Cum poti cere unei persoane sa te iubeasca daca nu te iubesti pe tine insuti? Este imposibil sa ne simtim bine cu ceilalti daca nu incepem cu inimile noastre. Asa ca iubeste-te! In acest fel, te vei porni pe o cale care te va conduce sa cunosti ce e mai bun din tine si sa te adancesti in profunzimile interiorului tau.

Asadar, va vom arata cateva dintre cheile pentru a va imbunatati stima de sine.

„A te iubi pe tine insuti este inceputul unei povesti eterne de dragoste . ”

Iubeste-te! Sfaturi pentru a te iubi pe tine insuti

Daca ai nevoie de alti oameni sa te iubeasca, trebuie sa incepi cu tine insuti . In acest sens, iti putem oferi o serie de sfaturi care pot fi foarte utile pentru a incepe sa te pretuiesti ca persoana care esti.

-Ai grija de ceea ce crezi despre tine

„Stim cu totii ca stima de sine vine din ceea ce crezi tu despre tine, nu din ceea ce cred altii despre tine” 

Incepem cu aceasta fraza de la minunata cantareata Gloria Gaynor, deoarece este perfecta pentru a ilustra acest prim sfat.

Singura persoana cu care vei petrece cu siguranta restul vietii esti tu . Asadar, iubeste-te pe tine pentru ca fiinta la care ar trebui sa te gandesti bine este in interiorul tau. Mentinerea unei relatii sanatoase cu tine insuti este esentiala pentru a merge mai departe prin diferitele situatii pe care le vom gasi pe drum. Daca ne iubim intr-un mod sanatos, adversitatea poate fi vazuta ca oportunitati de a invata despre noi insine.

Nu uita ca esti o persoana foarte valoroasa. Ganditi-va in orice moment cat valorati si cat de bine faceti ceea ce va place. Daca nu esti bun la ceva, nu-ti face griji, nu toata lumea este experta in toate! Unii dintre noi sunt mai buni la unele lucruri, iar altele, la altele.

Daca alti oameni cred ca nu merita, nu-l lasa sa te influenteze sa-ti zdrobesti stima de sine, pentru ca in cele din urma poti cadea in groapa groaznica a depresiei.

-Petrece timp cu tine

Chiar daca esti o persoana foarte ocupata, este important sa-ti gasesti timp pentru tine in fiecare zi . Gaseste o gaura in agenda ta si salveaza-l in fiecare zi pentru a fi singur cu tine. Cine mai mult sau cine mai putin, are 15 minute sa se aseze pentru a se deconecta si a concentra mintea asupra prezentului. In acest fel, vom beneficia de un timp pentru noi care ne va aduce calm, seninatate si pace.

Gandeste-te cum esti, ce ai facut bine si ce rau, cand te-ai bucurat si cand ai suferit. Pe scurt, aloca o mica parte din zi pentru a te cunoaste putin mai bine . Datorita timpului pe care ni-l dedicam noua insine, suntem capabili sa ne cunoastem si sa ne pretuim putin mai mult. In acest fel, este mult mai usor sa ne iubim, din moment ce ne intalnim cel mai intim sinele, adevarata si minunata esenta.

-Exerseaza-ti stima de sine

Pentru ca altii sa te iubeasca, este important sa exersezi stima de sine . Daca ne lasam purtati de ghicitorii rai, vom ajunge sa credem ca suntem lipsiti de valoare. Adica trebuie sa credem in noi insine si sa stam departe de oamenii toxici.

„Ce este rau la tine este rau pentru tine pentru ca mintea ta il numeste rau . ”

– Evita persoanele toxice

Oamenii care nu se pot aprecia pe ei insisi gasesc increderea de a merge inainte doar subminand stima de sine a semenilor lor. In acest fel, obtin succese mici si insipide care le permit sa continue sa avanseze in viata pentru perioade scurte de timp, pana cand au nevoie sa zdrobeasca din nou pe cineva pentru a primi un nou impuls.

Este evident ca acest mod de a fi este cu adevarat autodistructiv. Din acest motiv, aceste fiinte singuratice, dependente si dictatoriale devin oameni toxici care au nevoie de apropierea celorlalti cu personalitati slabe si stima de sine scazuta .

Oameni pe care ar trebui sa-i ferim ca pe o boala, pentru ca, in cele din urma, relatiile cu ei sunt cu adevarat daunatoare sanatatii oricui. In realitate, oamenii toxici nu te iubesc, indiferent cat de mult ar striga asta de pe acoperisuri . Pur si simplu au nevoie de tine pentru ca sunt incapabili sa se infrunte pe ei insisi, cu fricile si cu interiorul lor intunecat. Nu-i intelege gresit. Daca trebuie sa te degradezi pentru a te simti iubit, de fapt traiesti o minciuna.

– Ia decizii

Un alt exercitiu bun pe care il putem face pentru a ne iubi un pic mai mult in fiecare zi este luarea deciziilor. Nu-i lasa pe altii sa decida cursul vietii tale . Fii tu insuti cel care alege calea in lumea pe care vrei sa o mergi. Aceasta siguranta este bine perceputa de alte persoane, care te vor iubi sincer pentru ea.

„In realitate, deciziile noastre sunt cele care determina ce putem deveni, mult mai mult decat propriile noastre abilitati”. 

Cand luam decizii, nu mai suntem tarati de inertia invatarii noastre. Marii maestri budisti spun ca daca nu luam decizii suntem ca o barca cu panze in mijlocul marii la pofta vantului. Totusi, daca intentionam sa preluam controlul asupra vietii noastre, nu vom mai fi tarati de vant si vom incepe sa ne dam curs existentei.

Te iubesc mult

Aminteste-ti sa te iubesti foarte mult in fiecare zi . Nu va lasati dusi de un loc de munca stresant, de o familie posesiva sau de un mediu toxic.

Tu esti persoana cu adevarat importanta, iar ceilalti ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce asteapta ei de la tine.

Daca chiar ai nevoie si vrei sa fii iubit, incepe cu tine insuti . Ia decizii, mergi inainte in viata cu un pas ferm si nu lasa pe nimeni sa-ti ia iluziile, visele sau titlurile de valoare. Oamenii care sunt cu adevarat demni de iubirea ta te vor intelege si te vor iubi pentru ca esti ceea ce esti. te iubesc mult