Un ofiter de politie care lucreaza pentru un departament aflat sub supraveghere pentru bilete agresive si o serie de arestari controversate a fost acuzat de violenta domestica.

Acuzatiile impotriva ofiterului de politie din Milton, Andrew Lawhon, au fost descoperite in timpul unei investigatii in curs de desfasurare asupra practicilor de politie ale orasului catre Police Accountability Report (PAR), emisiunea de investigatie saptamanala pe care o gazduim pe The Real News Network . Lawhon se confrunta cu o acuzatie de infractiune de agresiune domestica legata de un incident care a avut loc in casa lui din Barboursville, Virginia de Vest, pe 7 februarie.

Documentele instantei arata ca Lawhon i-a lovit fata partenerului, apoi a apucat-o de picioare pentru ao impiedica sa paraseasca casa lor. Lawhon a fost eliberat pe o cautiune de 2000 de dolari.Fapta desavarsita presupune o pedeapsa de maxim un an inchisoare.

Inainte de publicarea acestui articol, seful politiei din Milton, Joe Parsons, nu a raspuns la solicitarea trimisa prin e-mail de comentarii cu privire la statutul actual de angajat al lui Lawhon si daca acesta mai are competenta de politie. In Virginia de Vest, oricarei persoane condamnate pentru acuzatii de violenta domestica ii este interzis sa poarte sau sa detina sau arma de foc.

Locuitorii sunt nemultumiti de politia locala

Locuitorii din Milton continua sa prezinte plangeri cu privire la departamentul de politie din micul oras din Virginia de Vest, ca raspuns la raportarile noastre despre arestari dubioase ale lui Coty Cecil si Caleb Dial. O investigatie PAR ulterioara a constatat, de asemenea, ca Milton a crescut considerabil amenzile si taxele judiciare, in timp ce a sporit cheltuielile de politie.

In 2012, Milton a incasat aproximativ 234.577 USD in taxe de judecata si amenzi, in timp ce bugetul departamentului de politie era de 484.000 USD. In urmatorul deceniu, taxele si amenzile aproape s-au triplat, ajungand la aproximativ 600.000 USD in 2020. Intre timp, cheltuielile politiei aproape s-au dublat la 1,1 milioane USD in 2019.

O analiza a oraselor de dimensiuni similare din Virginia de Vest a constatat ca Milton are cele mai mari cheltuieli ale politiei dintre colegii sai.

Acestea numere au iesit la iveala pentru prima data in timpul anchetei PAR privind arestarea lui Coty Cecil in decembrie 2021. Intr-un videoclip transmis in direct in timpul incidentului, Cecil a cerut in mod repetat politiei un mandat. Ofiterii din fata usii lui Cecil l-au asigurat in mod repetat ca va primi un mandat, dar nu l-au furnizat la fata locului. Pana acum, potrivit lui Cecil, mandatul nu sa materializat, desi a spus ca a gasit o cerere de mandat in rulota lui dupa ce a fost eliberat din inchisoare.

Politia a confiscat aproximativ o duzina de plante imature de marijuana din remorca – cultive in statul sau natal, Michigan, unde sunt legale – impreuna cu materiale de cultura, un carnet de cecuri, carti de vizita si carti despre cum sa cultivi ghiveci. Cecil a fost acuzat de detinerea unei substante controlate, detinere cu intentie de a distribui si transportul unei substante controlate peste granitele de stat.

De la arestarea lui Cecil, ne-au fost aduse la cunostinta alte cateva cazuri discutabile care implica ofiteri din Milton.