Colosseumul din Roma

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa. Este un monument istoric si turistic aflat in centrul Romei.

Putine situri istorice ale Europei sunt mai apreciate decat Colosseumul. Incarcat de istorie, Colosseumul este un loc perfect pentru a realiza fotografii memorabile sau de a simti atmosfera vibranta a luptelor de gladiatori purtate aici de-a lungul timpului. Tot aici învatati lucruri interesante despre obiceiurile stravechi din lumea si viata romanilor, precum si crampeie de istoria scrisa in sange in arena faimoasei structuri.

Cladirea a incetat sa fie folosita pentru divertisment in epoca medievala timpurie. Mai tarziu a fost refolosita in astfel de scopuri, cum ar fi locuinte, ateliere, cartiere pentru o ordine religioasa, o cetate si un altar crestin.

Bazilica Sfantul Petru

Bazilica Sf. Petru reprezinta un adevarat triumf al puterii si decadentei religiei catolice si este considerata unul dintre cele mai sfinte sanctuare pentru adeptii sai.

Bazilica are o fatada frontala frumos proiectata si este incoronata cu statuile Apostolilor si ale lui Iisus.

In interiorul bazilicii, arhitectura si decorul sunt pur si simplu divine si este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri din lume.

Fontana di Trevi

Construita in 1762, fantana aduce un omagiu zeului roman Oceanus, care poate fi vazut calarind pe carul sau tras de Tritoni.

Detaliul sculpturilor este pur si simplu minunat si intreaga fatada si fantana sunt o adevarata opera de arta.

A devenit o traditie sa arunci monede in apa peste umar pentru noroc. Situata in imediata apropiere a Panteonului si a Palatului Quirinale, aceasta fantana este foarte usor de observat.

Forumul Roman

Forumul Roman este un sit antic care este format din ruine. Aceste ruine au fost candva centrul vietii publice si politice romane.

O mare parte din aceste structuri se afla si astazi, se pot vizita arcuri, fundatii si ziduri ale cladirilor.

Castelul Sant’Angelo

Construit in anul 129 d.Hr., castelul este cu adevarat antic si a fost initial destinat sa serveasca drept mausoleu pentru imparat.

Castelul Sfantul Angelo este un fort circular si care a fost candva cea mai inalta cladire din Roma.

Castelul este un muzeu si contine exponate minunate despre istoria structurii de-a lungul istoriei.

Legende

Colobraro – orasul bantuit, magnet pentru turisti

Un oras din Italia este considerat blestemat, din cauza intamplarilor oarecum ciudate, alimentate de legende din popor, care au loc aici. Aici este organizat in fiecare an un festival special, care-i atrage pe turisti ca un magnet, tocmai datorita superstitiilor si povestilor sinistre despre fantome, vrajitoare si copii cu malformatii nascuti pe aceste meleaguri.

Orasul Colobraro din sudul Italiei are o reputatie de temut si unii italieni chiar ezita sa ii rosteasca numele, de teama ca vor avea ghinion daca fac asta. Legenda blestemului este la fel de veche ca istoria orasului. Numele localitatii vine din latinescul „coluber”, care inseamna sarpe, animal considerat intruchiparea Diavolului. Orasul a devenit celebru abia in secolul XX, cand localnicii au facut cunoscuta povestea unui avocat si a unei vrajitoare. Conform legendei, avocatul Biagio Virgilio era foarte bogat si un bun profesionist, care nu pierduse niciodata vreun proces, avand prin urmare destul de multi dusmani. Intr-o zi, in timp ce pleda la tribunal, ca sa para mai convingator, a spus in fata instantei ca daca ce sustine el nu este adevarat, atunci sa se prabuseasca imediat candelabrul din sala. Exact asta s-a intamplat, iar de atunci orice eveniment negativ din oras a fost legat de un blestem, care ar fi fost starnit de arogantul avocat.

Superstitii si ghinion

Mai tarziu, un antropolog a venit in oras, ca sa caute o vrajitoare ce putea alunga deochiul. Aici a intalnit-o pe „La Cattre”, o batrana slaba si ridata, care a sustinut ca este vrajitoarea cautata si ca ea poate face magie neagra. In timpul expeditiei sale, antropologul si echipa lui au suferit multe accidente, care au fost puse pe seama blestemului, starnit de data aceasta de batrana vrajitoare.

Telefonul fara fir

In timp, legenda a fost alimentata de povesti despre adunari ale vrajitoarelor, alunecari de teren inexplicabile, accidente sinistre, ruine bantuite de fantome si nasteri de copii cu doua inimi sau alte anomalii. Chiar si politistii din oras cred in blestem, de aceea nu ii amendeaza pe soferii care circula cu mare viteza, de teama ca vor pati ceva rau.

“Leac”

Multi italieni refuza sa pronunte numele Colobraro, referindu-se la el prin denumirea Acel Oras, iar altii se scarpina la organele genitale atunci cand ii aud numele, convinsi ca prin acest ritual vor tine la distanta ghinionul. Cu toate acestea, multi localnici se plang ca sunt discriminati si ca lumea se poarta ciudat cu ei, desi nimic din aceasta legenda nu este adevarat. Stra-stranepoata vrajitoarei, care se ocupa acum de festivalul din Colobraro, spune ca ruda ei era o taranca obisnuita, fara nimic malefic, dar ca arata intr-adevar mai ciudat.

Festivalul “Noaptea de vis”

Festivalul anual care are loc aici se numeste “Noaptea de vis” din acel oras. Turistii pot cumpara diferite amulete pentru protectie spirituala si asculta povesti despre legende si vrajitoare. De asemenea, sunt regizate piese de treatru si diferite alte spectacole despre exorcizari, vrajitoare si blesteme, toate de dragul turistilor. Dincolo de aceste superstitii, Colobraro este un oras italian foarte frumos, cu o panorama superba asupra marii si stradute medievale pitoresti.