Esti unul dintre cei care cred ca o apa de colonie pentru femei spune multe despre tine? Iti spunem ce parfum trebuie sa iti oferi.

Dupa cum ne imaginam ca stiti, parfumurile sunt clasificate pe familii olfactive. In general, atunci cand ne place un anumit parfum care apartine unei familii florale, de exemplu, este foarte probabil ca atunci cand ne schimbam sa mergem la unul care nu se incadreaza in aceasta clasificare.

Principalele familii olfactive sunt:

  • Aromatice : Acestea sunt de obicei amestecuri de salvie, rozmarin, chimen, lavanda si alte plante. Sunt combinate cu note de citrice si condimente. Aproape toate coloniile de barbati apartin acestei familii.
  • Floral : Acest grup olfactiv larg cuprinde o multitudine de compozitii cu inima florala: flori proaspat taiate, flori cu acorduri acvatice, verzi sau pudrate, precum si soiuri floral-fructate, floral-dulce si florale cu aldehide.
  • Fructe : Piersici, capsuni, ananas, pepene galben, pepene verde si portocale au toate un loc in aceasta familie. Toate fructele cu pulpa ii apartin. Aromele acestui grup olfactiv sunt vesele si vibrante. De aceea sunt tipice parfumurilor tinere.
  • Oriental – Ambra este nota dominanta a acestei familii olfactive, careia ii apartin coloniile calde si senzuale. Vanilie, rasini si lemne, combinate cu condimente si flori exotice sunt aromele pe care le degaja acest grup.
  • Verde : acestei familii apartin coloniile care au o aroma inconfundabila de frunze fragede si iarba proaspat taiata. Parfumuri care evoca naturalul, liberul si proaspatul.
  • Lemnos : emana arome de lemn, balsam si pamant proaspat.
  • Acvatic : colonii proaspete, subtile, cu parfum curat apartin acestui grup.
  • Citrice : Combina lamaia, grepfrutul si mandarina, printre alte citrice. Este de obicei o familie care da baza coloniilor care apartin familiei aromatice (daca sunt pentru barbati) si familiei acide (daca sunt pentru femei).

Fiecare dintre noi ne place o anumita familie bazata pe personalitatea noastra si acesta este ceea ce determina marcile sa faca diferenta si sa poata viza un anumit public prin fiecare dintre parfumurile lor. Stii deja care familie este a ta? Daca da, iti va fi mult mai usor sa alegi si in orice parfumerie te vor putea sfatui.

1. Parfum Tommy Girl de Tommy Hilfiguer

Pentru femeile naturale si iubitorii de tara. Cu note de citrice si aer salbatic.

2. Parfumul Paco Rabanne Pure XS

Cu o nota de vanilie si crema pentru femei feminine, provocatoare si seducatoare.

3. Parfumul Chloe Love Story

Pentru femei romantice, elegante si feminine. Un parfum cu o senzatie catifelata si note de portocala.

4. Parfum Good Girl de Carolina Herrera

Pentru femei moderne, empatice si misterioase. Cu un strop de vanilie, lamaie, cafea si migdale.

5. Parfum Black Opium de Yves Saint Laurent

Pentru femeile sensibile si seducatoare, cu o nota rock. Cu note de vanilie, portocala si iasomie.

6. Perfume de Michael Kors

Un parfum seducator inspirat de podiumul Michael Kors. Cu note de portocala, mandarina si flori albe.

7. Perfume Cheap and Chic de Moschino

Pentru femei jucause si feminine. Cu o atingere salbatica si rece si note florale de crin, trandafir si frssia.

8. Parfum Decadence Rouge Noir de Marc Jacobs

Pentru femei puternice, cu caracter, iubitoare de moda si lux. Cu un strop de trandafir bulgaresc si iasomie.