În contextul încălzirii globale, schimbările meteorologice din ce în ce mai frecvente și vremea capricioasă impun – automat – utilizarea unor sisteme de protecție la inundații.

Sistemele de protecție la inundații sunt astăzi la îndemâna oricui, iar modul de funcționare al acestora este unul extrem de eficient. Tot ceea ce îți rămâne de făcut este să alegi soluția pe care o consideri potrivită, în funcție de nevoile tale.  

Ce sunt sistemele de protecție la inundații?

Sistemele de protecție împotriva inundațiilor sunt dispozitive detașabile, care au fost concepute în vederea redirecționării sau reținerii apelor pe timp de inundații, principalul scop fiind acela de a proteja o proprietate. În caz de calamități naturale, apele care pot mătura totul în calea lor, astfel încât luarea unor măsuri de siguranță pentru protejarea imobilului pe care îl deții devine obligatoriu. Sistemele pot fi montate în locurile de acces – fie în zona porților, fie în zona ușilor -, iar modul în care sunt proiectate este unul eficient pentru siguranța clădirii și a bunurilor pe care le deții. 

Este important ca, în cazul inundațiilor repetate, să fie luate toate măsurile necesare în vederea unui grad ridicat de protecție, mai ales dacă este vorba despre amplasarea imobilului într-o zonă de risc. Acum, ai posibilitatea de a face acest lucru mai ușor și mai rapid, cu ajutorul unor sisteme protectie inundatii

Ce tipuri de sisteme de protecție la inundații există?

În vederea protecției împotriva inundațiilor, pot fi utilizate fie barierele mobile, fie digurile mobile sau ușile de protecție. 

Barierele mobile nu au nevoie de o substructură complicată în vederea instalării, montarea acestora fiind una simplă, cu ajutorul unor piese fixe, respectiv a unor șine pe părțile laterale ale deschiderii protejate. Barierele de acest fel pot fi realizate fără restricții de lungime, iar rezistența mecanică poate fi de până la 5 metri. 

Digurile mobile pot fi utilizate pentru a direcționa fluxul de apă care apare în cazul inundațiilor sau ploilor torențiale, acestea fiind ușor de transportat. Un mare avantaj al acestora este faptul că pot fi așezate pe diverse tipuri de suprafețe – pe iarbă, pietriș sau în apă -, iar greutatea redusă face ca manipularea, montarea și demontarea să se facă extrem de ușor.

Pe Alfa Doors, găsești uși de protecție la inundații, respectiv uși care sunt concepute special în vederea prevenirii pătrunderii apei în orice tip de imobil, în cazul unor ploi torențiale sau acumulări semnificative de apă. Ușile de acest fel asigură etanșeitatea prin simpla activare cu ajutorul unei pompe, a unui compresor, a unui cartuș CO2 și a unui cilindru de presiune.