Bitcoin și alte criptomonede au scăzut miercuri după ce China a luat măsuri pentru a contracara în continuare moneda digitală.

Anxietatea se răspândește pe piață, dar CEO-ul Tesla și fanaticul cripto Elon Musk pare să se mențină constant, deocamdată.

Tesla a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin la începutul acestui an pentru a-și păstra bilanțul. Într-un tweet, miercuri, Musk a postat un emoji cu mâini de diamant și laudă – o referință la termenul „mâini de diamant” folosit de comercianții WallStreetBets – pentru a indica faptul că Tesla își menține poziția bitcoin.

Starul YouTube, Mr Beast, a răspuns la tweet-ul domnului Musk, spunând: „Acesta este un roller coaster emoțional”.

Dar acest lucru nu este nimic nou pentru fondatorul Tesla, ale cărui tweet-uri adesea criptice sunt cunoscute pentru că au făcut ravagii pe piață.

În martie, el a anunțat că clienții ar putea cumpăra Teslas cu bitcoin.

Dar el a dat înapoi în luna mai când a scris pe Twitter că compania suspendă planurile de a accepta plăți în bitcoin, invocând îngrijorări cu privire la amprenta de carbon masivă a monedei monetare. Bitcoin a scăzut cu 12% după anunțul său.

La începutul acestei săptămâni, Musk a trimis investitorii bitcoin într-o spirală de anxietate. Duminică, un utilizator numit CryptoWhale a scris pe Twitter: „Bitcoinerii se vor pălmui în trimestrul următor când vor afla că Tesla a renunțat la restul deținerilor lor #bitcoin”.

“Odată cu urarea pe care o are @elonmusk, nu l-aș învinui”, a adăugat utilizatorul .
Domnul Musk a răspuns aproximativ o oră mai târziu, tweetând pur și simplu „Într-adevăr”, iar în câteva ore, bitcoin a scăzut sub 43.000 USD (55.440 USD), pierzând cu mai mult de 8% față de ziua precedentă.

Bitcoin a scăzut miercuri cu peste 14%, scăzând la aproximativ 37.400 USD (47.700 USD) pe monedă, potrivit Coinbase. Este departe de a atinge recordul de peste 60.000 USD (77.360 USD).