aproape orice culoare se potrivește cu un colțar negru, doriți să vă asigurați că celelalte alegeri pe care le veți face completează pielea. Alegeți elemente cu un finisaj maj, în loc de elemente strălucitoare sau metalice. Pentru a vă stiliza colțarul din piele neagră, folosiți accesorii neutre, dar cu o textură bogată. 

Deși camera de zi sau bucătăria pot avea multe caracteristici decorative, nimic nu iese mai mult în evidență decât colțarul. La urma urmei, este unul dintre cele mai mari elemente decorative unde puteți lua masa, unde puteți servi o cafea și vă puteți relaxa. Dacă avem piese de mobilier de calitate, asta ne asigură întotdeauna un fundament solid pentru restul amenajării. De la perne decorative până la măsuțe pentru colțar, modul în care decidem să stilizăm colțarul poate avea un impact asupra coeziunii generale a spațiului.