Atunci când alegi piesele de mobilier pentru sufragerie, s-ar putea să întâmpini o dilemă atunci când vine vorba de a alege între o masă și o măsuță de cafea. Când și în ce cazuri poate funcționa una sau cealaltă piesă de mobilier? Care sunt funcționalitățile lor?

Masă sau măsuță de cafea – asta este întrebarea?

Există în magazinele de specialitate numeroase modele de mese și măsuțe pe care le poți folosi pentru a amenaja diferite încăperi, dar ținând cont de suprafețele și încăperile mici, amplasarea anumitor modele se dovedește a fi cel puțin supărătoare.

Cu siguranță, alegerea unei mese potrivite este imensă, căci le poți găsi disponibile atât în diferite dimensiuni, cât și în multe stiluri interesante. În acest fel, pot fi potențial adaptate oricărui interior, creând nu doar o amenajare interesantă, ci poți beneficia și de utilizarea lor practică. 

Dacă vei alege mese de lemn pentru zona de dining, poți cumpăra și scaune care se potrivesc cu stilul acesteia și creează un întreg coerent. Aceasta este o soluție clasică, ce funcționează bine în multe camere de zi și sufragerii.

Trebuie să reții însă că și cele mai mici mese ocupă mult spațiu, în același timp pot fi lipsite de practicitate atunci când primești mai mulți invitați. Acest lucru este clar vizibil mai ales în apartamentele mici, unde nu este posibilă separarea zonei de dining și de relaxare în living. Iar amplasarea unei mese poate face camera de zi mai puțin funcțională. Desigur, poți opta pentru versiuni pliabile sau poți alege mese extensibile, ideale atât pentru a fi folosite zi de zi, cât și în momentul când ai oaspeți și poți mări blatul mesei.

Alegerea unei măsuțe de cafea – avantajele evidente ale acestora

Există anumite modele de măsuțe de cafea care funcționează în așa fel încât, datorită mecanismului suplimentar, manual sau automat, ai posibilitatea de a ridica blatul mesei și de a adăuga scaune, ceea ce creează o masă cu drepturi depline.

De asemenea, unele modele de măsuțe pot fi pliate, ceea ce le crește funcționalitatea. În acest fel, această piesă de mobilier funcționează bine în încăperile unde nu există loc pentru a introduce o masă normală. Poate acționa ca o măsuță de cafea în fiecare zi, ceea ce o face perfectă pentru întâlnirile la cafea, iar în timpul meselor în familie este ușor să o transformi într-o masă.

De regulă, mesele din sticlă sunt mai mici atât ca lățime, cât și ca lungime, chiar și în varianta extinsă Iar acest lucru limitează posibilitatea de a plasa pe ea articole precum vesela de bucătărie. Prin urmare, mesele din lemn par a fi cele mai potrivite, în plus adaugă o căldură deosebită spațiului, datorită materialului natural.