Frumusețea este subiectivă și fiecare piatră prețioasă are plusurile și minusurile sale. Cu toate acestea, părerea bijutierilor poate să ne ajute, atunci când nu știm ce nestemată să alegem pentru bijuteriile noastre. Cei de la Bijuterii TV vor să vină în ajutorul tău! Ei au pregătit câteva sugestii de pietre prețioase care s-au remarcat de-a lungul timpului și se numără printre preferatele clienților lor. Iată ce îți recomandă!
Ametistul
Această nestemată superbă este recunoscută pentru nuanța ei unică de violet intens. Deși astăzi prețul ei nu este printre cele mai mari, acum câteva sute de ani făcea parte din categoria celor mai rare pietre din lume.
Este întâlnită adesea în bijuterii cu un preț mediu, însă poate fi folosită cu ușurință și în componența bijuteriilor de lux, în anumite condiții.
Numele său provine din Grecia Antică și înseamnă “neintoxicat” sau “anti-beție”, de aceea se crede că ametistul poate proteja purtătorul împotriva intoxicării cu alcool.
Alexandritul
Descoperit în 1830 în Munții Ural, pe teritoriul Rusiei, alexandritul a preluat numele țarului din acea perioadă, Alexandru al II-lea.
Frumusețea acestei pietre prețioase provine din capacitatea ei de a-și schimba radical culoarea, în funcție de momentul zilei. Astfel, pe durata zilei poți privi nuanțe de verde albăstrui, iar noaptea un roșu aprins.
Tanzanitul
Este cea mai “tânără” piatră prețioasă, descoperită abia în 1967. Cu toate acestea, a devenit cu rapiditate o vedetă a industriei de bijuterii. Nuanțele ei variază de la albastrul regal pur, la albastru roșiatic.
Numele i-a fost dat de brandul Tiffany&Co, făcând trimitere la originile nestematei, în Tanzania, la poalele Muntelui Kilimanjaro. Aceea a rămas și singura sursă de unde se poate extrage tanzanitul, făcându-l astfel de 1000 de ori mai rar decât diamantul.
Acvamarinul
Numele său provine din limba latină, însemnând “apa mării”. Se spune că persoanele care au o legătură specială cu mările și oceanele se vor simți atrase de această nestemată. În trecut, se credea că oferă protecție navigatorilor.
Culoarea sa variază de la albastru la verde pal, însă în ultimii ani varianta albastră a devenit mult mai popular. Claritatea deosebită este un indicator al acvamarinului de calitate.
Granatul
Granatul poate fi găsit într-o varietate de culori, însă cel roșu intens este cel mai cunoscut. Era piatra războinicilor în trecut, iar în prezent se crede că ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.
Combinațiile cu perle sau alte pietre prețioase transparente precum diamantul arată incredibil de bine! Nu are rezistența rubinului, dar vor face față cu brio uzurii zilnice.
Fiecare piatră prețioasă are părțile ei pozitive, însă cele menționate se remarcă prin anumite caracteristici unice. Încearcă să porți oricare din aceste nestemate și vei înțelege motivele pentru care sunt în fruntea clasamentului.
Dacă vrei să te convingi, poți comanda chiar astăzi un o bijuterie cu una din pietrele prețioase de mai sus, chiar de pe site-ul Bijuterii TV! Poți găsi și multe alte variante, la prețuri accesibile.