Liga Justitiei este o super-echipa formata din eroi emblematici DC Comics precum Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash si altii, toti care nu s-ar opri la nimic pentru a opri raul pe drum. Dar nu toti jucatorii de liga sunt creati egali si fie prin brutalizarea inamicilor lor cu metode aproape letale, folosind tactici excesive pentru a culege informatii sau, la propriu, fiind un raufacator printre eroi, au existat mai mult de cativa membri ai echipei care s-au aplecat la o dura inexplicabil. niveluri pentru a salva ziua.

De la incarnari populare ale echipei, cum ar fi Liga Justitiei din America, pana la formatii mai obscure, cum ar fi Justice League Dark, centrata pe magie sau Justice League Odyssey, cu inclinatie cosmica, Liga Justitiei in toate incarnarile sale a inclus zeci de personaje de-a lungul deceniilor. , majoritatea fiind eroii de exceptie pe care oamenii ii asteapta. Si, desi Liga gaseste intotdeauna modalitati eroice de a iesi pe primul loc, aceste douasprezece personaje sunt unele dintre cele mai crude persoane care au servit vreodata intr-o lista sanctionata a Ligii.

12 Catwoman a fost menita sa-l scoata pe Batman

Liga Justitiei din America #1 (2013)

Catwoman centrata cu Liga Justitiei in spatele ei

Un grup reunit pentru a proteja tara mai degraba decat intreaga lume, Selina Kyle, alias Catwoman, a devenit membru oficial al Ligii Justitiei Americii a Amanda Waller in 2013 pentru a-l contracara pe Batman in cazul in care echipa ei si Liga principala ar ajunge vreodata la lovituri . Invingandu-l pe Steve Trevor – liderul acestei Ligi – in timpul intalnirii initiale de recrutare cu el, Catwoman a continuat sa-si foloseasca metodele criminale cand lucra sub acoperire in Arkham Asylum si in cele din urma a abandonat echipa inainte de dizolvarea lor.

11 Lex Luthor si-a manipulat drumul spre echipa

Liga Justitiei #33 (2011)

Facand taietura in timpul initiativei New 52, ​​Lex Luthor a fost admis in echipa in Liga Justitiei #33 , de catre Geoff Johns si Doug Mahnke, mai ales pentru ca a permis Ligii sa tina cont de acest creier rau in cazul in care decide sa se deterioreze din nou. . Folosindu-si statutul de „erou” pentru a se pozitiona in moduri care l-ar fi benefic in cele din urma, cand s-a intors in cele din urma la ticalosie, Lex a ajutat in timpul razboiului Ligii impotriva lui Darkseid si chiar a absorbit o parte din energia Zeului Intunecat pentru a deveni „Zeul lui Apokolips”.

10 Killer Frost necesare pentru a-si rascumpara sinele raufacator

Liga Justitiei din America: Rebirth #1 (2017)

DC Comics Killer Frost face un val din ce in ce mai mare pe masura ce Liga Justitiei urmareste

O parte a echipei Justice League of America din era Rebirth condusa de Batman, Caitlyn Snow alias Killer Frost, a fost candva un raufacator brutal care ar fi inghetat pe oricine in calea ei, dar dupa ce i s-a oferit o a doua sansa, Caitlyn a dat o noua frunza in intregime. . Cu toate acestea, in ciuda eroicei ei intorsaturi, Caitlyn aproape a sacrificat nenumarate vieti nevinovate pentru a-si vindeca starea si, in mod similar, aproape ca a ucis un personaj pe nume Afterthought cand trebuia sa stabilizeze aspectele scapate de sub control „Heat Vampire” ale fiziologiei ei.

