Fiintele umane sunt creaturi sociale prin natura lor. Unii dintre noi s-ar putea sa fim mai extrovertiti in comparatie cu altii, dar la sfarsitul zilei, suntem cu totii pregatiti sa ne implicam in interactiuni sociale cu cei din jurul nostru. Uneori, o persoana trebuie sa fie inconjurata de numerosi prieteni si sa fie in comunicare constanta cu ceilalti.

Uneori, o persoana se multumeste doar cu membrii familiei sale sau cu cativa prieteni apropiati. Importanta iubirii si a afectiunii variaza in functie de individ, de modul in care demonstreaza dragostea romantica si de stilul de viata, experientele si preferintele lor.

Toata lumea are nevoie de iubire si afectiune

Iubirea poate aparea oriunde, chiar si pe un site de datin precum https://ematrimoniale.net. Unul dintre cele mai importante momente din viata unei fiinte umane este copilaria. Poate fi considerata, in unele contexte, cea mai importanta parte a vietii noastre, deoarece in aceasta perioada are loc cea mai mare crestere emotionala, fizica si psihologica.

Cine suntem ca adulti depinde in mod direct de copilaria noastra, desi, desigur, cresterea si schimbarea sunt intotdeauna posibile, indiferent de varsta. Din momentul in care se naste, un copil incepe sa invete despre lumea din jurul sau, iar aceasta include si oamenii din ea. Poate ai auzit ca „nu poti tine niciodata prea mult un copil in brate”, iar acest lucru este adevarat.

Fiind in mare parte incapabili de conversatie reala si intelegere mai profunda pana la cativa ani dupa nastere, bebelusii se relationeaza cu lumea prin cele mai instinctuale metode de intelegere. Ei inteleg daca nevoile lor de dragoste si apartenenta sunt indeplinite sau nu. Ei tanjesc dupa atentie fizica si atingere umana, deoarece dragostea este actiune.

Ei preiau tonurile verbale, invata sa le simta semnificatia si invata sa citeasca fetele inainte de a putea rosti vreodata cuvinte in schimb. Experientele din perioada in care un copil se bazeaza pe deplin pe altii il vor transforma in persoana care vor deveni in adolescenta si mai tarziu in viata adulta. Acesta este motivul pentru care atentia si ingrijirea consecventa sunt atat de importante.

Totul incepe din copilarie

Un copil care are ingrijitori iresponsabili poate fi lasat adesea singur sau sa nu fie hranit sau schimbat atunci cand este nevoie. Ei plang si spera ca cineva ii va ajuta. Cand nimeni nu soseste, sau ei ajung prea tarziu, mintea acestui copil invata ca lumea este un loc dureros in care nu va fi nimeni acolo care sa-i iubeasca sau sa aiba grija de el. Vezi aici mai multe informatii.

Se simt izolati, singuri si speriati, iar acest lucru le poate afecta grav cresterea si dezvoltarea creierului pentru anii urmatori si poate afecta negativ capacitatea lor de a simti fericirea, printre altele. Ei nu invata niciodata la aceasta varsta importanta sa formeze legaturi si sa aiba grija de cei din jur, pentru ca ei nu experimenteaza ei insisi.

Acei sugari care sunt ingrijiti in mod regulat, se joaca si le sunt indeplinite nevoile emotionale, pot fi mai capabili sa experimenteze conexiuni profunde cu parintii sau ingrijitorii lor. Ei pot creste cu o viziune mult mai pozitiva asupra lumii. De asemenea, este probabil sa dezvolte abilitati pentru a forma relatii sanatoase si adecvate pe masura ce imbatranesc si isi fac prieteni si isi gasesc si mai multi oameni dragi.

Neglijarea la adulti si la varstnici

S-a demonstrat ca singuratatea si izolarea sociala la cei care au nevoie sa simta dragoste ca adulti coincid cu afectiunile cronice de sanatate si cu o scadere a sanatatii generale pentru cei peste cincizeci de ani si peste. Indivizii mai in varsta, cu mai putine interactiuni sociale si sprijin s-au dovedit a avea o probabilitate mai mare de a fi spitalizati din cauza problemelor de sanatate, avand tensiune arteriala mai mare si o rata mai mare de morbiditate si mortalitate.

Daunele potentiale aduse adultilor in varsta fara relatii sanatoase si un sistem de sprijin au fost chiar comparate cu riscurile pentru sanatate ale fumatului. Indiferent daca intalnesti pe cineva in persoana sau pe un site de dating matrimoniale Brasov, ai grija sa cunosti cat mai bine persoana respectiva inainte de a te implica emotional.