Dupa saptamani dedicate cultivarii, hranirii si rasfatului plantelor tale de canabis , momentul crucial al recoltei este unul dintre cele mai asteptate din intregul proces.

Cum se usuca canabisul?

Mugurii proaspat recoltati contin un procent mare de apa, in jur de 70-75%, iar pentru a fi consumati este necesar sa o reduceti cu intre 10% si 15%.Acest proces poate dura intre una si patru saptamani.

In locul de uscare, trebuie sa aveti o buna ventilatie si sa va asigurati ca aerul este schimbat zilnic. Mugurii pierd umezeala si este absolut necesar sa impiedicam sa ramana in mediu.

Uscarea ar trebui sa se faca intr-un mediu destul de racoros. Asa ca incearca sa nu ridici temperatura cu 20 de grade C, daca este mai mare, procesul de uscare a canabisului va fi mai rapid; dar calitatea mugurilor tai va scadea si va face ca terpenele sa se evapore. Terpenele sunt responsabile de parfum.

Asa cum este recomandat, pentru a mentine nivelul de canabinoizi , locul ales trebuie sa fie unul care nu primeste lumina.

Umiditatea trebuie evitata cu orice pret, deoarece este responsabila pentru dezvoltarea ciupercilor si a mucegaiului pe plante.

Cum sa usuci rapid mugurii umezi?

Pentru a-ti usca marijuana, a separa plantele si ramurile, a le atarna cu capul in jos, ar trebui sa pui franghii intre pereti sau chiar sa optezi pentru rufe traditionale, sa lasi un spatiu intre ele sa nu se atinga si sa produca mucegai.

Amintiti-va ca uscarea mugurilor de canabis incepe din exterior. Prin urmare, chiar daca vezi ca mugurii sunt complet uscati la exterior, ei pot contine prea multa umezeala in interior. Lasati-le sa atarne inca cateva zile si observati-le.

Pentru a grabi uscarea canabisului tau, poti pune un ventilator in fata, astfel incat aerul sa ajunga la toate ramurile si sa se usuce in mod egal.

Cat timp trebuie sa se usuce canabisul si cate zile dureaza?

Numarati 10 pana la 15 zile pentru ca mugurii sa se usuce si nu mai putin de acel timp; pentru ca altfel, calitatea produsului dumneavoastra ar putea fi diminuata.

In aceasta etapa ar trebui sa vezi ca mugurii sunt uscati la exterior, dar nu se destrama la apasare. Indoiti o ramura in jumatate si, daca auziti un trosnet, inseamna ca ramura este gata sa treaca la faza de vindecare a canabisului.

Cura de canabis

La fel ca procesul de uscare, procesul de intarire a marijuanei necesita si un anumit timp pe care trebuie sa-l respectam.

Cu cat marijuana se intareste mai mult, cu atat rezultatul este mai bun in ceea ce priveste proprietatile organoleptice.

In timpul procesului de intarire a marijuanei, pierdem orice exces de apa care ar fi ramas si ajutam la macerarea clorofilei, ceea ce da plantelor acea atingere verzuie, din acest motiv trebuie sa treaca prin procesul de macerare, pentru ca aceasta sa dispara si dvs. plantele obtin o nuanta mai galbena sau maro, care sunt cele care au o aroma mai apetisanta.

Desi acest proces degradeaza complet clorofila, trebuie sa ne amintim ca atunci cand uscam marijuana, incepem si procesul de indepartare a clorofilei, asa ca trebuie sa ne asiguram ca o facem corect.

Este necesar sa tinem ramurile de canabis agatate pana cand vedem ca sunt suficient de uscate pentru ca afara sa le putem indeparta ulterior cand vedem ca mai au o mica atingere de umezeala in centrul mugurilor.

Cum se pastreaza canabisul in borcane de sticla?

 Pune fiecare crenguta intr-un borcan de sticla. Asigurati-va ca nu patrunde lumina si ca interiorul borcanului de sticla nu este saturat.

De asemenea, puteti procesa marijuana intr-un recipient etans, o cutie de lemn sau plastic.

Cat timp ar trebui sa-ti vindeci mugurii de canabis?

 Marijuana va continua sa-si piarda excesul de umiditate, din acest motiv ar trebui sa deschideti borcanele in fiecare zi si sa lasati aerul sa se reinnoiasca si sa se umple cu aer curat, lasand astfel toata umezeala pe care a pierdut-o bobocul in cursul acelei zile.

Daca cand deschizi borcanul gasesti ca ramura este prea proaspata, ca ai pus-o deoparte prea devreme si ca trebuie sa o usuci din nou pentru inca doua zile, o poti agata de sforile de unde ai inceput, dar tu se poate folosi si un fier de calcat. Daca, in schimb, vezi ca ramura este prea uscata inseamna ca ai pus ramura prea tarziu si ca, din pacate, este deteriorata.

Deschideti vasul timp de 5-15 minute pe zi timp de aproximativ doua pana la trei saptamani, iar daca ati facut totul bine, pana atunci mugurii vor fi complet uscati si crocanti si nu va mai fi nevoie sa deschideti ghivecele din nou.

In acest moment, canabisul tau va fi gata de consum, la aproximativ o luna dupa ce a fost pastrat, va avea deja o aroma puternica si de aceea va fi potrivit pentru a fi savurat. Un loc bun pentru a ne depozita mugurii este frigiderul, este un loc racoros si datorita recipientului umiditatea mediului va fi tinuta afara.

Trebuie avut in vedere in acest articol ca cu cat canabisul este depozitat mai mult timp (in mod normal atinge potenta maxima dupa 6 luni), cu atat efectul produs este mai mare si gustul este mai bun, dar cand ajunge la aproximativ doi ani, calitatea si potenta mugurii incep sa scada si deci si efectele acestuia.