Sir Anthony Hopkins continua sa fie unul dintre cei mai apreciati si respectati actori din industria filmului mondial, motiv pentru care urmeaza un top 10 al celor mai bune filme cu acesta:

10. Fracture ( 2007)

Ted Crawford ( Anthony Hopkins) este un om bogat care descopera ca sotia sa are o aventura, moment din care acesta planuieste sa o ucida, comitand o crima perfecta. Adevarul se afla si este acuzat de asistentul procurorului districtului, Willy Beachum ( Ryan Gosling).

9. The Remains of the Day ( 1993)

Filmul este bazat pe celebrul roman al lui Kazuo Ishiguro care spune povestea majordomului Stevens care si-a dedicat intreaga viata stapanului sau Lordul Darlington, ignorandu-si propria viata si sacrificandu-si fericirea personala.

8. The World’s Fastest Indian ( 2006 )

Burt Munro ( Hopkins) isi petrece zilele de pensionar pentru a reconstitui o motocileta marca Indian din anii’20 pentru a participa la concursul Saptamana Vitezei din Utah. Acesta reuseste sa ajunga acolo unde stabileste un nou record mondial al vitezei terestre, desi ceilalti il luau peste picior.

7. All The King’s Men ( 2006)

Ecranizarea dupa romanul lui Robert Penn Warren a adus in anul 2006 alaturi actori precum Anthony Hopkins, Sean Penn , Mark Ruffalo, Kate Winslet sau Jude Law. Filmul ilustreaza spectaculoasa ridicare la putere si caderea politicianului sudist Boss Willie Stark.

6. Hannibal ( 2001)

Dupa 10 ani de la Tacerea mieilor, povestea continua, timp in care Hannibal ramane cel mai ingrozitor cosmar al agentei Clarice Starling care este interpretata, de aceasta data de Julianne Moore.

5. Meet Joe Black ( 1998)

William Parris ( Anthony Hopkins) este un bogatas indurerat de pierdera sotiei sale, insa acesta isi gaseste linistea langa cele doua fete ale sale. Moartea hotaraste sa vina pe pamant si il trimite ca sol pe Joe Black, un chipes Inger al Morti ( Brad Pitt).

4. Red Dragon ( 2002)

Penultimul film din seria Tacerea mieilor spune povestea uneia dintre victimele celebrului canibal. Bazat pe romanul lui Harris din anul 1981, Red Dragon este regizat de Brett Ratner ( acelasi care a regizat si Tacerea mieilor) si aduce in prim plan si alti actori valorosi precum Edward Norton , Ralph Fiennes si Emily Watson.

3. Legends of  The Fall ( 1994)

Pe locul 3 in topul nostru se afla Legendele toamnei lansat in anul 1994 si care ni-l aduce pe Anthony Hopkins in unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale : colonelul William Ludlow. O poveste extraordinara despre secrete, iubire, tradari si drame.

2. The Mask Of Zorro ( 1998)

Un alt film celebru in care a jucat Anthony Hopkins este cel care in anul 1998 a facut furori in intreaga lume, poate si datorita distributiei de succes : Sir Hopkins, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones. Ca urmare, pelicula a reusit sa stranga o serie de premii si nominalizari la Oscar sau Globurile de Aur. Filmul prezinta povestea a unuia dintre cei mai iubiti eroi – spadasinul Zorro jucat de Antonio Banderas. Don Diego de la Vega, originalul Zorro ( Anthony Hopkins) este capturat de Don Rafael Montero, dar dupa 20 de ani reuseste sa evadeze din inchisoare si pune la cale un plan : sa il initieze pe tanarul Alejandro Murietta in arta manuirii spadei pentru a-i lua locul.

1. The Silence of the Lambs ( 1991)

Cel mai cunoscut film care il are in rolul principal pe faimosul actor este, fara indoiala Tacerea ieilor  lansat in anul 1991. Filmul a primit 5 premii Oscar, 2 premii Glocul de Aur , un premiu la Berlin si 5 nominalizari la BAFTA. Acesta spune povestea celebrului  Hannibal Lecter, un psiholog care se dovedeste a fi unul dintre cei mai periculosi criminali- este canibal. Jodie Foster joaca rolul agentului FBI Clarice Starling care trebuie sa investigheze un caz deosebit de dificil, motiv pentru care ii cere ajutorul lui Lecter.