Merita sa investesti in asigurarile de casa? Este o plata lunara care, in cazul unei daune, poate salva casa si bunurile.

Proprietatea este, fara indoiala, una dintre cele mai importante investitii in viata unei persoane. Intr-un fel, indiferent de valoarea economica, este un simbol al efortului. Angajarea asigurarilor de locuinte este o investitie buna, deoarece are perfect sens sa protejam ceea ce ne-a costat atat de mult.

De multe ori asociem asigurarea locuintei doar cu cazurile de furt. Cu toate acestea, politicile proprietarilor de case sunt mult mai largi si acopera alte tipuri de daune, esecuri sau accidente.

Beneficii ale asigurarii casei

Este adevarat ca putem lua unele masuri de precautie pentru a face casa noastra un spatiu sigur. De exemplu, instalarea de alarme de fum sau senzori. Cu toate acestea, angajarea asigurarilor acopera diverse incidente, cum ar fi accidentele interne, defectiunile si facilitatile de constructie sau artefacte.

Pe de alta parte, vom asigura nu numai valoarea locuintei in sine, ci si a tuturor bunurilor din interior. Deci, sa analizam cateva dintre beneficiile achizitionarii unei asigurari pentru locuinte.

  1. Raspunderea acoperita

Acesta este unul dintre principalele beneficii pe care le avem daca avem asigurare de locuinta. Aceasta inseamna ca, in calitate de proprietar, aveti protectie in cazul daunelor pe care locuinta dvs. le-ar putea provoca unor terte parti.

Sa presupunem ca aveti o scurgere de apa care v-a afectat vecinii. In acest caz, asigurarea va fi responsabila pentru rezolvarea problemei si despagubirea persoanei care a fost afectata de acest regres.

  1. Daune materiale

Asigurarea locuintei include, de asemenea, sticla sparta, tevi deteriorate si aparate deteriorate. Toate aceste contingente sunt acoperite intr-o polita.

Desi este foarte putin probabil ca un copac sa cada in garajul dvs., sunt incluse si aceste situatii foarte fortuite. Nu stim niciodata in ce masura norocul ne va insoti.

  1. Furtul

Furturile din casa sunt principalul motiv pentru care multi oameni decid sa incheie o asigurare de acest tip. Din pacate, un procent mare de polite sunt achizitionate dupa ce familiile au suferit cel putin un furt.

Infractorii nu trebuie sa-ti ia toate lucrurile pentru asigurare. Putinul sau multul care va poate fi luat va fi acoperit de compania de asigurari.

  1. Incendii

Desi credem ca nu sunt atat de frecvente, realitatea este ca incendiile din casele particulare se produc cu o frecventa alarmanta. Companiile de asigurari platesc milioane de euro pe an ca despagubiri pentru daunele provocate de incendii.

78% din aceste cereri apar in case private. Cu aceste cifre dorim sa crestem constientizarea faptului ca exista incendii in case si ca sunt mult mai multe decat credem. Cele mai multe dintre ele sunt cauzate de defectiuni electrice.

  1. Accidente grave

In acest moment vorbim despre accidente grave in care locuinta este distrusa. Acestea se pot datora unor cauze meteorologice, precum furtuni severe sau uragane. In acest caz, asigurarea acopera reconstructia locuintei, in totalitate sau partial.

  1. Daune aduse tertilor

Asigurarea locuintei include, de asemenea, asistenta si despagubiri pentru persoanele care sufera accidente in casa sau apartamentul dvs. O cadere, alunecare sau lovitura este acoperita de polita dvs., care se va ocupa de cheltuielile medicale.

  1. Reparatii minore

Aceasta functie de asigurare este una dintre cele mai putin cunoscute, dar una dintre cele mai utile. Multe companii de asigurari ofera un serviciu de intretinere care include schimbarea lampilor, sarcini de instalatii sanitare si chiar rafturi suspendate.