Recesiunea economica a fost recunoscuta oficial.

Institutul National de Statistica:

“Produsul Intern Brut in trimestrul III 2012 a fost, in termeni reali, mai mic cu 0.5% comparativ cu trimestrul II 2012″

Nici Uniunea Europeana n-o duce mai bine: zona euro are doua trimestre consecutiv de scadere economica (sursa: Eurostat).

Dupa anunțul INS, televiziunile s-au umplut brusc de comentarii idioate, de genul: vai, cum, n-am ieșit din criza? Pai noi credeam ca s-a terminat…

“Ce-a fost mai greu a trecut”? Hahahaha…

E plina tara de politruci imbecili, care si-au facut campania electorala pe ideea ca s-a terminat criza. Si PSD, si PDL, si PNL! Si exista si o gramada de așa-ziși “economiști”, platiți de partide sa le tina isonul si sa incurajeze populația. Pe toți aceștia, anunțul INS i-a lasat muți.

Dar nu si pe noi. Aici, la Capitalism pe paine, am spus intotdeauna cat de grava este situația reala. Pentru ca noi nu avem nevoie de niște funcționari de la INS, ca sa aflam cum merge economia. Pentru ca noi suntem economia. Noi suntem firmele romanești, noi avem contracte cu alte firme romanești sau din strainatate, noi știm cum merg vanzarile, știm cum merg angajarile: noi avem toate informațiile de la prima mana. Iar pe noi nu ne platesc partidele, ca sa avem opinii: din contra, noi platim partidele, din taxele si impozitele noastre. Așa ca spunem ce vrem: pentru ca spunem pe banii noștri!

Sa zicem ca afara sunt -40 de grade Celsius si e furtuna…dar la televizor auziți ca e soare si e vreme de plaja. Ce faceți? Puneți șuba pe voi, sau ieșiți in pantaloni scurți? Credeți ce vedeți, sau credeți ce vi se spune? In primul caz, veți supraviețui. In al doilea caz, veți face pneumonie si veți muri.

Si va meritați soarta: pentru ca sunteți prosti gramada.

Soluția crizei e simpla! Dar partidelor le e frica de ea.

In ultimii 4 ani, porcii de politicieni au anunțat de vreo 4 ori ieșirea din criza: de fiecare data, noi le-am ras in nas. Si de fiecare data, situația a devenit si mai grava. Romania a mers din rau in mai rau. Noi am avut dreptate, ei au mințit. La fel mint si cand e vorba de soluții.

Cand cheltuiești mai mulți bani decat ai, soluția e de bun simt: nu mai cheltuiești. Si incerci sa caștigi mai mult.

Insa vitele socialiste, impreuna cu slugile lor din sindicate, nu au bun simt: am cheltuit prea mult? Pai soluția este…sa cheltuim si mai mult! Sa marim pensiile si salariile bugetarilor si sa stimulam consumul! Atunci firmele vor produce mai mult, si toata lumea va fi fericita! Imbecilii au omis un detaliu esențial: ca banii aia, cu care au stimulat ei consumul, erau tot din buzunarul firmelor. De fapt, au obligat firmele sa dea marfa gratis, unor bugetari cerșetori. Si asta in plina criza! Pai cum sa nu se prabușeasca economia?

Daca marirea dementa a salariilor ar fi fost o soluție, era simplu: hai sa dam fiecarui european, 1 miliard de euro pe luna, sa vezi atunci cum dispare criza! Cu comuniștii care gandesc astfel, evident nu ai ce sa discuți. N-o sa-i convingi niciodata! Pentru ca nu informația le lipsește lor: ci inteligenta; creierul de Homo Sapiens. Au doua maini, doua picioare si par oameni: dar nu sunt. Sunt animale.

Iar cand un animal iți amenința viața și proprietatea, il omori.

Taieri in carne vie. In carnea asistaților social!

Toate acestea nu le zic doar eu, Mihai Giurgea. Ci le zice si cancelarul german, Angela Merkel, sau premierul britanic, David Cameron:

Angela Merkel: No alternative to austerity (Daily Mail)

“Singura cale serioasa este sa acceptam ca ieșirea din criza este un proces lung si greu (de peste 10 ani), si ca nu vom reuși decat daca vom lovi chiar cauzele crizei – care sunt o ingrozitoare datorie si lipsa de competitivitate a statelor europene”.

