Compania de textile a colaborat cu firma de accesorii Kausi, punandu-le la dispozitie unele dintre cele mai emblematice imprimeuri ale sale.

Cu siguranta, de mai multe ori ati vazut o doamna in transportul public care se vanteaza energic in caldura caldurii. Poate ca ati primit si un pai-pai cadou de la miri la o nunta de vara. Regina Letizia a purtat un evantai in fotografiile oficiale de la nunta ei si cei mai eleganti invitati il folosesc mereu ca un alt accesoriu. Acum, la mijlocul lunii iulie si cu termometrele marcand cele mai mari cote in nord , populatia cauta modalitati de a se racori in acest valtoare de masti. Asociati mereu cu gentile bunicilor noastre sau cu evenimentele de mare renume, fanii se raspandesc datorita unor firme precum Kausi , care cauta sa recupereze esenta unui mestesug inradacinat in tara noastra.

O legenda orientala spune ca originea evantaiului se datoreaza printesei Kau-Si, care in timpul festivalului tortelor si-a dat jos masca pentru a se evantai cu ea. Din aceasta frumoasa poveste se naste numele unui brand care nu a durat mult sa devina o bomboana pentru iubitorii de moda si design. Departe de a se concentra pe fani pur si simplu functionali, ei si-au facut din colaborarile cu firme mari punctul lor de diferentiere . In cea mai recenta colectie capsula, acestia s-au bazat pe „savoir faire” al firmei de textile Gaston y Daniela, o veche casa din Bilbao de un prestigiu recunoscut national si international.

Gaston y Daniela este mai mult decat un nume, este o icoana a designului de decoratiuni de ultima generatie care si-a creat propria identitate de-a lungul anilor de-a lungul generatiilor succesive. Mostenirea sa a reusit sa reziste de-a lungul timpului, adaptandu-se la schimbari fara a pierde o iota din esenta sibaritica si eleganta care domnea in inalta societate biscaiana inca din 1876, anul infiintarii. Era intr-un colt al vechii retele de strazi care alcatuieste orasul vechi din Bilbao si in fata arcadelor Catedralei din Santiago, pe Calle Tenderia, unde s-a nascut boom-ul comercial al Noucentista Bilbao, gratie eforturilor lui. cuplul intreprinzator Poirier-Bolivar . Don Gaston si Dona Daniela au fondat ceea ce este astazi unul dintre nume de referinta in textile de decoratiuni de ultima generatie, al caror magazin emblematic se afla acum pe strada Elcano nr. 11 .

Firma din Bilbao repeta experienta si colaboreaza din nou cu Kausi. Rezultatul acestei noi sinergii sunt „Mikado”, „Versalles red”, „Versalles blue” si „Deauville”, patru evantai realizate manual in editie limitata in format XL , semnul distinctiv al casei. Cu aceasta ocazie, Gaston y Daniela ti-a pus la dispozitie unele dintre cele mai emblematice imprimeuri ale sale, precum, de exemplu, jocheii sai legendari din ‘Hipodromo’ , o tesatura din colectia ‘DOS’. Este un adevarat clasic „club de tara”, bazat pe un document din anii 1930. Se remarca si „Matsuyama” ., din colectia ‘Japonia’, prezentata la ultima editie Paris Deco Off si care ia ca fir comun chimonoul. Aceasta imbracaminte iconica a culturii japoneze se imbina cu insasi esenta evantaiului, un accesoriu care, dupa cum subliniaza multi, isi are originea in aceasta tara orientala. In cele din urma, evidentiem cele doua versiuni de „Cartuja” , disponibile in rosu sau albastru, care se bazeaza pe imprimeul „Escenas Galantes” din colectia „Emblematicas”. O „toile de Jouy” irezistibila din bumbac, modelata cu tije din lemn de par , la fel ca restul colectiei.

Nu este prima data cand Kausi colaboreaza cu firme mari din diferite sectoare . De altfel, chiar acum au la vanzare evantaiele pe care le-au realizat impreuna cu firma de bere Mahou , cele concepute de Barbara Pan , creatoarea veselei Platos de Pan , pe care creatoarea de moda flamanda Rocio Peralta le-a incorporat in colectia sa’ Canela y Fuego’, sau modelele transgresive pe care designerul de moda Palomo Spain le-a creat in exclusivitate pentru firma.

Evantai cu imprimeu „Escenas Gallantes” de Gaston si Daniela

Evantai cu imprimeu „Galant Scenes” 

Cu exceptia celor din urma, ale caror preturi sunt ceva mai mari datorita detaliilor maximaliste pe care designerul cordovean a vrut sa le includa in fanii sai. La randul sau, cele patru modele ale colaborarii lui Gaston si Daniela sunt disponibile si in magazinul online al acestei firme de textile si punctele sale fizice de vanzare .