Principalul avantaj al unui targ imobiliar e acela ca se poate face mai usor comparatia intre ofertele de apartamente. La acest avantaj se adauga si reducerile de preturi, mai mari sau mai mici. Targul tIMOn prezinta in acest sens atat oferte ale unor dezvoltatori deja “clasici” la acest targ dar si proiecte noi, in curs de finalizare sau dezvoltate recent. Targul s-a deschis joi si tine pana duminica seara.

Ne vom limita in aceasta scurta prezentare la cateva proiecte noi scoase pentru prima oara la tIMOn.

Dream Residence si Dream Residence 2, sunt doua ansambluri ale unui investitor roman situate ambele pe strada Pucheni (strada care pleaca de la linia de tramvai 32 printre piata Rahova si Doldora Bazar a lui Gica Popescu). Ambele au presupus o investitie de opt milioane de euro. Primul ansamblu este de tipul D+P+3, are 40 de apartamente cu una si cu doua camere. Aici garsonierele se vand fara loc de parcare incepand de la 27.900 euro iar apartamentele cu doua camere, care au loc de parcare suprateran se vand incepand de la 47.900 euro. In timpul targului se pot negocia reduceri, spre exemplu, in cazul apartamentelor cu doua camere, dezvoltatorul ofera o reducere de 3.000 de euro. Celalalt ansamblu de pe aceeasi strada, Dream Residence 2, este format din doua blocuri de forma D+P+6 si are 84 de apartamente cu una, doua si trei camere. Blocurile se apropie de finalizare, predarea fiind promisa in aprilie. Aici pot fi gasite si apartamente cu doua camere cu pretul pornind de la 39.000 de euro. Si in cazul acestor apartamente dezvoltatorul ofera reduceri pe perioada targului.

Epoque Residence este un ansamblu nou cu 27 de apartamente intr-un bloc P+6 din nordul Capitalei, pe strada Epocii, cu finisaje premium. Acesta are bugetata o investite de trei milioane de euro. Dezvoltatorul Odyssey Investments cere pe apartamentele cu doua camere intre 106.000 de euro si 140.000 de euro pret total, inclus TVA. Blocul a fost inceput in luna aprilie a anului curent si finisajele urmeaza a fi gata in februarie 2013. Structura blocului e finalizata, in prezent se lucreaza la fatada. “Ansamblul a fost dezvoltat fara finantare bancara”, tine sa sublinieze Lucian Popescu, project manager al proiectului. Alte detalii despre acest ansamblu pot fi aflate la standul Victoria Consult.

Dintre blocurile noi dar deja finalizate este la targ si ansamblul RAMS Residential, finalizat in anul 2009. Acesta este in oras, pe Soseaua Dudesti (aproape de Cora Pantelimon). Interesant aici este ca pretul pentru apartamentele cu doua camere a coborat la 647 euro / mp construit, inclusiv TVA. Apartamentele cu doua camere cu suprafata utila de 79 mp, cu balcon si baie, mai sunt disponibile doar la etajele 1, 8 si 9.

Ansamblul North 24 Residence este un P+6 cu 25 de apartamente, in zona Pipera – Toma Caragiu, chiar langa rondul de la Pipera. Acesta are apartamente de trei si patru camere, cea mai mica suprafata este de 74 mp utili, la trei camere, cu pretul de 58.500 euro plus TVA, apartament situat la parterul blocului, in timp ce unitatea ceal mai scumpa este un duplex, cu scara interioara, pe care se cere 187.000 de euro. Blocul e finalizat dar preturile sunt la semi-gri, adica fara gresie, faianta si parchet. Investitorul roman care a dezvoltat ansamblul a investit 2,5 milioane de euro.