Faptul ca medicina evolueaza in fiecare zi ar trebui sa ne faca sa ne simtim mai bine si mai fericiti. In special daca vorbim de operatiile estetice, care au rolul de a ne reda formele din adolescenta, de a ne pastra corpul tanar sau de a sterge inevitabillele semne ale imbatranirii.

Azi vom afla mai multe despre implanturile de gamba!

Implantul de gamba presupune o interventie chirurgicala la nivelul gambelor, avand ca scop conturarea si marirea acesteia. In plus, aceasta interventie asigura si corectarea defectelor la nivelul gambei.

Operatia se preteaza atat femeilor, care isi doresc gambe simetrice si proportionale, cat si barbatilor, pentru care cresterea masivitatii musculaturii gambei este importanta.

Gamba este remodelata cu ajutorul implanturilor de silicon, care au o consistenta ferma si care produc aspectul si senzatia unui muschi ferm si dezvoltat. Implanturile se gasesc pe mai multe marimi, iar medicul ti-o va recomanda pe cea mai indicata.

Procedura dureaza aproximativ 2 ore si se desfasoara sub anestezie generala. Inciziile se fac in spatele genunchiului, lucru care le va face aproape invizibile dupa vindecare. Dupa interventie este necesara supravegherea medicala timp de 24-48 de ore.

Dupa operatie este de asteptat ca tesutul sa fie usor inflamat si sa simti un discomfort, asemanator unei febre musculare dupa o activitate sportiva intensa. Daca durerile sunt prea mari, lucru care se intampla rar, medicul iti poate prescrie cateva calmante.

Firele se vor scoate dupa 7-14 zile, in functie de cum se vindeca rana, iar activitatea obisnuita se va putea relua in 2 saptamani. Este recomandat sa nu faci eforturi fizice solicitante o perioada dupa operatie, sau pana la sfatul medicului.

Ca orice alta operatie, si in acest caz este prezent riscul de infectie si cel cauzat de anestezia generala. Apeleaza la o clinica de renume pentru a nu avea astfel de probleme. Operatia nu este indicata persoanelor care au probleme circulatorii, iar odata cu inaintarea in varsta, este posibil ca medicul sa iti recomanda indepartarea implanturilor.