De ce imi place de Raed Arafat: Ca e strain si a reușit profesional intr-o tara straina (care nu-i prea iubește pe arabi). Ca a facut treaba excelenta ca sef la SMURD, unde alții n-au reușit decat sa fure. Ca si-a dat demisia cand ideile lui au intrat in contradicție cu ale șefului lui. Cristian Tudor Popescu zice ca si-a dat demisia pentru ca-si pregatește o cariera viitoare dupa alegeri, alaturi de PSD. Posibil, dar tot e o prapastie imensa intre el si restul politicienilor romani, care s-au facut de rasul lumii prin disperarea cu care se agata de scaun (amintiți-va de Adrian Severin, prins cu șpaguța la Bruxelles, huiduit in plin Parlament European, dar care refuza sa demisioneze).

De ce nu-mi place de Traian Basescu:

Ca ma ia de prost. Plange pe umerii firmelor private, le compatimește ca au de dus in spate ditamai “grasanul de stat”, dar in schimb imi pune impozit forfetar, imi marește TVA-ul, imi marește si impozitele pe banii de la banca. Pai, moaș-ta pe gheața: tu una zici, alta faci! Pentru mine si alții ca mine, ideile de dreapta nu sunt o joaca! Scaderea impozitelor, a CAS-ului, pentru noi nu e o lozinca electorala: ci o problema de viața si de moarte. Ca a promis țepe pentru corupți in piața Victoriei si n-am vazut nici o țeapa. Si aici la fel: eu cand aud teapa, ințeleg chiar teapa: una din lemn de plop (dar si bradu-i bun), care sa-i faca sa urle pe șmecherașii din toate partidele. Una manjita de sange adevarat. Hoția din Romania n-o sa fie oprita niciodata cu metafore. Spre deosebire de Traian Basescu, eu nu ma joc cand vorbesc de subminarea economiei naționale si de reintroducerea pedepsei cu moartea. Nici nu ințeleg cum poți sa te joci cu așa ceva.

Adica, doctorul Arafat are dreptate?

Nici vorba! Sistemul sanitar a ramas neschimbat, exact ca pe vremea lui Ceaușescu: statul are monopol 100%, imi ia banii cu forța, ii imparte cum crede el, cui vrea el, si in ce cantitate vrea el. Statul este si va fi mereu un manager impotent: nu e bun decat la furat. De aia iși baga toata lumea picioarele! De aia au ajuns copiii sa moara arși de vii in maternitați.

Am spus inca de acum doi ani ca totul trebuie externalizat: inclusiv guvernul insuși si ministerele (vezi Externalizați guvernul! Si incepeți cu ANAF!) Sunt destule firme private mari de management, nu vad de ce trebuie sa lasam Romania pe mana unor politicieni imbecili, care n-au condus in viața lor nici macar 2 magari. Iar daca privatizam Guvernul, ar fi stupid sa nu privatizam sistemul sanitar. Mai ales ca in sistemul sanitar au aparut deja unitați private: si știm cu toții din experiența ca sunt incomparabil mai bune decat marșaviile de spitale de stat.

Amintiți-va cand Romtelecom era de stat si avea monopol pe telefonie: dura 3-4 ani sa-ti pui telefon, daca nu vroiai sa dai spaga la vreun șmecheraș de-acolo. (La sate, nici cu spaga nu se putea: exista doar cate un telefon, la primarie, la miliție si la dispensar). Iar spagile erau ajungeau si la 1500 de dolari. Pentru un telefon nenorocit! Mulți angajați ai statului s-au umplut de bani atunci. Așa ca, inainte de privatizare, toți sindicaliștii au urlat: ca o sa fie dezastru, ca dispariția monopolului de stat o sa lase lumea fara telefoane, ca o sa scada calitatea si o sa creasca preturile etc. A scazut pe ma-sa! Acum orice puștan idiot umbla cu telefonul in buzunar. Daca ramanea piața de telefonie, monopol de stat, credeți ca ar mai umbla? Nici vorba!

