Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care opereaza serviciul de livrare Foodpanda in Romania, pentru a achizitiona operatiunile acestuia din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru si Serbia pentru 170 de milioane de euro.

“Delivery Hero a construit o afacere de top in Balcani in ultimii ani. Cu toate acestea, avand o multime de prioritati operationale, credem ca Glovo ar fi mai bine pozitionat pentru a continua sa construiasca o experienta uimitoare pentru clientii nostri din aceasta regiune”, a spus Niklas Ostberg, CEO si cofondator al Delivery Hero.

Tranzactia va permite Delivery Hero sa isi optimizeze amprenta operationala si sa investeasca pe alte piete importante, a spus compania.

Magazine ecologice in Romania: optiuni online si offline

Achizitia de catre Glovo a Foodpanda in Romania este asteptata sa fie finalizata in primul trimestru al anului 2022, a anuntat si compania.

Foodpanda.ro, care face parte din grupul Delivery Hero, este cea mai mare platforma de comenzi online din Romania si colaboreaza cu peste 6.000 de comercianti (restaurante si comercianti cu amanuntul) din Bucuresti si din marile orase din tara.

Glovo este prezenta in Romania de patru ani, iar anul trecut a anuntat ca isi mentine pozitia de lider pe piata locala a platformelor de livrare rapida.