Când mergem la muncă în străinătate, nu știm întotdeauna de la început ce sarcini vom îndeplini, dacă vom îngriji o femeie sau un bărbat și în ce stare de sănătate se va afla seniorul îngrijit. De asemenea, plecarea la o muncă de îngrijire în Germania prezintă multe provocări, dar cel mai important lucru este să ne pregătim în mod corespunzător. De obicei, prima plecare este cea mai dificilă și aduce cele mai multe provocări, așa că merită să vă pregătiți în mod corespunzător.

Când îngrijiți un senior, trebuie să fiți conștienți de faptul că este vorba de o persoană în vârstă și bolnavă, deci pot exista și situații în care seniorul leșină sau își pierde cunoștința, iar o astfel de stare îi pune în pericol sănătatea. Cu toate acestea, dacă sunteți pregătiți corespunzător pentru o astfel de situație, veți face față fără probleme, iar seniorul va beneficia de cea mai bună îngrijire. Îngrijirea în Germania este asociată cu multe sarcini, cele mai importante sunt curățenia, gătitul, administrarea medicamentelor, dar și petrecerea timpului liber cu un senior și îngrijirea sănătății sale. Prin urmare, atunci când vine vorba de leșin, este imperativ să știți cum să vă comportați. Amețelile, leșinul sau pierderea cunoștinței pot fi periculoase pentru persoanele de toate vârstele, iar în cazul persoanelor în vârstă pot provoca complicații grave de sănătate.

Care sunt cauzele stărilor de leșin la vârstnici?

Amețelile nu sunt periculoase dacă apar într-un moment de oboseală, dar pierderea cunoștinței și leșinul sunt simptome grave ale unor boli ascunse. Într-o astfel de situație, îngrijitoarele persoanelor bătrâne ar trebui să știe imediat ce trebuie să facă pentru a reacționa și a ajuta persoanele în vârstă cât mai repede posibil.

Medicina susține că fiecare leșin își are cauzele în boli. Este o stare în care persoana îngrijită își pierde cunoștința pentru o perioadă scurtă de timp, se încordează mușchii posturali, ceea ce determină relaxarea mușchilor și, drept urmare, căderea. Într-o astfel de situație, fluxul sanguin devine prea lent și, ca urmare, creierul nu este oxigenat suficient. Dacă se întâmplă o astfel de situație, cel mai important lucru este să vă păstrați calmul și să treziți seniorul. Apoi, trebuie să anunțați familia și medicul de familie despre accident. Dacă astfel de situații apar mai des, îngrijitoarea persoanelor bătrâne trebuie să cheme imediat un medic.

Amețeli și leșinuri la o persoană bătrână? Aflați regulile primului ajutor

Este adevărat că munca de îngrijitoare nu este ușoară și este asociată uneori și diferite stări medicale ale pacientului, dar nu trebuie să vă descurajați și, în orice situație dificilă, trebuie să cunoașteți principiile de bază ale primului ajutor. Dacă cunoașteți bine persoana bătrână de care aveți grijă, îi știți și comportamentul și cu siguranță veți observa din timp. Când se întâmplă ceva rău. De aceea, îngrijirea bătrânilor constă și în observarea persoanei vârstnice în viața sa de zi cu zi.

Dacă observați că persoana aflată sub îngrijire are pielea palidă, suferă de respirație scurtă, se plânge de amețeli și palpitații, merită să reacționați imediat. Această stare este cunoscută sub numele de presincopă și, dacă o observați mai devreme, puteți chiar preveni leșinul. Într-o astfel de situație, cel mai important lucru este ca seniorul să se așeze, să se odihnească, să aibă apă asigurată pentru ca să se poată recupera. Familia ar trebui, de asemenea, să fie informată cu privire la astfel de condiții de sănătate, iar atunci când apar deosebit de des, trebuie notificat medicul curant. Merită să știți că pentru a lucra ca îngrijitoare în Germania trebuie să faceți un curs de prim ajutor. În acest caz, foarte utilă este păstrarea calmului și controlul dacă bunăstarea și sănătatea se înrăutățesc sau se îmbunătățesc.

Sănătatea bătrânului este cea mai importantă

După cum am menționat deja, rolul de îngrijitoare în Germania nu se referă doar la îndeplinirea sarcinilor care includ curățenia și gătitul. Această muncă înseamnă și o observare atentă a seniorului pentru a vă asigura că sănătatea sa este cât mai bună. Folosind sfaturile pe care le postăm pe site-ul ATERIMA MED, puteți afla toate detaliile necesare care vor fi utile mai târziu, atunci când îngrijiți o persoană în vârstă. Sănătatea seniorului este cea mai importantă, de aceea trebuie să aveți grijă, să acordați atenție și să observați persoana în vârstă îngrijită, astfel încât sănătatea sa să fie în cea mai bună stare.

Îngrijire bătrâni Germania – ATERIMA MED