Mi-am dorit foarte mult un rucsac in care sa incapa tot ce am nevoie cand plec pentru un weekend prelungit.

Asa ca am pus mana pe un Dark Side de la Crumpler si de cand l-am luat in spate nu prea l-am mai dat jos.

Iata 6 lucruri care mi-au placut la el:

1. Sistemul de inchidere anti-furt. Cand calatoresti vrei sa fii relaxat. De aceea e foarte util ca gentile in care iti cari lucrurile sa aiba un sistem de inchidere sigur, ca sa nu stai mereu cu ochii pe ele. Mereu am avut probleme in mijloacele de transport: in Timisoara mi s-a furat portofelul din geanta, in Paris – telefonul din rucsac, la metrou. Sunt eu cu capul in nori, dar totusi….De aceea am rasuflat usurata cand am vazut cum arata acest Dark Side. Fermoarul este pur si simplu ascuns datorita bretelelor care se continua din “corpul rucsacului”. Deci riscul e zero ca cineva sa iti cortobaie prin rucsac .

2. Compartiment detasabil pentru laptop – excelent la aeroport si in orice moment cand ai nevoie sa ajungi usor la laptop (de exemplu, cand te plictisesti in tren si vrei sa te uiti la un film).

3. Doar strictul necesar. Adica fara 100 buzunare secrete, pentru orice lucrusor la care s-ar putea gandi mintea ta. Are interior format dintr-un singur compartiment incapator unde pui totul.

Sa fie clar un lucru important: acest rucsac nu e genul de geanta in care cauti la fiecare 5 minute cate ceva (aviz fetelor). De ce? Pentru ca nu are buzunare multe si ca atare, pentru a ajunge la obiectul cautat trebuie sa rascolesti tot continutul.

Partea buna e ca mai putine buzunare inseamna pret mai mic.

4. Buzunarul exterior, pe lateral, unde poti pune maruntisuri pe care vrei sa le ai mai la indemana (chei, telefon, bilete si abonamente, acte de identitate, portmoneu. Fermoarul cu care se inchide e suficient de discret incat sa nu fie observat cu usurinta de hoti.Avand in vedere ca e singurul buzunar din rucsac, s-au gandit bine cand l-au pus pe lateral, fiind foarte accesibil.

5. Materialul – in primul rand pentru ca e impermeabil. In al doilea rand pentru ca e usor si rezistent (deci e numai bun pentru calatori inraiti). Se numeste Chicken Tex Supreme si e chiar o inventie Crumpler.

6. Buretii generosi care permit un contact foarte comfortabil cu spatele. In stilul Crumpler asta se numeste “Te ia in brate din spate, asa cum iti place”

Unde am fost impreuna: Intr-un timp record de aproximativ o luna, am calatorit impreuna prin cele mai cunoscute mijloacele de transport posibile:

 Cu avionul la Timisoara– aici am constatat cu bucurie utilitatea partii detasabile pentru laptop, la verificarea bagajului de cala;– Cu trenul la Timisoara –  au intrat in rucsac toate lucrurile necesare pentru 4 zile, la inceput de septembrie;– Cu autobuzul, Timisoara – Hateg;– Daily job, metrou, tramvai, plimbare pe jos: carat laptop, agenda, telefon, sticla cu apa, carte si alte maruntisuri feminine.

Pentru ce il recomand: Calatorii mai lungi cand il poti folosi ca bagaj de cabina. Totusi, daca ai nevoie de un ruscac pentru tururi de oras e bine sa ai in plus ceva mai mic si mai compartimentat.– City breaks si calatorii de 3-4 zile– iti incap la fix lucrurile necesare pentru o escapada in natura sau la oras, fiecare cum prefera.