Incendiu la Confort City.

In acest moment arde un bloc de 11 etaje, construit de Robert Negoița la marginea Bucureștiului, langa Popești Leordeni. Blocul se numește, pompos, “ansamblul rezidențial Confort City”. Sute de oameni au fost evacuați, iar un pompier a ajuns la spital, intoxicat cu fum.

Este al doilea incendiu la frații Negoița: anterior le-a ars si hotelul Rin, supranumit de ei “cel mai mare hotel din Europa de Est”.

Imaginile de la televizor sunt uluitoare: focul a pornit de la mansarda, care era…de lemn! Bineințeles, a ars rapid si pompierii n-au avut ce sa-i faca. Mai ales ca hidranții cu care era prevazuta construcția, nu funcționau: pur si simplu nu erau alimentați cu apa, iar mașinile de pompieri au fost silite sa mearga in alta parte sa realimenteze.

Robert Negoița a vandut blocuri de carton!

Toata lumea se aștepta ca aici sa se termine totul. Dar nu s-a terminat. Spre uluirea tuturor, dupa ce a ars mansarda, focul a continuat sa arda pereții. Cum e posibil?

Simplu! pereții blocului nu erau de beton sau de caramida: erau de…carton presat!

Neglijenta criminala si inșelaciune.

Ca sa faca economie, domnul dezvoltator imobiliar Robert Negoița (care este si primar al sectorului 3 din partea PSD) a imbracat scheletul blocului (structura de rezistenta) in carton. Practic, le-a vandut oamenilor o uriașa cutie de carton, dotata cu cabluri electrice de cea mai proasta calitate, care se topesc chiar si la solicitari normale. Pe un asemenea apartament de carton, a cerut intre 60.000 si 120.000 de euro.

Cum a reușit nenea Negoița sa obțina toate avizele pentru o asemenea cladire mizerabila? Pai la faza asta, Parchetul si DNA ar trebui sa se autosesizeze: legea a fost incalcata pe fata si fara jena! Printr-un noroc nemaipomenit, de data asta n-a murit nimeni: dar data viitoare? Pentru ca, sa fie clar: toate blocurile fraților Negoița sunt exact la fel!

Negoița vrea sa refaca fațadele tuturor blocurilor din sectorul 3, in carton!

In campania electorala, Robert Negoița a trimis tuturor locuitorilor din sectorul 3 o adresa prin care le cerea sa fie de acord cu planul lui de izolare termica a blocurilor. Adresa trebuia semnata de fiecare proprietar, iar izolarea termica urma sa fie facuta de catre o firma “garantata” de Robert Negoița. Cum? Pai, in stilul clasic al fraților Negoița: acoperind fațadele blocurilor cu carton presat.

Daca el si-a batut joc in halul asta de proprii sai clienți, care i-au dat sute de mii de euro pe “apartamentele” alea nenorocite, va dați seama cum o sa-si bata joc de banii primariei? Ca pentru contractele publice, oricum nu e nimeni responsabil niciodata!

Socialistul Negoița nu vrea sa dea bani statului!

Cu ocazia incendiului, a ieșit la iveala si alta șmecherie a marelui “dezvoltator”. Oamenii care cumparasera cutiile de carton numite apartamente, nu le cumparasera de la firma lui Robert Negoița: ci de la el personal: le-a vandut ca persoana fizica!

Nenea socialistul a procedat așa, ca sa evite plata TVA-ului, dar si ca sa nu mai ofere nici un fel de garanție. In clipa asta, el le rade in nas clienților sai scapați din incendiu si ramași pe drumuri.

PSD-ul ne da mereu lecții de “solidaritate sociala” si ne spune sa ne platim taxele, ca sa aiba statul bani de pensii si ajutoare sociale. Dar cand e vorba de banii lor personali, ii baga scurt in ma-sa pe sarmanii pensionari. Solidaritatea are si ea o limita!

Ce-o sa faca Victor Ponta?

In clipa asta, avem guvern PSD. Ce-o sa faca acest guvern? O sa sara in sus indignat si o sa-l pedepseasca exemplar pe constructorul criminal si escroc? O sa-l dea afara din partid pe primarul sectorului 3, colegul lor? Sau o sa bage capul la cutie, in speranța ca pana la alegeri, poate nu mai arde nici un bloc?

Desigur, astea sunt intrebari retorice. PSD-ul o sa faca, ce face de 20 de ani!