La fel si acum. E ridicol sa lauzi performantele Salvarilor romanești: sunt un dezastru! si toți romanii care au sunat la ambulanta de stat, știu asta. Atunci de ce se zbate doctorul Arafat sa pastreze monopolul statului in sanatate? Pentru ca este un stangist. Un etatist. Un om cu idei comuniste. Sigur, e un om foarte simpatic: dar si Obama e simpatic, si a bagat in faliment Statele Unite cu ideea lui idioata, sa dea asistența medicala saracilor. Programele Medicare si Medicaid costa mai mult decat toate razboaiele si cheltuielile militare americane la un loc!

Si nici macar socialistul de Obama nu da medicamente compensate in prostie, fara numar, la toata lumea, cum da statul roman: atunci cum vreți sa mai ieșiți din criza? Cum vreți sa-si revina economia? Sau aveți impresia ca Romania e mai bogata decat SUA?

Doctorul Raed Arafat nu are nici o șansa sa-si salveze sistemul de sanatate. Chiar daca il susțin toți medicii, chiar daca il susține tot “boborul”: degeaba! A pierdut razboiul! Si nu Basescu l-a invins: ci firmele private romanești. Banii. Evaziunea fiscala. Eu si cei ca mine, care de trei ani de zile, refuzam sa mai dam impozite și taxe statului. Credeați ca n-o sa se simta? Credeați ca statul se poate descurca fara cele 10 miliarde de euro pe an ale micilor firme private?

Pai, descurcați-va atunci: hai sa va vad cum platiți salariile doctorilor si asistentelor! Hehehe…

Atunci, are dreptate Basescu?

Nici gand! Pentru mine, și Basescu e tot prea de stanga. El vrea sa modifice sistemul: dar numai…puțintel. Esențialul vrea sa-l pastreze. Care e esențialul? In primul rand, nu vrea sa dea din mana controlul statului asupra Casei Naționale de Asigurari de Sanatate. Pai ce, e prost? In al doilea rand, sistemul de contribuții ramane neschimbat si dupa noua lege: in continuare, romanii bogați platesc mai mult, ca sa aiba parte de sanatate și romanii saraci. Adica, comunism 100%!

Pai de ce? Ce-mi pasa mie de tuberculoza lui nea Ion din Suceava? Ce-mi pasa mie de copilul nevinovat, cu ochi mari si blanzi, de la colțul strazii din Tulcea? Da-i in ma-sa, cu ochii lor mari cu tot: banii mei sunt ai mei! Eu i-am facut; eu hotarasc pe ce trebuie cheltuiți. Nu statul roman! Iar daca statul are impresia ca poate sa ma “faca” el pe mine, se inșeala: mi-i mut frumușel intr-un paradis fiscal (va recomand insulele Seychelles), si-i dau in loc de bani…ditamai degetul mijlociu….

De ce trebuie privatizata urgent sanatatea? Simplu: e nerentabila!

Dintre toate masurile de protecție sociala a sarantocilor, sanatatea gratuita si pensiile de stat sunt cele mai scumpe: de aceea, sunt primele care trebuie distruse. Ele apasa cel mai greu asupra firmelor private. Iar Romania trebuie de urgenta sa creeze un climat favorabil afacerilor: altfel e terminata! Si nu terminata pentru doi-trei ani: ci pentru un secol. Sau visați ca o sa ieșiți din criza inaintea Germaniei? Hehehe….

Luați exemplu de la chinezi: si Uniunea Europeana, si SUA, si FMI au ajuns acum sa cerșeasca bani de la ei. Dar imensa majoritate a poporului chinez traiește cu 150 de dolari…pe an! Nu beneficiaza de nici o pensie! De nici o asistenta medicala! Iși vand sangele de foame, cu 25 de dolari punga! Firmele chinezești nu platesc nici CAS, nici CASS, nici concediu, nici nimic, decat un salariu mizerabil: pai in condițiile astea cum sa nu produca ieftin? Cum sa nu fie cele mai competitive din lume? Asta e soluția!

Nivelul de trai al romanilor trebuie sa se prabușeasca!

De ce? Pentru ca au trait prea bine pana acum, fata de cat meritau. Poporul roman merita o viața mult mai proasta (pentru ca e leneș si prost), dar s-a imprumutat 100 de miliarde de euro, ca sa faca ditamai bairamul. Si a crezut ca s-a urcat scroafa-n copac: dar acum a venit vremea sa-si plateasca datoriile. Pai ce credeați, ca plata a 100 de miliarde de euro n-o sa se simta? Se simte, micuților: pana-n oase se simte!