O amenajare bine gândită a unui depozit de marfă prezintă numeroase beneficii, dar și provocări. Nu este vorba numai despre menținerea sub control a stocului sau de buna gestionare a timpului, ci și de eficientizarea întregului proces de desfășurare a activității în cadrul acestuia. Operațiunile de comandă, de identificare a produselor necesare, respectiv de expediere, sunt mult mai ușor de realizat în acest fel.

Iată câteva idei de organizare a produselor din depozitul fabricii, respectiv instrumentele pe care le poți utiliza pentru o organizare eficientă, precum și planurile pe care le poți pune în aplicare în acest sens. 

Creează un plan de organizare 

Pentru ca produsele din spațiul tău industrial să fie organizate în cel mai eficient mod posibil, este nevoie să pornești de la realizarea unui bun plan de organizare. Este esențial să începi cu această etapă, deoarece un astfel de plan îți permite să observi unde dorești să depozitezi articolele, dar și ce limitări prezintă spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pune pe hârtie acest plan, trasează – la propriu – liniile și vei reuși să vizualizezi modul de aranjare al produselor, în vederea unei organizări eficiente. Astfel, vei sesiza și nevoile de depozitare pe care le ai.

Găsește soluțiile de depozitare potrivite 

Un depozit plin de produse trebuie să fie, în același timp, plin de rafturi. Poți alege rafturi metalice de diverse tipuri, de la cele cu polițe pentru depozitarea unor obiecte ușoare, până la rafturile metalice cu console, cele speciale pentru depozitarea unor obiecte cu gabarit și greutate mare, sau rafturile pentru depozitarea mărfurilor paletizate. Utilizarea unor rafturi metalice este esențială în organizarea produselor din depozitele industriale, iar alegerea celor potrivite pentru nevoile pe care le ai este importantă. O bună gestionare a produselor poate avea implicații numeroase în procesul de producție sau asupra modului de desfășurare a activității din cadrul depozitului. 

Alegerea unor rafturi metalice trebuie să se facă ținând seama de natura operațiunilor desfășurate în depozit, de dimensiunea sau de volumul produselor pe care dorești să le stochezi, dar și în funcție de considerente specifice activității fabricii. Ceea ce este important este faptul că rafturile metalice te pot ajuta să organizezi produsele pe care le ai în depozit, într-un mod care promovează siguranța și fluxul eficient. 

Alte soluții utile de depozitare sunt reprezentate de dulapurile metalice cu sertare LISTA și dulapurile metalice de vestiar. Acestea pot fi folosite în orice domeniu de activitate, în spațiile industriale în care se găsesc produse de diverse tipuri, de la scule și unelte de lucru, până la documente care au nevoie de arhivare sau chiar haine.