Cunoscut pentru rolul din Gladiatorul, care i-a marcat în mare măsură cariera, actorul Russell Crowe și-a luat familia și a mers în această vară într-o vacanță la Roma, unde unul dintre principalele obiective turistice este chiar Colosseum-ul.

La 22 de ani distanță de când a interpretat celebrul rol, Russell Crowe și-a luat copiii și i-a dus într-o vacanță la Roma, iar Colosseum-ul nu putea lipsi de pe lista cu obiective turistice. Mai mult, el a glumit pe seama vizitei și și-a adus aminte de celebrul rol. “Îmi duc copiii să vadă vechiul meu birou”, a scris actorul într-o postare pe Twitter, care s-a viralizat imediat.

Fără niciun dubiu, Gladiatorul are un loc special în inima lui Crowe, mai ales că a câștigat un premiu Oscar pentru prestația de excepție din producția în care i-a avut colegi de platou pe Joaquin Pheonix, Connie Nelson și Oliver Reed.

Crowe a primit astfel unul dintre cele cinci premii Oscar câștigate de Gladiatorul în acel an. De asemenea, producția a mai câștigat patru premii BAFTA și alte patru Globuri de Aur. Filmul a fost un succes comercial major, cu încasări de peste 460 de milioane de euro, în condițiile în care bugetul a fost de 103 milioane de euro.

A terminat pe locul 2 în topul filmelor cu cele mai mari încasări din 2000 și a rămas un nume de referință în industria cinematografică. Spre exemplu, britanicii de la Channel 4 l-au inclus pe locul 6 în topul celor mai bune filme făcute vreodată.

Mai mult, chiar și la ani buni de la lansare au continuat să apară produse inspirate din acest film, inclusiv sloturi online. Un exemplu concret este jocul Gladiator Jackpot, pe care dezvoltatorul Playtech l-a lansat în 2012. Un joc distractiv care conține secvențe din filmul Gladiator, iar printre simboluri sunt personaje precum Proximo, Juba, Gracchus, Lucilla și Commodus. Iar gladiatorii sunt adesea prezenți în sloturi, alte titluri fiind Wild Gladiators ori Game of Gladiators.

Gladiator 2 este așteptat să apară

Fiind un film care a marcat industria cinematografică, de două decenii se discută intens despre apariția unei continuări. Fanii cu siguranță și-au pus întrebarea când apare Gladiator 2, dar producția a fost îngreunată de finalul primei părți, în care personajul lui Russell Crowe a murit.

Totuși, veștile pentru cei care așteaptă acest film sunt îmbucurătoare. Regizorul Ridley Scott a anunțat recent că scenariul a fost finalizat, iar filmul va intra într-un proces de producție în perioada următoare.

Din informațiile existente, povestea se va axa pe personajul interpretat de Lucius, în condițiile în care actorul Spencer Treat Clark a fost primul care a confirmat că va apărea în Gladiator 2. Cât privește data de lansare, cel mai devreme ar putea apărea în a doua jumătate a anului 2023.

Multă lume se întreabă dacă Russell Crowe vă apărea în Gladiator 2. Având în vedere că a murit în primul film, șansele ca el să apară într-un rol principal sunt mici spre nule. Totuși, presa de specialitate speculează pe seama faptului că el ar putea avea câteva flashback-uri. Prezența sa cu siguranță ar spori interesul pentru acest film. Mai mult, o altă variantă vehiculată este aceea că ar putea primi și rolul de producător executiv.

În trecut, Russell Crowe a afirmat că și-ar dori cu siguranță să joace în Gladiator 2 și că așteaptă doar un semn din partea echipei de producție. Totuși, și lui i se părea dificil având în vedere finalul primului film, însă este clar că Gladiatorul este unul dintre proiectele sale de suflet, astfel că nu ar refuza un rol, dacă programul i-ar permite.