In viata oricarei persoane, la un moment dat, apar anumite obstacole, mai mici sau mai mari. Stari conflictuale, probleme in relatia amoroasa, probleme la serviciu, stari de discomfort sau relatii tensionate cu prietenii, toate acestea pot fi privite ca obstacole in calea “fericirii” noastre.

Sa vedem care sunt cele mai bune 10 sfaturi date de catre psihologi pentru a te ajuta sa depasesti orice problema a vietii.

 1. Fii atenta la ce iti doresti tu si la dorintele celuilalt. Tine cont de ambele pareri, in special daca ai de luat o decizie importanta.
 2. Nu ceda in fata celuilalt, deoarece nu faci decat sa amani inca putin problema. Cu siguranta veti mai discuta acest aspect si vei fi foarte frustrata pentru ca nici prima oara nu a iesit cum ai fi vrut.
 3. In cazul in care ai gresit, asuma-ti responsabilitatea. Daca a gresit celalalt nu te grabi sa arunci cu pietre in el, si incearca sa vezi de ce s-a ajuns in aceasta situatie.
 4. Nu lua nicio decizie atunci cand esti stresata sau nervoasa. Majoritatea oamenilor nu fac cele mai bune alegeri in astfel de stari emotionale, iar mai tarziu este posibil sa regreti.
 5. Fii calma si vorbeste cu interlocutorul tau pana cand acesta iti va intelege punctul de vedere. In acelasi timp, si tu ar trebui sa dai dovada de intelegere, asa ca lasa-l si pe celalalt sa vorbeasca, nu acapara toata discutia.
 6. Nu te lasa manipulata si evita sa manipulezi si tu pe altcineva. Daca interlocutorul observa ca este “dus cu zaharelul” este posibil sa se creeze o situatie conflictuala si mai mare.
 7. Daca ceva nu iti este pe plac, pur si simplu refuza politicos, fara a te simti jenata.
 8. Ai incredere in tine ca poti trece peste orice problema aparuta.
 9. Prioritizeaza-ti obiectivele si vezi ce este mai important pentru tine.
 10. Pune-te pe tine pe primul loc! Nu uita ca tu esti stapana pe viata ta, asadar dorintele tale primeaza.
 11. Alte sfaturi pentru a-ti imbunatati viata vezi pe descopera.ro