9 Man-Bat nu si-a putut tine intotdeauna raul la distanta

Justice League Dark #1 (2018)

Man-Bat DC Comics

Alaturandu-se echipajului de utilizatori de magie si ciudati ai Justice League Dark intr-un moment in care se afla pe drumul drept si ingust, Kirk Langstrom, alias Man-Bat, a fost recrutat de Wonder Woman pentru a actiona ca om de stiinta al echipei, dar a devenit o responsabilitate in „Anul 2019”. povestea ticalosului”. In acest eveniment, dupa ce a fost fermecat sa-si atace colegii de echipa, Kirk a folosit unul dintre serurile sale Man-Bat pentru a se transforma intr-un monstru salbatic, cu mai multe capete si aproape a eliminat intreaga Liga inainte de a fi tratat, aratand ca natura lui cruda este intotdeauna. clocotind chiar sub suprafata.

8 Azrael a provocat o multime de violente gresite

Justice League Odyssey #1 (2018)

Azrael original cu Justice League Odyssey Azrael tinand o sabie in flacari

Actionand ca succesor esuat al lui Batman in timpul evenimentelor de la Knightfall , Jean-Paul Valley, alias Azrael, a devenit membru al Ligii Justitiei Cyborg si Starfire, unde a calatorit cu ei in nou-formatul „Sector Fantoma”. sabie in flacari si o atitudine dreapta, Azrael a cazut sub sclavul lui Darkseid ca „Ingerul razbunator al lui Apokolips” inainte ca aceasta serie sa se incheie , oferindu-i mijloacele de a-si dezlantui pe deplin brutalitatea si de a imbratisa pe deplin loialitatea sa deja problematica fata de puterile dincolo de el, inlocuindu-si Ordinul. al Sf. Dumas spaland creierul cu influenta unui adevarat Dumnezeu Intunecat.

7 Green Lantern Guy Gardner este un imbecil

Legende #6 (1987)

Lanterna Verde a lui Batman si Guy Gardner in Liga Justitiei

Alaturandu-se ultimei echipe a Ligii Justitiei a Doctor Fate in timpul evenimentelor cruciale din Legends , Green Lantern Guy Gardner a primit bunici in Justice League International, unde a fost un tun liber in aproape toate situatiile in care a intrat Liga . Cauzand tone de pagube intr-o lupta instigata intentionat cu Lobo, batand capul cu Batman de cele mai multe ori si dandu-le aproape tuturor celorlalti din jurul lui o perioada dificila, Guy a devenit in cele din urma un membru vicios al Red Lantern Corps, unde furia lui adapostita i-a alimentat puterile. , facandu-i din firea ingrosata o responsabilitate in mai mult de un fel.

6 Tendintele monstruoase ale lui Etrigan il fac deseori mai bun

Swamp Thing #49 (1986)/ Statul viitor: Liga Justitiei #1 (2021)

Etrigan fum

Un membru din nou si din nou al Justice League Dark, Etrigan a fost vazut pentru prima data ca parte a unei versiuni neoficiale a echipei in Swamp Thing # 49 din 1986 si apoi din nou in iteratia Future State a grupului in timp ce era legat de Bobo, alias Detectivul. cimpanzeul. Intotdeauna gata sa-si arda cu brutalitate inamicii cu atacul sau emblematic cu focul iadului sau sa-i rupa in bucati cu ghearele sale monstruoase, dintii si forta uriasa, Etrigan nu este vazut atat de des in benzi desenate, dar cand isi face aparitia, cineva pare intotdeauna ca du-te acasa mult mai rau pentru uzura.

5 Batman terorizeaza si isi brutalizeaza dusmanii in mod constant

The Brave and the Bold #28 (1960)

Singurul erou, atat fanii, cat si personajele fictive din Universul DC, il spun ca fiind putin prea excesiv in tacticile sale de lupta impotriva criminalitatii, marca lui Batman este totul despre a speria oamenii lumina zilei in timp ce le sparge fiecare os din corp fara a-i ucide efectiv. . Obsesia lui pentru dreptate si tendintele crude sunt bine documentate in traditia Ligii Justitiei – mai ales in timpul infamei povesti JLA: Tower of Babel, in care planurile sale de urgenta pentru Liga au fost folosite impotriva lor – facandu-l pe Caped Crusader unul dintre cei mai nemilos eroi din lume. echipa.​​​​​

