Doamna noptii, Luna face un miscare de rotatie zilnica in jurul planetei noastre, Pamantul. Astfel, cu revolutia pe propria axa, face posibila ziua si noaptea. Reprezentant magic al principiului feminin, prin schimbarile sale continue simbolizeaza neregularitatea si multele faze.

Pe cer, puteti vedea ca in fiecare luna apare Luna Plina, creste, atinge plenitudinea, scade si dispare din nou. Aceasta caracteristica variabila se manifesta clar in diferitele faze ale lunii care sunt legate de perioadele biologice ale omului: nastere, crestere, plenitudine, declin si moarte. Aflati mai multe pe etarot.

Ce sunt fazele Lunii?

Spre deosebire de ciclurile planetare, fazele lunii sunt cele mai scurte. In fiecare luna, aproximativ la fiecare 29,5 zile, are loc fenomenul de Luna Plina, iar la sfarsitul anului vor avea loc 13 Luni Pline.

Avand in vedere acest lucru, majoritatea calendarelor antice s-au bazat pe fazele Lunii pentru a masura timpul. Luna noua apare in momentul exact al conjunctiei, cand Soarele si Luna sunt aliniate perfect. In acest moment, Luna nu este vizibila pe cer. Pe de alta parte, Luna Plina este vizibila in toata plinatatea, Soarele si Luna fiind opuse, adica exact la 180 de grade una de alta.

Fazele Lunii – influente energetice

De obicei, oamenii nu cunosc fazele Lunii si importanta acestora in viata de zi cu zi. Fazele lunii constituie modelul de baza al fiecarui ciclu planetar in care, cu fiecare conjunctie cereasca, ceva se naste, creste, atinge plenitudinea si moare.

Creatia este legata de faza de crestere a Lunii si moartea sau aspectele care stagneaza sunt legate de perioadele in care Luna este in scadere. Acesta este motivul pentru care, intr-un mod foarte general, primele 14 zile in care Luna este in crestere sunt favorabile pentru inceperea activitatilor in care este necesar sa te dezvolti si sa progresezi.

Daca intelegem ca Luna are legatura cu emotiile, cu reactia instinctiva si cu lumea interioara a fiecarui individ, se poate spune ca fiecare perioada care incepe cu Luna Noua are anumite influente asupra starii psiho-emotionale a fiecarei persoane. Ea te poate face sa te simti motivat sau influentat in privinta problemelor legate de casa si la acestea se mai adauga si influenta semnului zodiacal in care are apare Luna Noua. 

Cu toate acestea, fiecare faza a Lunii nu este insotita neaparat de episoade relevante, semnificative sau transcendente. In general, influenteaza de obicei planuri, idei, tendinte si actiuni mici sau fapte care pot solicita mai multa atentie decat altele in timpul diverselor faze ale Lunii.

Acelasi lucru este valabil si pentru eforturile noastre. Momentul ideal pentru a depune eforturi si a construi este dupa Luna Noua si inainte de Luna Plina, in special in al doilea trimestru lunar. Dupa Luna Plina, lucrurile incep sa scada in eficienta. Prin urmare, este posibil ca eforturile dincolo de acea perioada sa nu fie optime, deoarece acestea se desfasoara impotriva unui ritm natural mult mai puternic decat noi.

Luna Plina si afacerile – cand se cumpara, se vinde sau se semneaza un contract

Ore optime – intre orele 10.30 si 12.30 am, intrucat Soarele atinge punctul maxim pe cer, analog Casei X, care reprezinta succesul, prestigiul, onorurile si atingerea obiectivelor.

Intre Luna Noua si Luna Plina – perioade promitatoare pentru proiecte noi. Perioada optima pentru a face ajustari cu privire la un proiect in desfasurare.

Luna Plina – favorizeaza vanzarile, planurile, reorganizarea, parteneriatele, conferintele, petrecerile si adunarile sociale.

Luna Noua – prea devreme pentru a lua decizii importante si pentru a negocia. Merita sa astepti cel putin doua zile.

Luna in crestere – favorabila semnarii contractelor, inceperea unei afaceri, realizarii de evenimente, realizarii de investitii si chiar deschiderea unui cont bancar, in special de economii.

Luna in scadere – favorizeaza colectarea datoriilor precum si inchiderea conturilor bancare.