Chiar daca afectiunile prostatei nu ne afecteaza pe noi, femeile, in mod direct, trebuie sa stim mai multe despre acestea pentru a ne ajuta partenerii de viata, atunci cand sunt pusi in fata unei astfel de situatii.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute probleme ale prostatei!

Adenomul de prostata este o forma de tumora benigna care apare in special la barbatii de peste 60 de ani. Se poate trata chirurgical, sau prin consumarea anumitor ceaiuri, deaspre care se crede ca sunt adevarate medicamente in tratarea acestei boli.

Exista si alte tratamente precum hipertemia locala, ceea ce inseamna cresterea temperaturii locale la 42-43 de grade C, o data pe saptamana, timp de 6 saptamani. Acest tratament este inca unul experimental si nu s-a demonstrat clar beneficiile acestuia.

Trebuie sa stii ca problemele de prostata incep in jurul varstei de 50 de ani si se manifesta in special la persoanele de rasa caucaziana si mai putin la orientali sau negrii.

Exista trei tipuri de prostatita, boala care afecteaza prostata. Prostatita de tip 1 este provocata de o bacterie si se poate trata cu antibiotice. Primele simptome ale acestei afectiuni sunt durerile de spate, cresterea frecventei urinarilor, simptome asemanatoare racelii sau febra.

Prostatita de tip 2 este forma agravata a prostatitei de tip 1 si poate fi tinuta sub control prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Prostatita de tip 3 este o forma severa a acestei boli, cauzata de o viata stresanta, dupa cum sunt de parere anumiti specialiati.

Hipertrofia benigna a prostatei reprezinta cresterea in marime a prostatei la barbatii de peste 50 de ani, prostata ajungand chiar si la marimea unui grapefruit (marimea normala este cat o nuca).

Nodulii din prostata se dezvolta incepand cu varsta de 30 de ani, insa multi dintre barbati nu au simptome. In cazul in care sunt simptome acestea includ urinare urgenta, excesiva si intrerupta. Hipertrofia poate cauza si obstructia urinara, care duce la probleme serioase precum pietre si infectii la rinichi sau chiar moarte.

Tratamentul hipertrofiei prostatei este chirurgical sau medicamentos, in functie de decizia medicului si de gravitatea bolii.