Francois Hollande: iubite popor, austeritatea nu e chiar așa rea…

Franța e o tara speciala. Cand tot Occidentul strangea cureaua, Franța nici nu voia sa auda de austeritate. Inainte de alegeri, președintele Sarkozy (care cica era de dreapta) pur si simplu a interzis presei franceze sa foloseasca cuvantul austerite. Sigur, presa e libera, nu poți s-o obligi sa fie “optimista”: dar poți ușor sa-i tai contractele de publicitate cu statul, daca face pe nebuna.

Dupa cum știm, strategia lui Sarkozy a eșuat: in campania electorala, s-a vorbit din plin de austeritate. Francois Hollande a zis: daca il votați pe Sarkozy, o sa va taie ajutoarele sociale, pensiile, salariile; pentru ca e un om rau, de dreapta. Noi socialiștii insa, vrem sa ieșim din criza prin stimularea consumului: adica va dam bani de la stat, sa cheltuiți mai mult, firmele vor primi si ele mai mulți bani, si economia iși va reveni ca prin miracol. Cam ce zic in clipa asta si Victor Ponta si Crin Antonescu.

Si a castigat alegerile.

Adevarul despre socialism s-a vazut dupa alegeri.

Bineințeles, un cretinism total. Pentru ca banii statului nu vin din ceruri, ci tot de la firme: deci chiar daca s-ar intoarce integral inapoi (ceea ce e imposibil), firmele oricum nu caștiga nimic. Adica asistații social, bugetarii si pensionarii primesc de fapt consumația…pe gratis. Cei care cred in stimularea consumului de catre stat, sunt la fel de idioți ca si cei doi olteni pe care i-a trimis stapanul la targ, sa vanda o damigeana cu țuica, si le-a dat si un leu de cheltuiala:

Ia sa facem noi o afacere, Vasile! Cum, Ioane? Pai uite-așa: da-mi tu leul tau si eu iți dau o ceșcuța de țuica. Ia d-aici! Sanatate! Si acum? Acum leul e la mine, corect? Ei, acum iți dau eu un leu si tu imi dai o ceșcuța de țuica! Aha! Da-mi leuțul…ia ceșcuța… Acum facem invers; ia tu ceașca si da-mi leul…

Dupa cateva ore, Ion si Vasile golisera damigeana:

A mai ramas ceva, Vasile? Pffff…nimic, Ioane, e goala, ai avut dreptate… De cate ori am facut noi afacerea asta? Asta cu ia leuțul, da-mi ceșcuța? De cel puțin 100 de ori! De 100 de ori un leu…deci avem 100 de lei! Bravo, Ioane, ne-ai imbogațit! Ce minte geniala, domne…pfff….si acum, ce facem cu atația bani? Cum ce facem? Ii investim: mai luam o damigeana cu țuica! Ia sa numaram exact cat avem… Hai sa numaram, Ioane! Scoate banii, abia aștept sa-i vedem! Pai scoate-i tu, ca la mine nu-i nici un ban! Pai nici eu n-am decat un leu…ma Ioane, tu vrei sa ma fraierești? Ai furat banii, nenorocitule! Te tai, iți bag cuțitu-n gat, escrocule!

Va mai mirați ca aveți acum manifestații violente in toata Uniunea Europeana? Pai in clipa asta, toți imbecilii de socialiști sunt ferm convinși ca “cineva” le-a furat banii: fie Wall Street-ul…fie bancile…fie grupul Bilderberg. Dar uita un adevar simplu: ca statul, de fapt, n-a avut niciodata nici un ban. In consecința, nici ei, milioanele de putori asistate social, n-au avut vreodata banii lor. Toți banii statului au venit, intotdeauna, de la firme: firmele sunt stapanul, cel cu leul si cu damigeana.

Singura deosebire fata de povestea noastra, este ca stapanul oltenilor i-a lasat sa bea. Firmele europene insa, nu se mai lasa mulse.

Cel mai bogat francez renunța la Franța, ca sa scape de taxe!

Imediat dupa alegeri, Francois Hollande a dat fuga la Berlin, sa-i propuna Angelei Merkel o “afacere”: hai sa facem o zona europeana de credit. Adica sa luam credite toți, la gramada. Bine, dar cine garanteaza pentru credite? Cum cine, s-a mirat Hollande. Germania! Pe Merkel a pufnit-o rasul si i-a spus clar: NU. Așa ca socialistul s-a intors umilit si disperat la Paris (citește Angela Merkel spune NU imprumuturilor).

