Mainile noastre iarna sunt supuse stresului temperaturilor scazute care le pune la incercare in fiecare zi. Sa descoperim greselile care nu ar trebui sa fie facute niciodata in ingrijirea pielii si tratamente pentru a avea intotdeauna maini perfecte chiar si pe vreme inghetata!

Mainile sunt considerate foarte importante, o carte de vizita si acest lucru nu numai in ceea ce priveste starea unghiilor, dar, de asemenea, aspectul pielii, care ar trebui sa fie intotdeauna moale si catifelata.

La temperaturi scazute, cu toate acestea, pielea mainilor poate avea de suferit. Mainile devin uscate, crapate, iritate si inrosite chiar si doar dupa o simpla plimbare afara. Iata care sunt greselile care nu ar trebui facute niciodata iarna.

Cum sa ai grija de maini iarna: greselile pe care nu ar trebui sa le faci

Daca vrei maini perfecte, delicate si ingrijite, ai grija sa nu faci una sau mai multe dintre aceste greseli!

1- Te speli prea des si agresiv

Desi in ultimii ani din cauza pandemiei, spalarea mainilor a devenit unul dintre cele mai importante instrumente de limitare a raspandirii virusului Covid-19, spalarea mainilor prea des si cu detergenti agresivi ar putea afecta grav epiderma.

Va fi o alegere buna sa te speli pe maini in continuare ori de cate ori consideri ca este necesar, dar alegand un detergent care sa nu contina agenti tensioactivi prea agresivi in formularile lor. Toate sapunurile lichide sau solide ale marcilor organice si ecologice sunt perfecte.

2- Nu utilizezi crema de maini

Folosirea cremei de maini ar trebui sa devina obligatorie in timpul iernii, nefolosirea acesteia ar fi o greseala foarte grava. De fapt, mainile hidratate cu un produs bun de mai multe ori pe zi vor fi intotdeauna hidratate, catifelate si protejate.

3- Nu faci scrub

Chiar si scrubul exfoliant este un tratament foarte important pentru frumusetea mainilor noastre. De asemenea, va fi suficient sa creezi un exfoliant bun cu o reteta de casa pentru a le avea mereu moi si catifelate.

4- Nu aplici tratamente de noapte

Aplicarea unui tratament agresiv va fi esentiala iarna. Sunt perfecte mastile cu unturi si uleiuri vegetale precum Shea sau Cocos sau chiar uleiul de masline simplu.

Dupa aplicarea si masarea remediului natural pe maini si incheieturi, poti sa pui manusi albe de bumbac si sa le tii pe timpul odihnei noptii. La trezire, epiderma mainilor va aparea exceptional de moale, calmata si hidratata.

5- Nu iti usci bine mainile

Una dintre cele mai frecvente greseli care afecteaza pielea mainilor in timpul iernii este sa nu le usuci perfect dupa spalare. Mainile care sunt inca umede vor suferi mai mult din cauza temperaturilor scazute si vor crapa mai usor.

6- Nu folosesti manusi

Purtarea manusilor de lana in zilele reci de iarna va fi un obicei dar si o necesitate pentru a le pastra mereu ingrijite si frumoase!