4 Constantin pacaleala si injunghie in spate drumul spre victorie

Justice League Dark #1 (2011)

Justice League Dark Constantine

Un smecher magic si un escroc mistic care face tot ce poate pentru a-si iesi din situatiile proaste pe care le creeaza de obicei el insusi, John Constantine s-a alaturat primei iteratii a Ligii Justitiei Dark formata de Madame Xanadu si, in cele din urma, a condus echipa pentru o scurta perioada de timp inainte de a fi. alungat din rol. Deloc surprinzator, si fie ca lupta pentru binele mai mare sau pentru propriile sale motive egoiste, Constantine si-a continuat practica de a insuruba oamenii ori de cate ori a avut ocazia , totusi este mult mai putin brutal atunci cand are de-a face cu prietenii, in ciuda faptului ca el a incercat odata sa fure puterile magice ale lui Shazam. chiar de sub el.​​​​​​

3 Lobo nu-si atenueaza antipatiile pentru nimeni

Liga Justitiei din America: Rebirth #1 (2017)

Batman ii spune lui Lobo ca se alatura Ligii Justitiei in timp ce Lobo isi aprinde un trabuc

Singurul zarnian ramas dupa ce si-a distrus singur intreaga specie, Lobo s-a alaturat Ligii Justitiei Americii din era Rebirth a lui Batman, dupa ce a simtit nevoia sa-si ramburseze datoria pe viata pe care o datora lui Bats dupa ce Cavalerul Intunecat l-a salvat in timp ce era controlat de minte de catre insidiosul Maxwell Lord. Continuand mai mult sau mai putin sa fie anti-eroul brutal, exagerat si de-a dreptul crud pe care a fost mereu in echipa, Lobo a mers pe calea corecta doar pentru o scurta perioada de timp, inainte de a parasi Liga pentru a fi din nou Omul Principal. care nu ia ordine de la nimeni.​​​​​​

2 Puterea imensa a lui Black Adam il corup

Infinite Frontier #0 (2021)

Black Adam vs Superman Justice League 60

Conducatorul brutal al lui Kahndaq, Black Adam s-a clatinat intotdeauna la limita ticalosiei directe si a eroismului reticent, el s-a alaturat oficial Ligii in timpul evenimentelor din Infinite Frontier . Crezand ca Liga are nevoie de perspective noi, Superman a sustinut ca Black Adam sa devina membru si, desi comportamentul sau mai dur de pe margini i-a dezamagit pe unii oameni, el si-a tinut in frau tendintele mai crude de la inceputurile sale ca raufacator . totusi le-a dat fara mila dusmanilor sai afacerea cand l-au incrucisat.

1 Darkseid a folosit Liga Justitiei pentru propriile sale scopuri

Justice League Odyssey #1 (2018)

Cel mai mare rau din universul DC, este surprinzator sa-l vezi pe Darkseid in aceeasi echipa cu eroii pe care incearca constant sa-i omoare. Dar, dupa ce si-a pierdut o mare parte din puterea dupa evenimentele epice din Justice League: The Darkseid War , el se alatura Ligii Justitiei lui Cyborg si Starfire si isi foloseste nemilosirea pentru a-i ajuta in cautarea lor peste stele. Intorcandu-se previzibil impotriva echipei in timpul unei batalii brutale impotriva Noului Zeu-ucitor Eskaton, Darkseid isi recapata in cele din urma intreaga putere si il renaste pe Apokolips, consfintindu-si locul de cel mai crud personaj care a facut vreodata parte dintr-o lista a Ligii Justitiei .

Liga Justitiei nu va inceta sa protejeze Universul DC de amenintarile globale, cosmice si multiversale, dar dupa ce a vazut cat de cruzi pot fi eroii sai, echipa ar trebui probabil sa supravegheze mai bine formatia sa in continua schimbare.