Ce sa faca Hollande? Ca promisese marea cu sarea poporului. Germania i-a zis pas, așa ca de unde bani? Pai cum de unde, de la nemernicii de capitaliști francezi! Ia sa le punem noi 75% taxe! Dar nici aici n-a avut succes. Oamenii de afaceri francezi n-au așteptat sa-si puna el planurile idioate in aplicare: ci au parasit Franța fara sa mai stea la discuții. Destinațiile preferate: Londra si Belgia.

Bernard Arnault, proprietarul imperiului Louis Vuitton, a cerut cetațenie belgiana, imediat dupa ce președintele Franței si-a declarat intențiile. Arnault este cel mai bogat european si al patrulea intre bogații lumii, cu o avere neta estimata la 41 de miliarde de dolari. Nu e prima oara cand Arnault parasește Franța: in timpul socialistului Francois Mitterand, care de asemenea marise taxele, el s-a mutat in SUA, unde a ramas 3 ani (pana cand s-a renunțat la taxele aberante).

Bineințeles, nenorociții de comuniști au sarit ca arși. L-au acuzat pe Arnault de lipsa de patriotism: in mintea lor, patriotismul inseamna sa ții in spate milioane de putori incompetente, asistate social. Arnault, desigur, le-a ras in nas!

Socialiștii scheauna acum, cu coada intre picioare!

Saptamana trecuta, președintele socialist s-a dat batut. Cu o voce tremuranda, Hollande a aparut la televizor si a spus poporului francez ca austeritatea (exact lucrul de care ei nu doreau sa auda) este pana la urma inevitabila. Le-a spus ca criza nu s-a terminat si nici nu se va termina curand.

Rezultatul? In doar cateva zile Francois Hollande s-a prabușit in sondaje, iar foștii sai aliați, sindicatele din CGT, i-au declarat razboi. Hahahaha!

Nu e mișto? Nu e amuzant sa vezi milioane de putori in strada, disperate ca raman fara pomeni sociale, cu dinții rupți si fetele pline de sange de la bastoanele jandarmilor? Nu e amuzant cand ordinele de represiune vin tocmai de la un guvern…socialist? Si asta, in timp ce sute de mii de patroni aplauda relaxați la televizor, pentru ca si-au pus averile la adapost in strainatate: printre ei, si eu!

Luați exemplul marilor firme: nu mai platiți taxe guvernului! Faceți greva fiscala!

Sunteți mai fraieri ca Louis Vuitton? Sau ca Google, ca Microsoft, ca Apple (care si ele au scos aproape 1000 de miliarde de dolari in afara SUA)?

Criza e un razboi pe viața si pe moarte intre oamenii care produc bani si cei care consuma bani. Vreți sa scapați cu viața din aceasta criza? Aparați-va banii! Indiferent ca ii scoateți din tara printr-o firma offshore, sau ca faceți direct evaziune fiscala si angajați la negru, rezultatul e același: nu va mai lasați furați! Taiați ghearele statului!

Nu conteaza cine e la putere; Basescu sau Iliescu: toate guvernele ne fura si ne toaca banii la fel de mult. Pai, ia lasați-le fara obiectul muncii! Fara bani, statul social intra in convulsii si moare: lasați-l sa moara! In haosul care va urma, singurii stapani vor fi cei capabili sa produca cu adevarat bani: adica voi, sectorul privat.

Mai Ponta, cum e cu victoria socialismului?

Am scris acest articol pentru ca l-am auzit pe Victor Ponta cum a criticat la Bruxelles (la congresul socialiștilor), politica de austeritate a Angelei Merkel. Si a propus intregii Europe modelul…romanesc: stimularea consumului, pe banii firmelor. Hahahaha!

Adica exact ideea de “afaceri” a lui Ion bețivul, din povestea noastra.

Din pacate pentru el, chiar in Franța, mama socialiștilor, s-a renunțat la aceasta tampenie. De fapt, aceasta “teorie” economica, nu este decat o scuza ca sa toci bani, inainte de alegeri. Dupa alegeri, stați liniștiți: Ponta o sa linga unde a scuipat, exact ca Francois Hollande. O sa dea afara fara numar si o sa taie cheltuieli, tot fara numar: ca Romania nu mai are bani!

Cat despre rezultatele reale ale politicii germane de austeritate, o sa vorbim pe larg in articolul urmator: