Toujours cherchez la femme! Proverbul conform caruia in spatele fiecarui barbat puternic se gaseste o femeie se dovedeste mai viabil ca niciodata la nivelul de conducere al comunei Calinesti, acolo unde toata lumea vorbeste (si nu pe soptite!) despre povestea de dragoste dintre Sidonia  Rosu, contabila Primariei, si proaspatul primar al localitatii, Gheorghe Ionescu.
Ea, femeie in floarea varstei, divortata, mama a unei fetite de 14 ani, mana de fier in primaria Calinesti, fire hotarata si ambitioasa. El, mai tanar cu zece ani, frumusel, fost profesor de sport, baiat in banca lui cu un viitor luminos inainte. Amandoi fara obligatii: ea divortata, el necasatorit. Despre idila dintre Sidonia si Gheorghita vuieste comuna de vreme buna si mai intens de cand contabila nu si-a mai ascuns optiunea si a intors armele pe fata impotriva fostului ei sef, Nicolae Gavrilescu, jurandu-i tanarului june uselist ca il va scoate primar, chit ca se va lupta pe viata si pe moarte. Si si-a pastrat juramantul,  Sidonia facand tot ce era omeneste posibil sa-l vada pe tanarul barbat conducand comuna.
„Ea l-a facut primar, tot ea i-a facut si casa!”
Despre povestea de dragoste a celor doi, toti din comuna povestesc ca ar fi una cu nabadai, cu numeroase suisuri si coborasuri si nelipsita de scandaluri pasionale, in conditiile in care  Sidonia este femeie infipta si nu prea reuseste nimeni sa-i sufle in ciorba, adica nici macar junele politic pe care l-a scos primar.
Oamenii povestesc ca cei doi s-ar iubi de vreo trei ani, vreme in care tot contabila primariei este cea care l-ar fi ajutat pe profesorasul cel viteaz sa-si ridice si o casa noua langa cea a parintilor sai, in satul Vranesti. De nedespartit, contabila (mana dreapta a ex-primarului Gavrilescu de-o viata!) si noul primar au facut campanie cot la cot, experienta femeii si influenta ei asupra unor comunitati dovedindu-se hotaratoare in ziua luptei din 10 iunie.
Nu doar cu barbatul i-ar fi iesit socotelile Sidoniei in aceea zi, ci si cu sora pe care a facut-o consiliera. „Sidonia este genul de femeie care bate cu pumnul in masa”- povesteste lumea – „asa ca sunt putini cei care se incumeta sa ii tina piept, iar pe cei mai multi dintre ei i-a atras de partea ei pentru ca ii manipuleaza cum vrea”. Altii povestesc cum ca Sidonia a fost cea care l-a ajutat pe proaspatul primar sa isi ridice casa cea noua: „Asta il bate pana la urma, o sa auziti vreodata! E femeia dracului, domne! Dupa ce a murit tac-su, a luat materialele din curte si i le-a dat lui ca sa isi termine casa. Ea l-a vrut primar cu tot dinadinsul.”, povestesc oamenii din comuna Calinesti.
„Si care ar fi problema?”
Pe Sidonia Rosu am gasit-o la primaria Calinesti ingropata in acte, avand mainile ocupate cu telefoanele mobile care sunau non stop. Ne-a primit cu zambetul pe buze si cand a venit vorba despre povestea pe care o traieste, ne-a spus razand: „Si care ar fi problema? Ce, am vreo obligatie la cineva? Eu sunt singura, el singur…”, a spus contabila.
Mai mult, femeia a recunoscut ca a facut campanie electorala atat pentru actualul primar, cat si pentru sora ei si ca a facut-o pe telefoane, pentru ca avea de munca prea mult la primarie. Sidonia Rosu a ocolit totusi elegant subiectul, sustinand faptul are multe de facut si ca este extrem de ocupata. Desi nu a negat nicio secunda relatia, s-a multumit doar sa adauge: „Oamenii pot spune orice. Sunt liberi sa vorbeasca ce vor despre cine vor…”
Pe Sidonia Rosu am lasat-o la primarie cu treaba si am plecat spre Pitesti ca sa-l intalnim pe noul primar ce tocmai venea de la sedinta USL de la Prefectura. Am gasit un primar la patru ace, extrem de increzator in fortele proprii si cu glumele la el. Cand a venit vorba despre relatia cu Sidonia, Gheorghe Ionescu ne-a declarat:  „De cand am intrat in cursa electorala au circulat tot felul de zvonuri despre mine, asa ca nu ma mai surprinde nimic. Sa spuna lumea ce vrea, eu stiu ca am treaba multa de facut la Calinesti si exact asta o sa fac!”
 Povestea de amor dintre contabila si primar pare una desprinsa fix de pe plaiuri argesene, cu sare si piper, cu nervi intinsi la maximum, cu scenele de gelozie de rigoare, cu tunetele si fulgerele specifice unei povesti de dragoste cu nabadai. Daca relatia dintre cei doi va fi una de viitor sau nu, asta nu putem sti noi, dar cert este ca oamenii din Calinesti deja ii vad pe cei doi conducand impreuna primaria mult timp de aici inainte.(Celestina Dobricescu, Sebastian Florescu)…