Starile de moleseala, lipsa de energie, exfolierea unghiilor si caderea parului pot fi cateva dintre cauzele lipsei de vitamine din corpul uman. Insa, un lucru important de stiut este ca, lipsa unor vitamine din corp nu este singurul motiv pentru care te poti confrunta cu o serie de neplaceri la nivelul organismului tau.

Chiar daca prima si cea mai simpla solutie pare cea in care sa postezi pe diferite grupuri din Social Media, ca sa afli o parere, un sfat, o posibila cauza, aminteste-ti ca nu pot avea loc consultatii reale si credibile in acest mod si, cu atat mai mult, alaturi de persoane necunoscute si fara experienta in domeniul medical. De exemplu, ceea ce pentru o persoana poate fi caderea vitaminoasa un motiv al caderii parului, pentru tine ar putea fi o boala sau o infectie aflata in stadiu incipient. Astfel, toate aceste recomandari cu si despre vitamine, cat si administrarea acestora in lipsa recomandarilor unui medic, poate cauza numeroase reactii adverse. Iata cateva dintre ele.

Fenomenul de lactatie falsa

Fenomenul de lactatie falsa este bineinteles, intalnit in cazul femeilor, care pot remarca o secretie de culoare albicioasa si nu numai, la nivelul sanilor. Aceasta poate fi insotita inclusiv de dureri ale sanilor. Efectul poate aparea ca urmare a acumularii excesive de minerale si vitamine ce deregleaza intregul organism, facandu-l sa nu mai functioneze corespunzator.

Dificultati de odihna

In cel mai bun caz, te poti trezi dupa administrarea necorespunzatoare a unor vitamine ca odihna ta este pusa in pericol, ca prin urmare, si productivitatea de a doua zi. Pe termen lung, lipsa de odihna iti poate afecta viata si organele interne, implicit programul de masa, activitatea zilnica, viata profesionala si cea de familie. Asadar, evita sa iei suplimente pe baza de vitamine atunci cand acestea nu sunt recomandate de catre un medic, in baza unor analize medicale.

Stari de agitatie si nervozitate

Ceea ce la inceput poate fi un simplu boost de energie, se poate transforma ulterior in stari de agitatie si nervozitate care-ti vor afecta relatia cu cei din jur. Iti va fi foarte dificil sa gandesti atent si meticulor o serie de situatii, acest lucru fiind de la sine inteles. Apoi, acest efect advers poate duce inclusiv la afectarea unor organe principale. Si, e mai bine sa previi acest impact negativ, decat sa fii nevoit sa tratezi.

Cresterea in exces a parului

Chiar daca scopul tau cu privire la administrarea de vitamine e poate cel de a stopa caderea parului, cu siguranta nu vrei sa te trezesti cu un exces de par in zonele cheie precum fata.

In concluzie, desi vitaminele fac parte din categoria suplimentelor fara prescriptie medicala, opinia specializata cu privire la alegerea si administrarea acestora poate fi extrem de importanta. In acest mod poti preveni toate rectiile adverse mentionate si nu numai. Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este acela ca trebuie sa consulti medicul inainte de a incepe sa administrezi vitamine.