Deputatul liberal Gabriel Avramescu a anuntat ca se retrage din Grupul de prietenie cu Republica Belarus din Parlamentul Romaniei si cere ministrului Transporturilor, Catalin Drula, sa ceara Tarom sa nu mai tranziteze spatiul aerian al Republicii Belarus.

“In urma evenimentului de la Minsk, in urma caruia un avion a fost deturnat chiar de autoritatile statului Belarus, sub pretextul unei amenintari cu bomba, am decis sa ma retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Belarus. Atunci, cand astfel de situatii se petrec, pozitia mea este foarte ferma si toleranta este zero. Asadar, consider ca locul meu nu este in acest grup, pentru ca nu ma pot declara prietenul cuiva capabil sa intreprinda asemenea actiuni”, scrie liberalul pe Facebook.

“In calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, dar si in calitate de locuitor al unui stat european care respecta relatiile diplomatice si legislatia tuturor celorlalte state, contest cu tarie modul de actiune a autoritatilor din Belarus, care au decis sa recurga la o strategie neprietenoasa in scopul capturarii unui jurnalist cunoscut ca fiind opozant al regimului lui Aleksandr Lukasenko.

In contextul acesta, solicit ministrului transporturilor, Catalin Drula, sa se alinieze deciziilor celorlalte state si sa ceara Tarom sa nu mai tranziteze spatiul aerian al Republicii Belarus, asa cum au hotarat si companiile aeriene, Air France si Lufthansa”, mai spune Avramescu.

Cine sunt membrii Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Belarus:

Feodor Silviu deputat de la minoritati (Presedinte)

Ilisanu Claudiu-Augustin deputat PSD (Vicepresedinte)

Enachi Raisa deputat AUR (secretar)

Chirtes Ioan-Cristian senator PNL

Avramescu Gabriel-Ioan deputat PNL

Florea Daniel deputat PSD

Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy deputat UDMR

Mircea Florin deputat PSD

Molnar Radu-Iulian deputat USR PLUS

Tenita Dragos-Catalin deputat USR PLUS