Tiberiu Postelnicu este un nume sonor dar si greu, in acelasi timp, avand in vedere ca este fiul lui Tudor Postelnicu, fostul ministru de interne de pe vremea lui Ceausescu, dar si un om de afaceri situat in topul miliardarilor.

Asa dupa cum stiti, Postelnicu este detinatorul firmei Total Distribution Grup care are o arie larga de desfasurare in judetul nostru. Pe langa TDG, miliardarul mai are si alte afaceri in Arges, doar ca pe unele dintre ele le-a cam lasat, in ultima vreme, in grija ANAF-ului.

Societatile lui Postelnicu…

Nu incape indoiala ca ati auzit cate ceva despre Tiberiu Postelnicu iar daca nu personal despre el, atunci despre societatea TDG, fosta distribuitoare de tigari romanesti. Postelnicu este in momentul de fata actionarul principal de la Platforma Iatsa Stefanesti, pachetul majoritar detinut de Constantin Nicolescu fiind preluat de catre acesta. Ca afaceri, Postelnicu invarte multe, insa societatile de unde el incaseaza profit sunt unsprezece la numar.

Si sa le enumeram: Grupul IATSA SA Pitesti (care provine din Intreprinderea de Asistenta Tehnica si Service Pitesti, infiintandu-se prin restructurarea acesteia, cu denumirea Dacia Service SA. In 1995 Dacia Service si-a schimbat denumirea in SC IATSA SA, iar in 1996 in SC Grupul IATSA SA), IATSA Stefanesti, Total Distribution Grup Arges, Total Distribution Group Romania Bucuresti, Supercar Service 2003 SA Stefanesti, Total Distributioon Grup Moldavia SRL, Auto Class SA, Total Distribution Grup Brasov, SC IATSA SA, Equity Invest SA.

Cel mai mare debit il are pe SC Auto Class

Conform datelor furnizate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala la data de 30 martie anul curent, o parte din firmele lui Postelnicu au datorii semnificative la stat pentru care s-a si inceput procedura de executare silita. Printre acestea se numara SC IATSA SA, care figureaza cu o datorie in valoare de aproximativ 40.000 lei, IATSA Platforma Stefanesti – 3.500 lei si SC Auto Class – 75.000 lei.

Cu toate ca ultima din societati inregistreaza cea mai mare datorie catre stat, semnificative sunt si debitele de la IATSA si asta pentru ca societatea este una cu renume si pentru care s-a dus o intreaga batalie atunci cand Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges, a decis sa isi vanda pachetul majoritar. Si spunem asta pentru ca au fost destule discutii lansate pe marginea acestui subiect la momentul respectiv, mergandu-se pana intr-acolo incat se auzise chiar ca tranzactia nu a  fost una fair play.

Ca a fost asa sau ca nu a fost, nu putem sti, dar de un singur lucru va putem asigura: aranjamente financiare tot s-au facut pe spinarea societatii IATSA, iar de acest aspect ne-am putut da seama din simplul fapt ca la retragerea actionarilor SC Grupul IATSA SA Pitesti, in conformitate cu art. 206 din Legea nr.297/2004 privind piata de capital, ca intermediar s-a  apelat la serviciile financiare ale firmei de brokeri SC Equity Invest SA ce apartine tot lui Tiberiu Postelnicu.

IATSA Stefanesti are datorii si catre persoane fizice

Cert este ca Grupul IATSA, iar aici includem si Platforma Stefanesti, nu mai este deloc ceea ce era odata. Nu mai are profit dar, in schimb, are de dat bani cu toptanul. Dovada stau somatiile de plata si cererile de executare silita care se afla pe rolul instantelor judecatoresti care, incepand de anul trecut si pana in prezent, sunt zece la numar.

Persoane fizice in general, dar si Sectia de Drumuri Nationale Pitesti, cer bani de la societate pentru diverse servicii neachitate. Ce inseamna acest aspect? Ca pe Tiberiu Postelnicu nu-l prea intereseaza pierderile din aceasta afacere, ci doar profitul, ca dovada ca a redus mult din bugetul alocat anual pentru nevoile acestei societati.