David Cameron: Sink or swim. Do or decline. (The Independent)

Ce au in comun tarile care prospera? Sunt suple, flexibile, obsedate de intreprindere, investesc bani in viitor in educație, infrastructura și tehnologie incredibila.

Și ce au in comun țarile in declin? Sunt grase, sclerotice, supra-reglementate, cheltuiesc bani pe sisteme de protecție sociala inaccesibile, au facturi uriașe la pensii, servicii publice nereformate.

Stau in aceste reuniuni ale Consiliului European, unde vorbim la nesfarșit despre Grecia…in timp ce, de alta parte a globului, China se mișca atat de repede, incat creeaza o noua economie de marimea Greciei, la fiecare trei luni.

Ca sa se termine criza, milioane de oameni vor trebui sa moara.

Acesta este adevarul, de care se tem toți politicienii. Pentru ca milioane de oameni nu mai pot sa traiasca pe picioarele lor, ci de ani de zile sunt ținuți in viața artificial: prin slujbe la stat unde nu fac nimic, prin pensii mai mari decat au contribuit, sau direct prin ajutoare sociale.

Protecția sociala costa imens. Iar costurile au fost acoperite prin taxe. Ca sa acopere taxele, firmele europene au fost obligate sa creasca preturile: si au devenit necompetitive. Au incercat ele sa se laude cu “inalta tehnologie” europeana si cu tot felul de fițe: dar cumparatorii nu i-au bagat in seama. Vanzarile s-au prabușit. Ce-mi pasa mie de “inalta tehnologie”, cand un ventilator european costa de 45 de ori mai mult ca unul chinezesc?

Taxele trebuie sa scada. Si nu cu 1-2%! Ci aproape de complet: ca in China. Iar prabusirea taxelor inseamna disparitia intregului sistem construit pe taxe. Ajutoarele sociale vor disparea. Toate. Ce-i aia, ajutor? Si mai ales, ce-i aia, social? Pensiile de stat vor disparea. Toate. Pentru ca firmele nu mai vor sa plateasca contribuțiile (dovada explozia evaziunii fiscale). Iar fara contribuții, Casa Naționala de Pensii este in faliment. Bugetarii vor fi concediați. Aproape toți. Pentru ca serviciile statului pur si simplu nu vor mai exista: vor fi inlocuite cu servicii private. Da, chiar si in cazul Politiei si Armatei. Deja Armata Romaniei a anunțat nu mai are bani sa patruleze spațiul aerian romanesc: si va externaliza acest serviciu catre…aviația ungara. Hahahaha…

Nu e amuzant? Nu credeați ca veți ajunge aici, nu-i așa? Credeați ca statul o sa aiba grija de voi mereu, ca o sa prindeți pensia si o sa aveți timp de excursii prin Grecia? Ei, uite ca nu-i așa! Uite ca abia acum incepe lupta aia adevarata, groaznica, pentru supraviețuire.

Iar majoritatea romanilor (cam 12 milioane) nu sunt pregatiți pentru ea.

“De ce te bucuri, Giurgea?”

Va amintiți de curbele de sacrificiu, din 1933? Va amintiți de sutele de mii de concediați? de sindicaliștii din CFR, impușcați la Grivița de catre Armata Romana?

De asta ma bucur: pentru ca “sacrificiile” de atunci sunt nimica toata, fața de curbele de sacrificiu care urmeaza acum. Pentru ca economia Romaniei este acum, mult mai afectata decat era in 1933. Si mult mai ocolita de investitori.

Ma bucur, pentru ca familia mea a omorat comuniști si in 1907, si in 1933: iar acum o sa am si eu ocazia sa urinez pe mormintele lor. Sa omori un comunist nu este o crima: este o placere si un act de sanatate sociala. Un act necesar, ca si deratizarea.

Cu singura deosebire ca, de data asta, șobolanii sunt roșii.