Foarte multe femei doresc o augmentare a buzelor insa nu stiu ca exista anumite riscuri, chiar daca procedura este una foarte simpla. Noi iti spunem care sunt riscurile mariri buzelor si ce trebuie sa stii in legatura cu acestea.

Trebuie in primul rand sa stii ca exista doua tipuri de marire a buzelor: injectarea cu acid hialuronic si injectarea cu grasimea proprie.

Injectia cu acid hialuronic este mai rapida, este putin dureroasa si nu trebuie sa faci niciun fel de test inainte, deoarece substanta este hipoalergenica. Interventia dureaza in jur de 30 de minute, iar efectul dureaza 6-12 luni.

Injectiile cu grasime proprie sunt mai agresive si traumatizeaza organismul. In primul rand va trebui ca medicul sa iti recolteze grasime din alta zona a corpului, apoi acea grasime va trebui “curatata” de impuritati si reintrodusa in organism, in zona buzelor. Aceasta procedura dureaza cel putin o ora, iar efectele pot disparea si dupa 5-6 luni.

Durere

In timpul procedurii vei simti o durere, insa depinde de fiecare cat de intensa va fi aceasta. Daca medicul este bun iar tu ai o toleranta usor crescuta la durere, atunci nu vei resimti multa durere, ci doar mici intepaturi. Zona este posibil sa fie dureroasa putin timp dupa procedura.

Rani

La unele persoane se observa mici rani acolo unde au fost facute injectiile. Aceste rani dispar de la sine in maxim 2 saptamani, asa ca nu ai pentru ce sa iti faci griji.

Inflamare

Ca in cazul oricarei proceduri usor invazive, este posibil ca zona sa fie inflamata pana la o saptamana dupa injectie. Stai linistita, deoarece o data ce inflamatia va scadea, buzele tale vor arata mai natural.

Deformarea buzelor

In cazul in care procedura este efectuata de un medic fara experienta, este posibil ca buzele tale sa se deformeze chiar si dupa scaderea inflamatiei. Deformarea buzelor este unul dintre cele mai neplacute efecte secundare a acestei proceduri.